‘UAE Emirates in de markt voor sprinter Pascal Ackermann’

zondag 9 mei 2021 om 11:12
‘UAE Emirates in de markt voor sprinter Pascal Ackermann’

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann komt nu nog uit voor BORA-hansgrohe, maar volgens La Gazzetta dello Sport is de kans groot dat de Duitse sprinter volgend seizoen voor een andere ploeg zal koersen. UAE Emirates zou in de markt zijn voor Ackermann.

De 27-jarige Ackermann koerst al sinds 2017 voor de Duitse WorldTour-ploeg BORA-hansgrohe en wist sindsdien uit te groeien tot een van de snelste sprinters in het huidige peloton. Zo was hij onder meer succesvol in de Giro d’Italia (twee etappezeges en de puntentrui), Vuelta a España (twee ritoverwinningen), Tirreno-Adriatico en won hij de Brussels Cycling Classic.

Dit seizoen wist Ackermann nog geen wedstrijden te winnen, maar was hij al wel goed voor meerdere ereplaatsen. Als we La Gazzetta dello Sport mogen geloven, is UAE Emirates in de race voor zijn handtekening. De WorldTour-formatie uit het Midden-Oosten heeft met Fernando Gaviria momenteel nog een andere topsprinter aan boord.

Ackermann (midden) verslaat Gaviria (rechts) in Tirreno-Adriatico 2020 – foto: Cor Vos

Ackermann in, Gaviria out? 
Het contract van de Colombiaan loopt echter af en UAE Emirates is volgens onze bronnen momenteel niet bereid om zijn aflopende verbintenis te verlengen, gezien de recente prestaties van de inmiddels 26-jarige Gaviria. Er ontstaat dan ruimte bij UAE Emirates om een nieuwe topsprinter als Ackermannn aan te trekken.

Dit kan overigens wel veranderen mocht Gaviria in de komende wedstrijden wel de nodige successen boeken en op die manier de ploegleiding van UAE Emirates weet te overtuigen van zijn kwaliteiten. Dat zou dan wellicht ook goed nieuws zijn voor de vaste lead out-partner van Gaviria: Maximiliano Richeze. Het contract van de Argentijn (38) wordt normaal gesproken niet verlengd. Als Gaviria blijft, is er nog een optie dat Richeze doorgaat.

Dit artikel delen:

11 Reacties

S'mon 9 mei 2021 om 11:17

Als hij goed is heb je er iets aan, maar dan moet je hem terug op niveau krijgen.
Ik ben dan ook wel benieuwd welke (top)sprinter Bora dan aan boord haalt.

Xevar 9 mei 2021 om 11:19

Aha, dus ze willen de ene niet presterende sprinter(Gaviria) vervangen door een andere niet presterende sprinter(Ackermann). Bijzonder.

lander luypaert 9 mei 2021 om 11:22

Opzich is Ackermann dit jaat niet goed. De vorige jaren garant voor overwinningen. Ook zou het een goede zet zijn om Felix Grosh ervan te laten leren.

Als hij tekent zal hij wel moeten weten Giro of Vuelta te rijden. In de Tour gaat alles op Pogacar.

toerist 9 mei 2021 om 11:23

Bora liet Bennett gaan omdat ze meer geloofden in Ackermann. En volgend jaar hebben ze misschien geen enkele degelijke sprinter meer, als ook Sagan zou vertrekken.

AWestie 9 mei 2021 om 11:25

@xevar Dat dacht ik ook precies haha, al kan een andere omgeving zo verschil maken.

De Gazet deelde nog meer geruchten, met Almeida en Hindley op weg naar het groenwit van Bora. Sagan zou dan Movistariaan worden. Met die club ook op Specialized en Canyon naar Bora-Hansgrohe. En Sammy B weer terug naar Bora, wat een mallemolen zou dat worden.

CechRepublic 9 mei 2021 om 12:05

Kan Bora met Hindley en Kelderman naar de Giro. En wat is beter dan één Kelderman? Twee! Dus Almeida ook lekker mee. En dan de boel laten coachen door Luke Roberts. Kunnen we met als allen gek worden hier :)

fietsvriend 9 mei 2021 om 12:07

Waarom zou Bennett weggaan bij DQS? Te duur?

Glorious 9 mei 2021 om 11:26

Hoop dat Jumbo bijblijft qua budget

Scorel 9 mei 2021 om 11:34

Uae heeft een rijke sjeik oid achter de hand. Die hebben geld zat en kopen grof in.

Yeez 9 mei 2021 om 13:41

Het zou mooi zijn als ackermann naar uae gaat, bennett terug naar bora en dcqs gavria op kan pikken en aan de praat kan krijgen ;)

JdS 9 mei 2021 om 16:56

Bij DCQS hebben ze precies op tijd Gaviria van de hand gedaan. Met die gast is het een voortdurende strijd over zijn slechte beroepshouding. Verzuipt in het talent maar is een luie zak voor wat betreft de training. Tekende een 3 jarig contract bij UAE voor een topsalaris maar heeft het in het geheel niet waargemaakt voor dat geld. Het enige waar hij echt belangstelling voor heeft is belachelijk dure auto’s … Nee Gaviria’s goede jaren liggen achter hem…en vele flessen drank ook.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair