UAE Emirates rekent op Matteo Trentin in Parijs-Roubaix, geen Tadej Pogacar

dinsdag 12 april 2022 om 11:46
UAE Emirates rekent op Matteo Trentin in Parijs-Roubaix, geen Tadej Pogacar

Trentin - foto: Cor Vos

Wie hoopte dat Tadej Pogačar zijn debuut zou maken in Parijs-Roubaix, moet nog minimaal een jaar wachten. De Sloveen trainde onlangs op de Noord-Franse kasseien, wat de geruchten over een mogelijke deelname voedde. De naam van de tweevoudige Tour-winnaar ontbreekt echter in de definitieve selectie van UAE Emirates, dat Matteo Trentin uitspeelt als kopman.

Pogačar werd eerder deze maand gespot op de kasseistroken van Noord-Frankrijk – om de route van de vijfde etappe van de aankomende Tour de France alvast te verkennen. Het was voer voor speculatie: zou de Sloveen na Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen ook Roubaix gaan betwisten? Zelf voedde hij de speculaties op social media alleen maar meer. Inmiddels is bekend dat we nog minimaal een jaar moeten wachten op zijn eerste deelname aan Parijs-Roubaix, waar hij in de juniorencategorie al wel een keer als dertiende over de finish kwam.

UAE Emirates heeft Matteo Trentin aangewezen als kopman voor de kasseienklassieker. Voor de ervaren Italiaan wordt het zijn negende deelname aan de wedstrijd, waarin zijn beste resultaat de 36e plek is. Hij wordt omringd door winnaar van de Bredene Koksijde Classic Pascal Ackermann, Mikkel Bjerg, Alexis Brunel, Vegard Stake Laengen, Juan Sebastián Molano en Oliviero Troia. “Van Parijs-Roubaix weten we allemaal dat het echt een uitputtingsslag is en dat het onvoorspelbaar kan zijn, dus we willen aanvallend koersen”, aldus Trentin.

Selectie UAE Emirates voor flag-fr Parijs-Roubaix (17 april)
flag-de Pascal Ackermann
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-fr Alexys Brunel
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-co Sebastian Molano
flag-it Matteo Trentin
flag-it Oliviero Troia


Deze week verschijnt UAE Emirates eerst nog aan de start van de Brabantse Pijl. De ploeg rekent woensdag behalve op Matteo Trentin ook op Marc Hirschi.

Selectie UAE Emirates voor flag-be De Brabantse Pijl (13 april)
flag-es Juan Ayuso (Spa)
flag-it Alessandro Covi (Ita)
flag-nz Finn Fisher-Black (NZ)
flag-ch Marc Hirschi (Swi)
flag-co Sebastian Molano (Col)
flag-pt Ivo Oliveira (Por)
flag-it Matteo Trentin (Ita)

Dit artikel delen:

12 Reacties

Edwin Jansen 12 april 2022 om 11:58

Waarom zou je je potentiele tour overwinning hypothekeren door te starten in Parijs Roubaix? En ja ook de eerste week van de Tour zelf met die keien etappe is een zeer potentiele showstopper.

0
Turtlehead 12 april 2022 om 12:10

Zelfs als het ‘goed’ gaat is het einde voorseizoen na die koers. Natuurlijk doet Pogi niet mee.

0
hjjanssen1973 12 april 2022 om 12:02

Je zal maar Molano heten en sprinter zijn, en dan Parijs-Roubaix moeten rijden.

0
ChefSpijker 12 april 2022 om 12:57

Kan best een bucketlistdingetje zijn voor een wielrenner. Toch een keer meemaken zo’n heroïsche koers.

0
Steven_E 12 april 2022 om 13:02

Sprinters zijn doorgaans kloek gebouwd en kunnen goed wringen, ik zie het probleem niet? Sprinters genoeg die hier ooit gereden, geschitterd en/of gewonnen hebben. Denk maar aan Boonen, O’Grady, Hushovd, Zabel, Steels of zelfs van Aert. Ik zie het probleem dus niet.

0
Marco Willems 12 april 2022 om 13:04

Ze gaan daar ook wel beetje vreemd om met hun sprinters. Ackermann fietste 10 ritten in 12 dagen, hij won de laatste dan wel maar die gast was toe aan wat rust, ook al was dat aan zijn brede lach niet af te lezen.

0
ChefSpijker 12 april 2022 om 13:53

@Steven >>> Dat die gasten ook goed kunnen sprinten, wil niet per se zeggen dat ze de doorsnee sprinter vertegenwoordigen. Hincapie kon dit ook goed en met de beste 20 omhoog in de Tour, wil niet zeggen dat opeens elke renner die top 20 in de Tour rijdt ook goed Roubaix kan rijden. Het zou mij in elk geval verbazen wanneer Molano top 50 eindigt zondag.

0
Chaba 12 april 2022 om 15:18

@chefspijker – Hincapie had wel wat extra hulp nodig om uiteindelijk zo goed te kunnen klimmen want van nature een snelle man die goed over de keien kon rijden.

0
TheBigShow 12 april 2022 om 15:31

Haha ja, Hincapie die in een zware bergetappe opeens Boogerd en Pereiro naar huis reed

0
S.t.B 12 april 2022 om 13:34

Tadej gaat volledig voor het Ardeense tweeluik. Logisch ook.
Wel jammer dat de eerste clash met Primoz weinig enerverend zal zijn, alhoewel ik Roglic wel vaker uit totaal onverwachte hoek heb zien toeslaan.
De vraag blijft waarom JV toch ineens zo raadselachtig over het malheur/herstel van hun kopmannen is. Iemand met knieproblemen een weekkoers vol stijle, onregelmatige beklimmingen laten uitrijden klinkt als een blinde laten koorddansen.

0
Peetvader 12 april 2022 om 13:45

Benieuwd naar Ayuso morgen!

0
FDJ 12 april 2022 om 14:22

Pogacar gaf na Vlaanderen al aan alleen Fleche en Liege te rijden dus geen nieuws. Verkenning was enkel en alleen voor de Tour de France.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone