UCI: afgelasting Italiaanse koersen vanwege corona nog niet te voorspellen

woensdag 26 februari 2020 om 16:49
UCI: afgelasting Italiaanse koersen vanwege corona nog niet te voorspellen

foto: Cor Vos

De UCI kan op dit moment nog niets zeggen over doorgang of afgelasting van Italiaanse wielerkoersen als gevolg van het coronavirus. In een persbericht laat de bond weten dat zij nauw contact houdt met organisaties en autoriteiten.

Dat de huidige toestand van de epidemie gevolgen heeft voor de organisatie van sport- en culturele evenementen in verschillende regio’s in de wereld, schrijft de UCI. “Zoals evenementen op de UCI-kalender, bijvoorbeeld in Italië, waar 229 gevallen van het virus zijn bevestigd op 25 februari (bovenop ongeveer honderd gevallen in afwachting van bevestiging).”

Eerder deze week sprak RCS Sport, organisator van onder andere Milaan-San Remo, Tirreno-Adriatico en de Giro d’Italia haar bezorgdheid uit over de uitbraak van het coronavirus in Italië. Als besloten wordt dat sportwedstrijden in Milaan en Lombardije worden opgeschort, staan ook de Italiaanse koersen op de tocht.

“Het is momenteel niet mogelijk om op middellange termijn te voorspellen of koersen in dit land doorgaan of worden afgelast, gezien de snelheid waarmee nieuwe uitbraken worden gemeld, zoals gisteren in Toscane, Sicilië en Ligurië”, aldus de UCI. “Anderzijds hebben regionale gezondheidsautoriteiten al op korte termijn beslissingen genomen om evenementen af te gelasten of uit te stellen om de risico’s op besmetting te verkleinen.”

De UCI blijft in nauw contact met de organisatoren van internationale wielerkoersen en de gezondheidsautoriteiten van de gastlanden. “Om zoveel mogelijk bij te dragen aan de beperking van de risico’s van de verspreiding van het virus over de hele wereld.”

Dit artikel delen:
#

9 Reacties

Baik-Baik 26 februari 2020 om 17:02

Erg benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen en welke lessen er vervolgens uit worden getrokken.

Polleke 26 februari 2020 om 17:44

Als de UCI aan hun normale tempo besluiten nemen dan gaan we rond half oktober weten of er dit jaar wel of niet gekoerst gaat worden in Italie….

Wheely 26 februari 2020 om 17:46

De UCI heeft er uiteindelijk niks over te zeggen natuurlijk, als de overheden de noodklok luiden is het gedaan…. Tenzij ze opeens het voortouw gaan nemen om zelf koersen te annuleren maar zo daadkrachtig ken ik ze niet.

Cyclinglife 26 februari 2020 om 18:28

Waarom geen deadline stellen. Als er voor datum x nog niet bekend is of het veilig is, zou de uci zelf de stekker eruit moeten trekken zodat ze hun leidersrol vertolken, ze laten zien corona serieus te nemen, dat geld niet het belangrijkste is en ze geven duidelijkheid aan de ploegen en sponsoren.

La Primavera 26 februari 2020 om 19:02

Dat zullen ze ook echt wel doen neem ik aan. Dat dat nog niet naar buiten bekend wordt gemaakt vind ik ook niet heel gek.

Franco Ballerini 26 februari 2020 om 19:23

Zwaar opgeklopt, dat Corona virus. Dat ik wat geld verlies op de beurs neem ik voor lief, maar dat ze overwegen wielerwedstrijden en de OS willen afgelasten gaat me toch wat te ver.

Bikeage 26 februari 2020 om 19:26

Kunnen ze toch Marseille-Sanremo doen? Bijna hetzelfde.

Bikeage 26 februari 2020 om 19:28

Sowieso zijn de Poggio en Cipressa vanaf het westen een stuk hardere klimmen :)

Fietsman 26 februari 2020 om 21:48

Dit geeft het scorito klassiekerspel wel een extra lading trouwens. Je zou d’r nu voor kunnen kiezen om alleen maar renners voor het Vlaamse werk te selecteren. Dan is het alleen wel even hopen dat het Corona virus optijd in Wallonië is ;-) . Maargoed, het is natuurlijk te hopen dat het normale leven weer snel door kan gaan in Italië en de rest van de wereld. Benieuwd wat het gaat worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair