U23-wereldkampioen Fedorov zal regenboogtrui toch een keer showen

dinsdag 27 september 2022 om 15:56
U23-wereldkampioen Fedorov zal regenboogtrui toch een keer showen

foto: Cor Vos

Yevgeniy Fedorov is de nieuwe wereldkampioen bij de beloften, maar zal de trui volgend jaar niet aantrekken in koersverband. De Kazach komt al twee jaar uit voor de hoofdmacht van Astana Qazaqstan en is bovendien 22 jaar. Fedorov zal dit seizoen echter nog wel één keer te zien zijn in de regenboogtrui.

De kersverse wereldkampioen zal op zondag 2 oktober – als kopman van de opleidingsploeg van Astana – namelijk deelnemen aan de Ronde van Lombardije voor beloften. “Het is duidelijk dat de aanwezigheid van de wereldkampioen de kers op de taart is voor onze koers”, laat Daniele Fumagalli – als voorzitter van de organisatie van Il Piccolo Lombardia – weten aan het Italiaanse BICITV.

Fedorov is dus de grote blikvanger in de 92ste editie van de U23-versie van de Ronde van Lombardije. Op de erelijst van de Italiaanse najaarsklassieker prijken de namen van onder meer Sean Kelly, Moreno Argentin en Stefano Garzelli, die later ook zeer succesvol waren bij de profs.

De laatste jaren waren met Jan Polanc, Davide Villella, Gianni Moscon, Fausto Masnada, Harm Vanhoucke, Alexandr Riabushenko, Robert Stannard, Andrea Bagioli en Harry Sweeny mooie namen aan het feest. Vorig jaar ging de zege naar de Fransman Paul Lapeira, die inmiddels uitkomt voor AG2R Citroën.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Polleke 27 september 2022 om 17:37

Categorie-hopping zeg maar, TT bij de Elites, RR bij de U23, paar koersjes met QuazachstanTeam, Lombardia U23…

1
Lay On 27 september 2022 om 17:38

De reden dat Fedorov die trui volgend jaar niet zal dragen heeft niks te maken met dat hij al 2 jaar voor Astana rijdt. Als dat het geval was en Federov 1 jaar jonger was, had hij gewoon in u23-koersen die trui mogen dragen
Maar volgend jaar wordt de Kazak 23 jaar, is dus geen u23 meer, en mag dus niet meer starten in de koersen waar hij die trui aan zou mogen. Vergelijkbaar dus met Herzog, die z’n juniorentrui in 2023 ook niet meer aan mag, omdat hij dan bij de beloften rjidt.

0
Cochise 27 september 2022 om 21:24

Werkt die regel werkelijk in de twee richtingen? Een renner van de opleidingsploeg die mag meedoen met het WT-team, dat begrijp ik. Maar andersom dus ook? Na 2 jaar vast bij het WT-team eventjes kopman gaan spelen in de opleidingsploeg?

0
Maillot à Pois 27 september 2022 om 21:34

Dat verbaasde mij ook – ik kan me niet direct andere voorbeelden voor de geest halen.
Wel WorldTour profs die aan U23 wedstrijden deelnemen met de nationale selectie natuurlijk.

0
Dario 28 september 2022 om 01:59

Tja, Mareczko heeft zo ook al een wedstrijd meegereden met de “beloften” van Alpecin-Deceuninck

0
Cochise 28 september 2022 om 10:48

Mareczko reed wel eens als enige (?) vast lid van Alpecin-Deceuninck in een wedstrijd waar de rest van de selectie werd aangevuld met renners uit hun development team maar nooit andersom.
Ook bij Jumbo-Visma sturen ze wel een eens een hoop jongeren (+Foss en Bouwman?) naar een profkoers waardoor het lijkt alsof de echte WT-renners bij het opleidingsteam meereden maar ook daar was het dus altijd andersom.
Mij geen probleem trouwens, van mij mag hij in alle beloftenkoersen starten, het was gewoon de eerste keer dat ik deze regel tegenkwam.

0
De Zeboe van de Zoncolan 28 september 2022 om 11:01

Gijs Leemreize won afgelopen jaar voor JV development de ronde van de Isard.

0
Cochise 28 september 2022 om 11:31

Klopt! Daar reed hij idd als WT-lid bij het development team. Bedankt voor de info!

0
DunJay 28 september 2022 om 08:49

Gaat het er in deze koers om dat hij deel uitmaakt van het opleidingsteam van Astana, of mag hij starten omdat hij voldoet aan de eis dat hij nog geen 23 jaar oud mag zijn? In dat laatste geval maakt het toch niets uit of hij al voor de hoofdmacht van het team koerst?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone