UCI-vicevoorzitter Lappartient weerspreekt geruchten over gooi naar voorzitterschap

maandag 10 oktober 2016 om 12:09
UCI-vicevoorzitter Lappartient weerspreekt geruchten over gooi naar voorzitterschap

Links Brian Cookson, rechts David Lappartient - foto: Sirotti

Vicevoorzitter van de UCI, David Lappartient, heeft in een interview met Cyclingnews de geruchten over een aanstaande kandidaatstelling voor het UCI voorzitterschap de kop ingedrukt. De Fransman laat weten de hoogste positie binnen de UCI te ambiëren, maar nog niet in 2017.

Lappartient maakte vorige week op een persconferentie bekend geen derde termijn aan te gaan als voorzitter van de Franse wielerbond. Hij vervult die functie nu bijna acht jaar en zal daar in maart 2017, het einde van zijn tweede termijn, afstand van doen.

Het besluit om te stoppen als voorzitter van de Franse bond voedde de geruchtenstroom over een eventuele kandidaatstelling voor het voorzitterschap van de mondiale wielerbond. In september 2017 zijn er een nieuwe verkiezing. Wanneer Lappartient, die ook voorzitter is van de Europese wielerbond UEC, in maart stopt bij de Franse bond, zou hij een kleine zes maanden tijden hebben om campagne te voeren.

“Zoals ik altijd al heb gezegd, ben ik op een dag geïnteresseerd om een kandidaat voor het voorzitterschap van de UCI te worden. Maar sommige media hebben de verkeerde conclusie getrokken uit wat ik heb gezegd. Ik heb niet gezegd dat ik in 2017 kandidaat wil zijn. Op dit moment staat dat niet op de planning”, zegt de Fransman.

Het is een publiek geheim dat Lappartient een slechte relatie onderhoudt met de huidige voorzitter, Brian Cookson. De twee verschillen van mening op belangrijke dossiers als de hervorming van de WorldTour en de koers van de UCI. Een gooi naar het voorzitterschap van Lappartient wordt door kwade tongen ook uitgelegd als een strategisch belangrijke zet voor wedstrijdorganisator ASO, waarmee Lappartient goed overweg kan.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Polleke 10 oktober 2016 om 12:23

Who cares…met Cookson zou ook alles veranderen…

0
Romāns Vainšteins 10 oktober 2016 om 12:29

Hup ASO, boe Cookson, zijn mondialisering en de hele WT-zooi.

0
achtpuntzes 10 oktober 2016 om 12:39

tja, het moment dat ze op het pluche gaan zitten veranderd de mensen toch. dus maakt het weinig uit, zoals Polleke al stelt.

0
samuello 10 oktober 2016 om 12:40

@RV: Was Cookson degene die mondialisering en WT bracht? Nee, dat was Pat Mcquad. Hij heeft het niet veel beter gemaakt en vooral het WK in Qatar is natuurlijk schandalig, maar hij heeft zeker ook wat verbeterd ten opzichte van vier jaar geleden, zoals het Extreme Weather Protocol. Daarnaast gaat ASO de ontwikkeling van wielrennen tegen, doordat ze teveel macht hebben en die macht misbruiken om elke verandering richting één van hun koersen tegen te gaan. Ook het verdienmodel van koersen is heel ouderwets door de ASO.

0
Turtlehead 10 oktober 2016 om 13:03

Van de regen in de drup. Hoe kan het nou eigenlijk dat iemand al die bestuursfuncties tegelijk doet?
Laat maar weer zien wat een triest orgaan de UCI is.

0
Lalsacien 10 oktober 2016 om 15:40

@Samuello Nonsens. Wat betreft het verdienmodel ben ik het gedeeltlijk met je eens.
Maar dat ze iedere verandering tegen gaan is niet zo. Zij houden koersen in stand en staan ook aan de basis van vele voorstellen binnen het wielrennen.

0
limburgia 10 oktober 2016 om 18:08

Wordt het niet eens tijd om Joop Atsma voorzitter te maken .
Groot netwerk en een hele grote liefhebber van de sport en zeker
van het wielrennen.
Kenner en Nederlander , dus geschikt .

0

Headlines

Populair

Materiaalzone