Cofidis heeft WorldTour-licentie op zak, Mitchelton-Scott in de wachtkamer
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 10 december 2019 om 18:55

Cofidis heeft WorldTour-licentie op zak, Mitchelton-Scott in de wachtkamer

Update De UCI heeft een lijst gepubliceerd met ploegen die de komende drie seizoenen zijn verzekerd van een plekje in de WorldTour. Van de negentien formaties die een aanvraag hebben ingediend, zijn achttien teams nu zeker van een licentie. De internationale wielerunie moet echter nog een oordeel vellen over het lot van Mitchelton-Scott.

Eerder vandaag maakte Lotto Soudal al bekend een licentie te hebben ontvangen, maar nu heeft de UCI ook goed nieuws voor zeventien andere ploegen die een aanvraag hebben ingediend. Zo koersen Israel Cycling Academy en Cofidis volgend jaar op een WorldTour-licentie, maar het is de vraag of Mitchelton-Scott in 2020 op het hoogste niveau zal uitkomen.

De ploeg van de gebroeders Yates, Esteban Chaves en Daryl Impey zal nog even moeten wachten op (goed) nieuws, aangezien de licentiecommissie van de internationale wielerunie nog altijd kijkt naar de aanvraag van Mitchelton-Scott. Een definitieve beslissing zal ‘zo snel mogelijk worden genomen’, zo laat de UCI weten.

Ploegen die zeker zijn van een WorldTour-licentie (2020-2022) 

Ploegen die nog niet zeker zijn van een WorldTour-licentie (2020-2022) 

  • flag-au Mitchelton-Scott

UCI ProTeam

De UCI kwam vandaag ook met een lijst van ploegen die zich in 2020 UCI ProTeam mogen noemen. Het gaat over achttien teams, waaronder Corendon-Circus, Sport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Gobert. Verder maken Uno-X en Fundación-Orbea zoals verwacht de stap naar het op één na hoogste niveau.

Wie goed kijkt, ziet enkele (mogelijke) naamsveranderingen voor komend seizoen. Zo heeft de UCI het over Nippo Delko Provence in plaats van Delko Marseille Provence, terwijl Neri Sottoli-Selle Italia-KTM verder lijkt te gaan onder de naam Vini Zabu’ KTM. Verder hebben we nog Bingoal-Wallonie Bruxelles, de enige ploeg die voorlopig nog niet zeker is van een licentie.

Ploegen die zeker zijn van een ProTeam-licentie (2020-2022) 

Ploegen die nog niet zeker zijn van een ProTeam-licentie (2020-2022) 

  • flag-be Bingoal-Wallonie Bruxelles

Update

Mitchelton-Scott verwacht binnen enkele dagen groen licht te krijgen van de UCI, zo laat de Australische formatie weten via een korte reactie op social media. Het management heeft een van de benodigde papieren niet op tijd ingeleverd, waardoor de internationale wielerunie meer tijd nodig heeft om de volledige dossiers goed te keuren.

De ploeg maakt zich verder geen zorgen over de toekomst, aangezien de aangeleverde documentatie voldoet aan alle criteria. (dinsdag 10 december, 18.55 uur).

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
10 december 2019 15:20
Valt er ook iets te zeggen over waarom de beslissing over Mitchelton-Scott nog niet genomen is?
    10 december 2019 15:23
    Overkomt elk jaar wel een of meerdere teams. Meestal mist er dan wat papierwerk van het een of ander, en zodra dat ingeleverd is wordt het team alsnog geregistreerd.
10 december 2019 16:01
NTT is nu toch Japans geworden? Of behoud ze Afrika als land van licentie?
    10 december 2019 17:31
    Sunweb is ook niet Duits en rijdt wel onder Duitse vlag, dus zal wel kloppen dat ze gewoon de Zuid-Afrikaanse vlag behouden.
10 december 2019 16:24
Zeker dat Bingoal hoofdsponsor wordt van die ploeg? Lijkt me eerder een fout in het persbericht van de UCI, net als dat ze over Circus-Wanty Gobert schreven. Bingoal zit immers gewoon al in een continentale ploeg als subnaamgever.
10 december 2019 16:25
De World Tour had heel goed zonder Cofidis, ICA en NTT gekund.
    10 december 2019 18:41
    Ik vraag me ook hardop af of Israël cycling wel zo'n verrijking is van de world tour
10 december 2019 18:18
Zal uiteindelijk wel een papieren formaliteit zijn. Ondanks dat Mitchellton de afgelopen jaren een paar van de meer dubieuze renners heeft gehad, maar daar werd altijd overheen gekeken omdat het van die blije Aussies zijn.
10 december 2019 19:06
Schijnt dat Circus toch naar Wanty Gobert gaat. Ik vraag me af of Corendon nu volledig instaat voor het budget bij het team van Van Der Poel.
    10 december 2019 19:20
    Volgens Het Nieuwsblad is alles rond. Ploeg heet nu Circus-Wanty Gobert. Corendon gaat volgens Gebr. Roodhooft in ieder geval door t/m eind 2020.

Reacties zijn gesloten.