UAE Emirates bevestigt interesse in Wellens, weinig belangstelling Quintana

woensdag 15 juni 2022 om 14:14
UAE Emirates bevestigt interesse in Wellens, weinig belangstelling Quintana

foto: Cor Vos

In de wandelgangen ging het gerucht dat Nairo Quintana, wiens contract bij Arkéa-Samsic na dit seizoen afloopt, in 2023 de overstap zou maken naar UAE Emirates. UAE-manager Mauro Gianetti bevestigt dat Quintana is aangeboden bij zijn team, maar zijn interesse in de Colombiaan is gering. “Hij is een erg goede renner, maar hij is niet de renner waar we naar op zoek zijn”, vertelt Gianetti aan VeloNews. In hetzelfde gesprek bevestigt de Zwitser dat hij interesse heeft in Tim Wellens.

UAE Emirates heeft met Tadej Pogacar, João Almeida en Juan Ayuso al drie klassementsrenners, voor nu en voor de toekomst. Gianetti wil het team dan ook vooral op andere gebieden versterken. “We hebben onze klassementskopmannen en ze zijn jong. We geloven in die groep, dus dat is echt een probleem voor ons met betrekking tot Nairo. Hij is een erg goede renner, maar met Tadej, Ayuso en Almeida…”

“We willen het team versterken op andere gebieden, zoals de klassiekers en de sprints. Misschien zijn er nog andere goede renners om ons te helpen in de rittenkoersen. Dit zijn de gebieden waar we naar kijken. We zijn kalm, maar we zijn op de markt en we hebben sommige renners een aanbod gedaan. We staan niet onder druk.”

Interesse in Wellens
Een van de renners die naar verluidt een aanbod van UAE Emirates heeft en volgend seizoen naar de ploeg uit het Midden-Oosten zal trekken, is Tim Wellens. Transfers mogen voor 1 augustus niet wereldkundig gemaakt worden, maar UAE Emirates zou in polepositie zijn om de Belg binnen te hengelen. “Ik heb gelezen over ons en Tim Wellens. Ik weet dat veel teams in hem geïnteresseerd zijn en wij zijn dat ook.”

“Hij is een goede renner en hij is een van de renners die we in ons team zouden willen. We wachten en discussiëren nog steeds. Andere teams zijn geïnteresseerd. Laten we kijken of we hem kunnen krijgen.”

Gaviria weg?
Een renner die dan mogelijk weer vertrekt bij de ploeg van Gianetti, is Fernando Gaviria. Het contract van de Colombiaan loopt eind dit jaar af en hij kende de afgelopen jaren maar weinig successen. “Gaviria zijn contract loopt eind dit seizoen af. Op het moment hebben we de onderhandelingen nog niet gestart. Dat is iets waar we de komende maanden naar gaan kijken.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Magician 15 juni 2022 om 15:09

Blijf het een rare match vinden, UAE en Tim Wellens. Quintana’s laatste podium in een GT is vijf jaar geleden. Om top 5/10 te rijden hebben ze nog meer renners dan die Gianetti noemt.

Panache 15 juni 2022 om 16:06

Ligt er aan wat ze zoeken. Quintana heeft sinds die tijd 10x podium gereden in een meerdaagse koers, waarvan 5x winst. Het is niet zo dat UAE buiten Pogacar veel anderen heeft die deze adelbrieven overhandigen.

Steven_E 15 juni 2022 om 23:18

Almeida en Ayuso beloven wel die kant op te gaan. Als je zo’n renners kansen wil blijven geven dan moet je Quintana niet halen.

Titaantje 15 juni 2022 om 15:11

Wellens is ook totaal geen toevoeging aan dit team. Dan hadden ze beter een Kristoff gehouden voor het voorjaar en sprints.

Groetjesaandevoetjes 15 juni 2022 om 15:38

Ik vind Wellens ook geen directe match met dit team, alhoewel ik dat met Hirschi ook een beetje had.

zietemgaan 15 juni 2022 om 17:01

Kristoff was nochtans niet zo gelukkig bij UAE …

Massimo Bataille 15 juni 2022 om 15:33

Ik vind dit een goeie mindset van gianetti
Ze hebben met Pogacar, Ayuso en Almeida uitstekende jonge kopmannen voor het AK.
Daarnaast hebben ze een Majka, Bennett, Formolo, Hirschi, Mcnulty, Ulissi en Soler die uitstekend kunnen knechten en af en toe voor eigen kans kunnen gaan.

Bij het vlakke en kassei-werk is het inderdaad beperkter.
In principe met Ackermann, Gaviria, Trentin en Molano wel genoeg snelle mannen in de kern. Een echte leadout-trein hebben ze niet geheel, maar toch wel genoeg mannen om iets op poten te zetten.
Kassei werk zitten ze beperkt tot Pogacar en Trentin (een Bjerg en Gaviria zijn er toch nog niet uit gekomen)

Met Wellens hebben ze terug een allround-knecht die vooral in het klassiekere en heuvelwerk een meerwaarde kan zijn (zoals Benoot bij jumbo)
Met quintana heb je toch een klimmer die volgens mij nog te veel ambitie heeft en voor zichzelf wilt rijden

Murcia 15 juni 2022 om 17:23

Voor het klassieke werk gaat ook al een tijdje de naam Kragh Andersen rond als nieuwe aanwinst bij UAE. De opties daar zijn ook beperkter qua aankopen omdat er zoveel goede renners voor het voorjaar lang vastliggen. Eventueel zou men nog kunnen denken aan een andere Vlaming namelijk Lampaert.

Wheely 15 juni 2022 om 16:35

Ze misten gewoon nog een Belgisch vlaggetje.

pirazzi 15 juni 2022 om 16:50

Quintana kan bij Jumbo-Visma de plek van Tom Dumoulin innemen.

Scott Sunderland 15 juni 2022 om 19:53

Dat zou gelijk de meest verrassende transfer van het jaar zijn !

Headlines

Populair

Materiaalzone