Twee op twee voor Franse neoprof Alan Boileau in Tour du Rwanda

dinsdag 4 mei 2021 om 13:42
Twee op twee voor Franse neoprof Alan Boileau in Tour du Rwanda

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Alan Boileau heeft zijn tweede opeenvolgende ritzege geboekt in de Tour du Rwanda. De 21-jarige neoprof van B&B Hotels p/b KTM versloeg op de slotklim in Gicumbi Carlos Quintero en James Piccoli. Brayan Sánchez is de nieuwe leider.

Met de piepjonge Santiago Umba als nieuwe leider werd het peloton al vroeg op gang gebracht voor de derde etappe in de Tour du Rwanda. De renners reden vandaag van Nyanza naar Gicumbi, over een afstand van goed 170 kilometer, met onderweg de nodige lastige hellingen. Het beloofde een pittig koersdagje te worden, met onderweg vijf serieuze kuitenbijters en finish op een klim van ruim vijf kilometer aan 4,4%.

Drie renners op avontuur 
De vroege vlucht werd gevormd door de Belg Lennert Teugels (Tarteletto-Isorex), rasaanvaller Cyril Gautier (B&B Hotels p/b KTM) en Rwandees Patrick Byukusenge namens het bescheiden Benediction Ignite. De voorsprong van de drie vluchters was op een bepaald moment ruim vier minuten, maar met nog goed dertig kilometer te gaan was er sprake van een hergroepering. De dappere Teugels liet zich als laatste opslokken door het peloton.

Op de laatste twee beklimmingen werd het kaf van het koren gescheiden. Op de slotklim bleef een groep van zo’n vijftien renners samen en in de sprint voor de ritzege bleek Boileau over de meeste punch te beschikken. Sánchez werd vierde en dat bleek voldoende om de leiderstrui af te pakken van de jonge Colombiaan Santiago Umba, die niet in staat bleek om de betere renners te volgen en behoorlijk wat tijd verloor aan de finish.

De strijd om de eindzege is zeker nog niet gestreden, aangezien de renners nog koersen tot en met zondag. In de etappe van woensdag trekken de coureurs opnieuw over meerdere lastige beklimmingen. De finishstreep ligt dan op een helling van drie kilometer aan net geen 6%.

Dit artikel delen:

6 Reacties

jappe666 4 mei 2021 om 14:00

Boileau zal zich ook wel voor z’n kop slaan.
68 van de 75 deelnemers eindigden de eerste etappe in het peloton, en net hij was 1 van de 7 gelosten, waardoor hij de leiderstrui niet heeft.
Het is dat er geen bonificaties zijn, want anders had hij na zijn 2 ritzeges de eindzege al bijna voor het oprapen gehad.

0
Maillot à Pois 4 mei 2021 om 14:42

Nou ja, eindzege voor het oprapen…
Er staan nog heel wat beklimmingen en een tijdrit op het programma, zie ik

Sowieso wel een aangename kennismaking, nog nooit van hem gehoord voordien.

0
Ronellenfitsch 4 mei 2021 om 14:16

Inderdaad, die wist op dag 1 vermoedelijk niet hoe goed hij is (maar wie wel?)

0
Drossard Kudus 4 mei 2021 om 14:51

Net even naar zijn voorgaande resultaten gekeken. Vorig jaar toch 4e in de Isard, vlak voor Gijs Leemreize. Misschien geen supertalent, maar wel een renner om in de gaten te houden

0
ivo001 4 mei 2021 om 15:27

Zijn resultaten in de Ronde de l’Isard waren mij inderdaad al opgevallen. Benieuwd of hij nu een stap kan maken, want in de ronde van Valencia overtuigde hij nog niet, terwijl het veld daar ook niet zo bijzonder was.

0
Fietseties 4 mei 2021 om 17:49

Misschien wint hij ooit nog de boileautjestrui… Sorry kon het niet laten…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone