Tweede plek voor Schelling in Noorwegen: “Ik was niet bezig met de sprint”

vrijdag 20 augustus 2021 om 11:10
Tweede plek voor Schelling in Noorwegen: “Ik was niet bezig met de sprint”

foto: Cor Vos (archief)

Ide Schelling maakte gisteren een uitstekende indruk in de openingsetappe van de Ronde van Noorwegen. De renner van BORA-hansgrohe viel aan op de slotklim en alleen Ethan Hayter was in staat om de ontketende Schelling te volgen. De Brit bleek uiteindelijk de sterkste in de sprint om de ritzege.

Schelling was in de laatste honderden meters niet echt meer bezig met de etappezege. “Toen Hayter kwam aansluiten, besloot ik me niet meer te richten op een sprint en gewoon voor elke seconde te gaan in het eindklassement. We staan er op dit moment goed voor. We kunnen nog naar meer streven”, aldus Schelling.

De 23-jarige rasaanvaller voelde zich naar eigen zeggen goed op de 4,7 kilometer lange slotklim. “Ik voelde me de hele dag al redelijk goed en beschikte op de slotklim over de juiste benen. Toen enkele renners weer konden aansluiten en we een beetje naar elkaar keken, besloot ik het eens te proberen.”

Ploegleider Jean-Pierre Heynderickx zag een sterke Schelling aan het werk. “Hij deed het geweldig en wist iedereen te verrassen met zijn aanval. We wisten dat Ide tegen zijn metgezel weinig kans zou maken in de sprint, dus gaf hij alles tot aan de finish om zoveel mogelijk tijd te pakken in het algemeen klassement.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chasse_patate 20 augustus 2021 om 11:15

Die Hayter is een beetje zoals Wout. Kan goed klimmen. Maar ook massa sprints winnen. Weet alleen niet of hij kan tijdrijden.

0
ChefSpijker 20 augustus 2021 om 11:21

In de Algarve eindigde hij inclusief harde val (na 10 km of zo) op een minuut van Asgreen. Was toen al snel onderweg voor z'n valpartij. Dus ja, die kan ook wel een stukje tijdrijden.

0
Wheely 20 augustus 2021 om 12:22

De Wout van de baan.

0
Peet Gute 20 augustus 2021 om 11:16

verstandige beslissing, met zijn aanvallend rijden alvast een aanwinst voor het wielrennen

0
Wheely 20 augustus 2021 om 12:24

Niet bezig zijn met de sprint is nog een understatement :)

Goed gereden naar mijn idee, staat maar mooi tweede nu.

0
Thijs E 20 augustus 2021 om 13:21

Pientere vent met durf, inhoud en een eigen plan. Ide komt er wel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone