UCI: “Kijken wat we kunnen doen”

dinsdag 12 januari 2010 om 19:00

Het incident rond veldrijder Niels Albert op het Belgisch Kampioenschap, die door een supporter tegen de grond werd gewerkt, doet overal veel stof opwaaien. Ook de UCI bekijkt wat er kan gedaan worden om in het vervolg toestanden zoals die van zondag te vermijden. “Samen moeten we bekijken wat we hier aan kunnen doen”, zegt UCI-coördinator Peter Van Den Abeele bij Sporza.

Van Den Abeele vond dat de Belgische wielerbond te weinig aandacht had voor de veiligheid. De KBWB ontkende dit wel, maar de UCI-coördinator houdt voet bij stuk. “Bij verschillende Wereldbekerwedstrijden en het WK in Hoogerheide nam de UCI verschillende veiligheidsmaatregelen. Overal een dubbele omheining op een parcours van drie kilometer kan natuurlijk niet, maar het zou op bepaalde stroken moeten.”

Van Den Abeele is van mening dat de fans de renners te makkelijk konden aanraken in Oostmalle. “De renners zouden vrije baan moeten hebben, en zeker op de technische stroken. Dat is eventueel op te lossen door geen limiet te zetten op de breedte van het parcours. Wat nu belangrijk is, is alle belangrijke federaties, en daar is de Belgische zeker bij, om de tafel te krijgen. Samen moeten we bekijken wat we eraan kunnen doen”, besluit hij.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone