UCI ruilt RedBull Media in voor Eurosport

UCI ruilt RedBull Media in voor Eurosport

foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

maandag 21 februari 2022 om 17:24

De Wereldbeker mountainbiken van 2022 is de laatste die te zien is via RedBull Media House. Het Oostenrijkse bedrijf tilde de sport de laatste tien jaar naar een veel hoger niveau, waarbij het mountainbiken inzichtelijker werd voor een groter publiek. De UCI kiest er echter voor om van 2023 tot en met 2030 samen te werken met Discovery Sports.

Dat is het bedrijf waar Eurosport onder valt. “Het voorstel van Discovery Sports is door de UCI gekozen omwille van sportieve en commerciële redenen. Meer details over het verder ontwikkelen van deze discipline maken we bekend als beide partijen het contract tekenen. De UCI wil RedBull Media House bedanken voor al hun expertise om de laatste tien jaar in de passie van mountainbike fans van over heel de wereld te voorzien.” De UCI benadrukt dat door RedBull het publiek voor de Wereldbeker mountainbike significant gestegen is.

Komend seizoen is de Wereldbeker nog ‘gewoon’ te zien via Red Bull TV. Onder meer Mathieu van der Poel en Tom Pidcock maakten de laatste jaren furore in dit regelmatigheidsklassement, waarin zij het opnamen tegen wereldtoppers als levende legende Nino Schurter, Matthias Flückiger en Ondřej Cink. De jonge Brit werd afgelopen zomer zelfs olympisch kampioen in het mountainbiken; RedBull is tevens zijn persoonlijk sponsor, dat altijd te zien is aan de helm.

Pidcock legde Van der Poel op het rooster in Nove Mesto 2021 – foto: Cor Vos

‘Te’ populair 
RedBull Media House was overigens graag doorgegaan met het uitzenden van de mountainbikesport. “Je kunt wel zeggen dat RedBull Media House de MTB-sport te populair heeft gemaakt. Met de hoge kijkcijfers wordt het ook interessant voor andere productiemaatschappijen. Discovery Sports heeft het bid gewonnen bij de UCI. Red Bull TV vindt dat heel jammer”, laat Bart Brentjens aan WielerFlits weten. De olympisch kampioen van 1996 is al jarenlang als co-commentator aan RedBull verbonden en tevens bouwer van de tv-compounds op de Wereldbekerlocaties.

Dit artikel delen:

22 Reacties

evanderwel 21 februari 2022 om 17:52

Klinkt een beetje als: bedankt voor wat jullie voor de sport hebben gedaan. Nu de sport op de kaart staat gaan we cashen bij de concurrent.

0
mocca 22 februari 2022 om 11:02

yep, gebeurt continu

0
Franco Ballerini 21 februari 2022 om 18:01

Lekker overzichtelijk: het wegrennen, veldrijden en MTB allemaal te zien via mijn Playertje. Hopelijk kan ik dan ook Fem, Puck en Annemarie na het crossseizoen gaan volgen, want helaas heb ik ze nog nooit op een mountainbike aan het werk gezien.

0
De Cabybara van de Conradkade 21 februari 2022 om 18:10

Totdat ze een monopolie hebben, alles achter de decoder zetten en de prijzen gigantisch laten stijgen.

0
Franco Ballerini 21 februari 2022 om 18:24

Tja, dat is een reële mogelijkheid. Nu moet ik wel zeggen dat het huidige aanbod op de Player in feite belachelijk goedkoop is. Ik kijk een paar duizend uur sport reclamevrij voor vier tientjes per jaar. Ik begrijp ook wel dat dat op de langere termijn geen winstgevend model is. Maar als het te duur wordt mogen we toch wel rekenen op marktwerking? De sponsors willen ook een zo breed mogelijk bereik.

0
AdZ 21 februari 2022 om 19:31

+ 1

En dan ook nog 24/7, maw wanneer je wil. Als je de uitslag niet weet, is de spanning vergelijkbaar. En een wandeletappe is gauw doorgespoeld :-)

0
Ardoisier 21 februari 2022 om 22:11

Inderdaad, na een aantal jaar toch overstag gegaan, en die Player begin 2021 gekocht/gedownload/aangezet/….

Een uitkomst, alle koersen zonder reclame. En inderdaad, als je de uitslag niet weet, dan de kans om terug te kijken, integraal. Ok, niet alle (co-)commentatoren zijn te pruimen, dan het geluid maar wat zachter zetten.

Vandaag Koen de Kort geluisterd, wat mij betreft mag ik vaker terugkomen.

