UCI gaat in beroep tegen stopzetting onderzoek Ullrich
donderdag 25 maart 2010 om 20:18

UCI gaat in beroep tegen stopzetting onderzoek Ullrich

De UCI gaat niet akkoord met de beslissing van het Sportarbitragehof TAS om de rol van Jan Ullrich in de dopingzaak rond Eufemanio Fuentes niet meer te onderzoeken. Dat melden De Morgen en De Standaard. >Woordvoerder Enrico Carpani heeft vandaag bevestigd dat de UCI de zaak niet wil laten rusten tot er een oordeel is geveld in het onderzoek naar de band tussen Ullrich en Fuentes.

“De UCI is niet tevreden met de beslissing om het onderzoek stop te zetten. We willen een oordeel, ongeacht of Ullrich schuldig wordt bevonden of niet. Meer kunnen we in deze fase niet zeggen gezien de zaak in handen is van het TAS”, licht Carpani de beslissing van de Internationale Wielerunie toe bij het Deutsche Presse-Agentur.

Of het beroep enkel gericht is tegen het feit dat de Zwitserse wielerbond niet langer verantwoordelijk is voor het onderzoek, liet Carpani in het midden. Het Zwitsers Olympisch comité baseerde zijn beslissing op het feit dat Ullrich, die in Zwitserland woonde, in 2006 niet meer aangesloten was bij de Zwitserse wielerbond.

Lees ook:
Zwitserse vervolging van Ullrich geseponeerd

RIDE Magazine