UCI past coronaregels aan, één dag voor de start van de Tour

vrijdag 28 augustus 2020 om 13:54
UCI past coronaregels aan, één dag voor de start van de Tour

foto: Cor Vos (archief)

De UCI heeft, één dag voor de start van de Tour de France in Nice, besloten om de coronaregels aan te passen. De organisatoren van de Tour, Giro d’Italia en Vuelta a España moeten voortaan een positieve coronatest dubbelchecken door middel van een ‘follow-up test’.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Deze aanvullende test moet nog voor de start van de volgende etappe worden uitgevoerd. De UCI vraagt de organisatoren met klem om een positieve coronatest zo goed mogelijk te analyseren, in de hoop vals-positieve test zo veel mogelijk uit te sluiten.

Verder geeft de internationale wielerunie de ruimte aan organisatoren van de drie grote rondes om een ploeg uit de wedstrijd te halen, als er binnen één week twee positieve coronagevallen zijn. Een ploeg kan alleen uit koers worden genomen als twee renners positief testen op het coronavirus.

Belangrijke nuance
Dit is een belangrijke nuance, aangezien de ASO (de organisator van de Tour) het eerder nog had over twee coronabesmettingen- of verdenkingen van renners en/of stafleden binnen een team. De teams klaagden eerder al over deze, in hun ogen, te strenge coronamaatregel.

UCI-voorzitter David Lappartient over de laatste wijzigingen: “We zijn erin geslaagd om de juiste balans te vinden, aangezien we nog altijd garant staan voor de veiligheid van het wielerpeloton. Het is ontzettend belangrijk dat iedereen zich blijft houden aan de gezondheidsvoorschriften.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

xistnc 28 augustus 2020 om 14:00

Maar wat zegt de UCI over niet-negatieve tests?

0
Veloburto 28 augustus 2020 om 14:09

Wat boeit het?

0
Panache 28 augustus 2020 om 14:10

Dubbelchecken.

Een COVID-19-test detecteert twee COVID-19-genen en een patiënt wordt positief verklaard zodra beide genen gevonden worden. Als slechts een van deze genen wordt aangetroffen, dan kan de test een resultaat opleveren dat niet eenduidig is (niet negatief).

0
TheBFG 28 augustus 2020 om 14:08

“teams *can* be expelled”
Dat wordt dus weer lekker met 2 maten meten.
2x raak bij GFDJ, dan sturen ze Pinot dus echt niet naar huis, maar 2x bij zeg CCC en dan beslissen ze vast anders.

0
Koers 28 augustus 2020 om 15:18

Wacht maar tot pinot met een seconde in het geel staat, de dag voor de tijdrit(op een na laatste dag), en ergens (weer) een coronageval is en men ineens besluit de tour af te sluiten…ik geloof nirt zo dat ze de fransen voortrekken maar waar mogelijk moet je uiteraard zoveel maatregelen nemen om discussie daarover te voorkomen.

0
HennieK 28 augustus 2020 om 18:11

Wat een francofoob gel*l

0
vincenzo 28 augustus 2020 om 14:16

“Verder geeft de internationale wielerunie de ruimte aan organisatoren van de drie grote rondes om een ploeg uit de wedstrijd te halen, als er binnen één week twee positieve coronagevallen zijn.”

Het is dus uiteindelijk aan de Tourorganisatie om te beslissen of ze de ploeg uit de Tour haalt bij twee positieve renners binnen 7 dagen.

0
Polleke 28 augustus 2020 om 14:17

Lol… net als een terrein afmeten met een elastiek…

0
HennieK 28 augustus 2020 om 18:12

Hmm flexibele opstelling, ik zie er wel wat in

0
Merlinappa 28 augustus 2020 om 15:36

En wat als de eerste positief is, en de tweede negatief? Vals-negatief bestaat ook. Komt er dan nog een derde test?

0
user5697 28 augustus 2020 om 15:43

Dit wordt inderdaad een lachertje. Ploegen “kunnen” uitgesloten worden. En het zijn de organisatoren die dit “kunnen” beslissen. Er zal dus enorm gefoefeld worden, en als het niet anders kan, bij de organisatoren sterk gelobbyd worden door ploegen. Als dat maar goed afloopt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone