UCI organiseert begin december eerste WK eRacing

woensdag 26 augustus 2020 om 08:25
UCI organiseert begin december eerste WK eRacing

foto: Zwift

De gestage groei van eRacing op online wielerplatforms als Zwift en BKool is ook bij de UCI niet onopgemerkt gebleven. De internationale wielerunie organiseert op 8 en 9 december voor het eerst een wereldkampioenschap eRacing op Zwift.

David Lappartient, de voorzitter van de UCI, vindt de organisatie van het eerste WK eRacing erg belangrijk. “Dit is een groot moment voor de wielersport”, zo laat hij weten. “Ik geloof heel erg in het potentieel van eRacing in het wielrennen.”

eRacing werd dit jaar erg populair door de lockdowns in verschillende landen, waardoor wielrenners soms niet meer naar buiten mochten om te trainen. Platforms als Zwift en BKool boden een alternatief voor hen. Zo werden onder meer een virtuele Ronde van Vlaanderen en Tour de France verreden.

Dit artikel delen:

13 Reacties

the student 26 augustus 2020 om 08:44

Wat een geldverspilling.

Kunnen ze niet het WK “fiets ‘m dr in organiseren?”

Lijkt mij een stuk leuker

Arie den Blanken 26 augustus 2020 om 08:44

Dit is de best denkbare stap om op termijn het wielrennen veiliger te maken.

the student 26 augustus 2020 om 09:12

Zou je denken?

Je zal maar tijdens t WK op je Zolderkamertje van de trainer afdonderen met een hartstilstand….

Een PR-ramp, geen arts aanwezig. Vol in beeld gestorven zonder dat iemand er wat aan kon doen.

Ik raaskal ook maar wat.

Romāns Vainšteins 26 augustus 2020 om 12:58

Of als de boel niet goed verankerd staat? Zijn lelijke valpartijen zo uit stilstand.

detac 26 augustus 2020 om 08:45

“Dit is een groot moment voor de wielersport” Wk op Zwift… Allrighty then… Laten we dit nou niet te serieus nemen. Het is wel grappig maar ook niet meer dan dat.

reusjen 26 augustus 2020 om 09:10

Zwiften is wel echt een aparte discipline. De toppers op Zwift zijn beter dan de profs van de weg op Zwift en vice versa. Maar om daar nu een door de UCI georganiseerd WK van te maken lijkt niet echt logisch. Want wie gaat daar dan aan mee doen? De wegrenners?

Merlinappa 26 augustus 2020 om 09:17

Dit is toch vooral dom wattages trappen. Gelukkig is wielrennen veel meer dan dat.

user5697 26 augustus 2020 om 10:06

Kunnen diegenen weer scoren die tot enkele weken geleden virtueel onwaarschijnlijke prestaties neerzetten. Net als bij de Strava-records op de weg. Van al die renners, uit welke categorie ook, hebben we sinds aanvang van het echte wielerseizoen na Corona, niets meer gehoord.

Romāns Vainšteins 26 augustus 2020 om 10:26

Bwlorgh

chasse patat 26 augustus 2020 om 11:02

Is een niche in de wielersport voor een ander type renners. De UCI staat voor alle vormen van wielersport waarbij er een fiets wordt gebruikt (zoals Cycle-ball). Zou dus prima passen binnen een Indoor WK tijdens het baan WK. Maar dan wel met gekalibreerde Zwifts en kwalificatiewedstrijden vooraf.

Wheely 26 augustus 2020 om 11:24

Klopt, dit WK zou ook helemaal niet perse alleen voor renners uit het profpeloton hoeven zijn. Je hebt een hele community aan mensen die zich hier helemaal in specialiseren. Laat die zich kwalificeren en als er renners uit WT teams aan mee willen doen geldt voor hun hetzelfde. Je kunt niet renners hiervoor gaan selecteren op basis van een UCI ranking van de weg.

Spake Breekerd 26 augustus 2020 om 13:09

Geen slecht idee! Ook het probleem van het op een boeiende manier in beeld brengen wordt dan aangepakt.

horsm 26 augustus 2020 om 13:25

Hoe gaat de voorselectie? Ik heb niet het idee dat er nu een serieuze competitie bestaat? En gaat de UCI ook technische richtlijnen opstellen over hoe er deelgenomen wordt?

Maw, volgend mij spant de UCI het paard achter de wagen door een WK te organiseren zonder dat ze ‘normale’ wedstrijden en competitie reguleert en fasciliteert.

Het lijkt daardoor of het ontstaan is uit de hoop om op een makkelijke manier in te cashen door tv-rechten te verkopen van een event dat nauwelijks iets kost om te organiseren maar verder ook niks met competitieve sport te maken heeft.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair