Uno-X debuteert met winnaar Ronde van de Toekomst in Omloop Het Nieuwsblad
Tobias Halland Johannessen won in 2021 twee ritten in de Ronde van Tsjechië - foto: Jan Brychta
woensdag 23 februari 2022 om 18:28

Uno-X debuteert met winnaar Ronde van de Toekomst in Omloop Het Nieuwsblad

De selectie van Uno-X voor de Omloop Het Nieuwsblad herbergt de meest recente winnaar van de Ronde van de Toekomst. Het Noorse ProTeam, dat debuteert in de Vlaamse seizoensopener, heeft namelijk Tobias Halland Johannessen opgesteld. Ook Rasmus Tiller kleurt de selectie.

Voor de nog maar 22-jarige Johannessen is het zijn eerste Vlaamse voorjaarskoers ooit. Vorig jaar eindigde de Noorse klimmer op het beloften-WK in Vlaanderen als 83ste, nadat hij een week eerder nog derde was geworden in de U23-versie van Luik-Bastenaken-Luik.

Ook dit seizoen maakt Johannessen al indruk, want in de Ster van Bessèges won hij de bergop aankomst naar Le Mont Bouquet. Hij versloeg daar onder meer Jay Vine, Clément Champoussin Pierre Latour en Bauke Mollema. In het eindklassement van de Franse rittenkoers werd hij uiteindelijk derde.

Omloop van het Hageland
Rasmus Tiller is de enige renner in de Uno-X-selectie die de Omloop al eens reed. In 2019 en 2020 haalde hij namens respectievelijk Dimension Data en NTT de finish niet. Sinds hij terug is in Noorse dienst, heeft Tiller sterke uitslagen gereden. Zo won hij vorig jaar Dwars door het Hageland, werd hij tweede in Le Samyn en tweede in Binche-Chimay-Binche. Ook behaalde hij ereplaatsen in Tro-Bro Léon en de Antwerp Port Epic.

Zondag komt Uno-X ook in actie in Kuurne-Brussel-Kuurne, maar die selectie heeft het Noorse team nog niet gepresenteerd.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
23 februari 2022 18:31
Ben benieuwd hoeveel sterren die gaat krijgen in de voorbeschouwing ;)
24 februari 2022 08:11
Meer dan Latour mag ik hopen
24 februari 2022 16:17
Tiller lijkt me eerder favoriet dan Johannessen

Reacties zijn gesloten.