UAE Emirates presenteert team rond Pogacar voor Ronde van Vlaanderen
Pogacar en Trentin - foto: Cor Vos
dinsdag 28 maart 2023 om 15:13

UAE Emirates presenteert team rond Pogacar voor Ronde van Vlaanderen

Tadej Pogačar weet met welke ploeggenoten van UAE Emirates hij zondag aan de start zal verschijnen van de Ronde van Vlaanderen. De Sloveense favoriet kan onder meer rekenen op de aanwezigheid van Tim Wellens, Matteo Trentin en Nederlander Sjoerd Bax.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het is geen geheim dat Pogačar een doel heeft gemaakt van de Ronde van Vlaanderen. De Sloveen vocht vorig jaar in zijn eerste Ronde al een gedenkwaardig duel uit met Mathieu van der Poel, maar viel na een knotsgekke laatste kilometer nipt naast het podium. Dit jaar hoopt de tweevoudige Tourwinnaar op sportieve revanche.

Pogačar liet in aanloop naar de Vlaamse Hoogmis al zien dat het met de vorm wel snor zit. In Milaan-San Remo eindigde hij als vierde, nadat hij de aanval had geopend op de Poggio. In de E3 Saxo Classic mocht hij na een sterke koers als derde man mee het podium op, samen met winnaar Wout van Aert en Van der Poel.

“In de E3 Saxo Classic hadden we een geweldige race en een mooie strijd en ik kijk ernaar uit om het zondag allemaal over te doen. Mijn eerste ervaring in Vlaanderen was vorig jaar iets om nooit te vergeten. De energie van de wedstrijd en de passie voor het wielrennen in België is iets speciaals. Ik voel me klaar en de ploeg is klaar, dus we gaan ons best doen”, laat de Sloveen weten in een perscommuniqué.

Matteo Trentin, Tim Wellens, Sjoerd Bax, Rui Oliveira, Vegard Stake Laengen en Mikkel Bjerg moeten Pogačar zo lang mogelijk bijstaan in de Ronde van Vlaanderen.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2023 15:19
Sjoerd mag weer gaan karren , pogacarren :D
28 maart 2023 15:53
prima ploeg, mits Wellens en Trentin thuisgeven. Bjerg in E3 met pech uit de wedstrijd maar ik denk dat hij weleens een belangrijke schakel kan zijn, met zijn gestel een modelploegmaat. Kan blijven geven en Pogacar in die prefinale goed gepositioneerd houden. Waar Pogi in E3 (te) snel alleen kwam te zitten.

Nuttigste ploegmaat in E3 was Rui oliveira... enige die de finale gehaald heeft. Wellens en Trentin moeten dat toch ook wel kunnen.
    28 maart 2023 17:50
    Mannetje vooruit sturen voor UAE is het slimste denk ik, maar zullen Alpecin en Jumbo dat toelaten zonder zelf een mannetje mee te hebben in dat geval.
28 maart 2023 15:55
Niets mis mee.
Pogacar kan ook zonder ploeg mee en laatste 45 km zijn meeste knechten eraf op enkeling na die even later behalve volgen of eenzelfde tempo kop rijden niets meer kan.
28 maart 2023 23:05
Ik denk dat UAE het nu wel vervelend vindt dat Hirschi en Covi absent zijn. Die twee hadden ze goed kunnen gebruiken

Reacties zijn gesloten.