Enne, die 4 tientjes (39.95) is de normale prijs, zie ook wel aanbiedingen voor 19,95 langskomen. Die heb ik in ieder geval gedaan vorig jaar. Helaas mag ik niet voor dat bedrag verlengen…. iemand nog tips? Opzeggen en dan een maand later voor 19,95 weer proberen? Of gewoon niet zo zeuren, en de volle mep betalen? Nog steeds te doen inderdaad, maar goed, als het goedkoper kan…. :-)

0
Robert Winder 22 februari 2022 om 06:50

Als je je abbo cancel krijg je 50% discount om alsnog te verlengen a 19,95.
Eurosport app daarentegen is het niet waard, Support tickets doen ze niets mee. Ik hoop dat ze snel overgaan op de discovery+ app die er al is maar nog niet beschikbaar in enkele EU landen.

0
De Cabybara van de Conradkade 21 februari 2022 om 18:09

Super zuur dit. Hopelijk nemen ze wel Brentjens mee en krijgen we dan niet multi-talent Traksel.

0
Verweggistan 21 februari 2022 om 18:12

MountainBobbie :)

0
Barry Batsbak 21 februari 2022 om 18:16

Mtb commentaar zou mtb commentaar niet zijn zonder het Stonecole-English van Bart Brentjens. De man die decent en descent zo lekker door elkaar kan gooien.

0
Franco Ballerini 21 februari 2022 om 18:26

Iets als “That was a descent decent”?

0
Dikke Man 21 februari 2022 om 18:15

Een serieuze sport als MTB was ook een vreemde eend in de bijt bij de extreme sporten van Redbull. Daarnaast heb je in dit mekkertijdperk een slokje hartinfarct liever niet meer op je helm staan.

0
Nico_M 21 februari 2022 om 18:45

Dat wordt weer van ene naar het andere reclame blok. En dan precies op een moment dat er een beslissende move gedaan wordt

0
AdZ 21 februari 2022 om 19:32

En in de player ook reclame loos…

0
C de Vries 21 februari 2022 om 21:20

Mooi dat ik de player heb. Enige jammer is dat de MotoGp naar Ziggo gegaan is. Gelukkig krijgen we daar weer genoeg voor terug.

0
Carlo12 22 februari 2022 om 07:25

Ben er ook wel blij mee, kijk nu al het fietsen via Discovery+.

0
Jean Dumas 22 februari 2022 om 07:57

Jammer, een gesponsord webkanaal van hoge kwaliteit dat vrij toegankelijk is, is verre te prefereren over sportsupermarkt Eurosport.

0
Al Phila 22 februari 2022 om 10:17

Dus de UCI gaat weer samenwerken met de organisatie die Lance Armstrong jaren heeft gesponsord en meewerkte aan systematisch dopinggebruik ? Opvallend.

0
chiller87 22 februari 2022 om 11:17

Ongetwijfeld zijn er ook al red bull atleten op doping gepakt..

En ik hoop inderdaad dat brentjens commentaar mag blijven geven. Hij kent heel wat atleten en heeft heel wat extra info. In het begin dat red bull de world cups in beeld bracht waren er regelmatig enkele minuten geen beelden. Meer camera’s, kortere rondes en kortere wedstrijdduur hebben ervoor gezorgd dat mtb interessant is geworden om op tv te brengen.

0
Alucard 22 februari 2022 om 12:09

Wel jammer dat de sport een grotere vlucht zal gaan maken net nu het MvdP tijdperk er waarschijnlijk al op zit.

Achteraf beschouwd is dit toch een immense deceptie geweest. Matje heeft een jaar of 6-7 lang van MTBen een absolute prioriteit gemaakt en zijn wegcarriere zwaar ervoor opgeofferd.

Bedenk dat hij in 2019 gewoon de beste MTBer in de wereld was. En dat zonder het corona gezeur hij zeer waarschijnlijk in Tokyo olympisch goud had gepakt. In 2020 had Pidcock immers nog niet mee mogen doen. Bovendien was het risico op de val veel kleiner geweest, omdat hij toen nog niet met rugproblemen kampte en dus als vanouds had gesprongen ipv proberen zijn zeurende rug te sparen via plankjes. Ook zou hij zonder corona maatregelen al veel eerder naar Tokyo zijn afgereisd en betere parcours kennis hebben gehad.

Maar in onze realiteit is het netto resultaat van al die inspanningen, dus de beruchte crash, een chronische rugblessure en een CV dat zowel op de weg als in het MTB zeer mager afsteekt bij zijn capaciteiten.

Tsja.

0
mocca 22 februari 2022 om 12:34

Volgens mij vind hij MTB hel wat leuker dan op de weg fietsen. Dus denk niet dat het voor hem een zware opoffering voelt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone