UAE Emirates rekent in UAE Tour, bij afwezigheid Pogacar, op Adam Yates
Adam Yates - foto: Cor Vos
donderdag 16 februari 2023 om 10:16

UAE Emirates rekent in UAE Tour, bij afwezigheid Pogacar, op Adam Yates

Tadej Pogačar mag dan wel niet aan de start verschijnen van de komende UAE Tour (20-26 februari), zijn ploeg UAE Emirates heeft alsnog voldoende ijzers in het vuur voor de zevendaagse wielerronde. Adam Yates, in 2020 nog winnaar van de UAE Tour, is de uitgesproken kopman.

De 30-jarige Britse klimmer zal volgende week zijn debuut maken voor UAE Emirates, en mag zich meteen laten zien als kopman. Yates en de UAE Tour, dat is een garantie op succes. De klimmer was in 2020 namelijk de beste in de ‘corona-editie’ en eindigde in 2021 en 2022 als tweede achter Pogačar. Die laatste is momenteel (met succes) actief in de Ruta del Sol en zal zijn titel niet verdedigen.

Yates kijkt uit naar zijn eerste koers van het seizoen. “Ik ben erg gemotiveerd om eindelijk met mijn nieuwe ploeg te gaan koersen. De UAE Tour is een heel mooie wedstrijd die mij goed past. Er is wel wat extra druk met het logo van UAE op mijn rug, maar dat geeft me alleen maar meer motivatie. We beschikken over een goede ploeg en kunnen ook rekenen op de steun van onze lokale mensen.”

Meerdere opties
“Het is duidelijk dat deze koers, samen met de Tour de France, centraal staat in onze seizoensopbouw. We willen onze titel hoe dan ook verdedigen”, is manager Joxean Matxin Fernandez duidelijk in een persbericht. “Yates zal zijn debuut maken voor onze ploeg en de rol van kopman opnemen, maar zoals altijd staan we aan de start met meerdere mannen die hun kansen zullen krijgen.”

Met Jay Vine, Brandon McNulty en Marc Soler zijn er nog drie sterke klimmers opgenomen in de selectie. Vine won dit seizoen al de Tour Down Under en McNulty liet in de Trofeo Serra (5e) en de Ronde van Valencia (8e) zien dat het met de vorm wel snor zit. In de vlakke sprintetappes rekent de ploeg op de Colombiaan Juan Sebastián Molano. Hardrijders Vegard Stake Laengen en Mikkel Bjerg vervolledigen de selectie.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
16 februari 2023 11:23
Wel een goede zet. Yates hier lekker voor eigen kans laten rijden. Met zijn track record een goede kans om gelijk podium te rijden voor zijn nieuwe ploeg. Wel benieuwd wat er gebeurd als Vine beter blijkt te zijn.
  16 februari 2023 11:35
  Als Vine beter is, dan is hij natuurlijk gewoon kopman.
16 februari 2023 10:35
Deze is voor remco
  16 februari 2023 10:38
  Zoals in San Juan? Yates altijd goed in de Uae Tour. Bovendien gaat hij heel goede ondersteuning hebben. Even kijken of Vine kan bevestigen na Down Under.
  16 februari 2023 10:41
  Nee niet zoals in de san juan dit is een nieuwe wedstrijd
16 februari 2023 11:20
Het lijkt erop dat UAE voor het UCI ploegenklassement gaat, als je ziet hoe ze de kopmannen verspreiden over de diverse rittenkoersen.
16 februari 2023 12:03
Ik geef Vine een betere kans dan Yates. Yates is officieel sidekick geworden van de echte kopman, dus vraag me af of hij zich nog kan instellen op een tijdelijk kopmanschap.
  16 februari 2023 12:11
  Hoezo officieel? En bij Ineos was hij natuurlijk ook niet de enige die een klassement kon rijden
  17 februari 2023 08:00
  De laatste jaren waren was het heel vaak net niet (ik zie hem meer kans maken bij de klassiekers trouwens). En op zo'n moment gaat ie dan (voor veel geld) naar UAE, de ploeg van de nieuwe Merckx. Super domestique dus. Laten we niet doen alsof ie hier een van de kopmannen is geworden.
16 februari 2023 11:50
Adam is de beste.
Hup Adam

Reacties zijn gesloten.