Tweede Wereldbeker-zege Fem van Empel: “Moest rekenen op mijn sprint”

zondag 16 januari 2022 om 14:53
Tweede Wereldbeker-zege Fem van Empel: “Moest rekenen op mijn sprint”

foto: Cor Vos

Fem van Empel schreef zondag haar tweede Wereldbeker-zege van het seizoen bij op haar palmares. Na de winst in Val di Sole, was ze ook in Flamanville de beste. Ze moest daarvoor wel landgenote Puck Pieterse verslaan. “We hebben gisteravond samen een plan gemaakt om weg te geraken, want we sliepen samen op de kamer”, vertelt Van Empel.

Alles kwam aan op een sprint-à-deux tussen Van Empel en Pieterse. “Ik wist dat mijn sprint een van mijn sterke punten is. Ik moest daar op rekenen. Puck en ik zijn gelijkwaardig en ze lag een stukje voor, maar het was bergop en er waren alle kansen”, aldus de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal na afloop. “Zij begon eerder onderin de beugel te sprinten, maar ik zag dat ze er nog niet was. En je moet pas juichen op de meet.”

“Aan het begin van de race sprong Puck voor mij de balken en zat ik telkens op een gaatje”, gaat ze verder. “En we hebben gisteravond al een plan gemaakt om samen weg te geraken. We sliepen samen, via de KNWU, en wisten dat vandaag onze kans was om te winnen. Het is daarna ieder voor zich, maar wij gunnen elkaar dat wel. Al laat je niets liggen. Puck heeft nu wel zeker de Wereldbeker-trui (in het U23-klassement) dus we mogen allebei tevreden zijn.”

“Deze zege is heel belangrijk. Ik ben blij met mijn tweede zege”, aldus Van Empel. “Dit had ik voor het seizoen nooit verwacht.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Murcia 16 januari 2022 om 15:14

Super seizoen net als Puck maar Fem heeft mij dit seizoen nog meer verbaasd. Dat komt vooral door haar koers slimheid, vorige week bij het NK daar nog een goed staaltje van kunnen zien. Alles is trainbaar maar tactisch bij de pinken zijn heb je of heb je niet.

Franco Ballerini 16 januari 2022 om 15:32

Prachtig, samen een plannetje gesmeed om Vas te grazen te nemen. Zo zie ik het graag. Kunnen de Nederlandse wegwielrensters een voorbeeld aan nemen.

Headlines

Materiaalzone

Populair