UCI herziet systeem rond startrecht topwedstrijden

vrijdag 18 juni 2010 om 20:15

In de veranderde formule waarin de ProTour volgend jaar door het leven zal gaan, heeft de UCI vandaag ook meer duidelijkheid verschaft omtrent deelname aan de grote wedstrijden. Het gaat hier om kleine aanpassingen, zo meldt de unie vandaag door middel van een persbericht na de tweede dag van het Management Comité in Birmingham.

In het verlengde van de huidige regelgeving zijn ProTour-ploegen verplicht om deel te nemen aan ProTour-wedstrijden en krijgen ook ProContinentale ploegen die aan het einde van dit jaar in de top-17 staan van de UCI World Ranking, automatisch startrecht. Wedstrijden van de Historische Kalender zijn echter enkel aan de regel van de beste 17 ploegen op de World Ranking gebonden.

Wel hebben de UCI en de organisatoren van die Historische wedstrijden, waarbij onder andere de drie grote ronden en de vijf eendaagse wielermonumenten met uitzondering van de Ronde van Vlaanderen, een overeenkomst gesloten waarbij de sportieve resultaten van groot belang zijn voor eventueel startrecht. Wat dit precies inhoudt, is echter nog niet bekend.

Dit artikel delen:

Volg hier