Twee op rij voor Team Sunweb in Herald Sun Tour: dubbelslag Hindley
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 6 februari 2020 om 08:23

Twee op rij voor Team Sunweb in Herald Sun Tour: dubbelslag Hindley

De tweede etappe van de Herald Sun Tour is gewonnen door Jai Hindley. De Australische klimmer van Team Sunweb sloeg in de bergrit naar Falls Creek een dubbelslag en bezorgt zijn ploeg daarmee een heuse twee op twee. Hindley neemt de leiderstrui over van ploeggenoot Alberto Dainese, die gisteren de openingsrit won.

Uit een vroege kopgroep van zeven man wisten Angus Lyons en Ben Hill te ontsnappen. Dat deden ze vlak voor de slotklim naar Falls Creek (29,7 km aan 3,9%) begon. Door het hoge tempo van Mitchelton-Scott in het peloton werd de laatste vluchter op dertien kilometer gegrepen. Naast de Australische WorldTour-ploeg waren ook EF Education First en Team Sunweb goed vertegenwoordigd van voren.

Lachlan Morton opende vervolgens de debatten, wat leidde tot meerdere versnellingen in de favorietengroep. Uiteindelijk bleef een vijftal over, met Neilson Powless (EF Education First), Jai Hindley, Robert Power (beiden Team Sunweb), Damien Howson (Mitchelton-Scott) en Sebastian Berwick (van het kleine St. George Continental).

Berwick kreeg met een late aanval Hindley en Howson met zich mee, waarna de drie gingen sprinten om de ritzege en de leiderstrui. Het was vervolgens Hindley die zijn ploeg de tweede zege op rij bezorgde in de Herald ‘Sunweb’ Tour. Met Michael Storer en Robert Power eindigden nog twee ploeggenoten van hem in de top-10.

 
17 Reacties
Sorteer op:
6 februari 2020
Ik had het idee dat Storer zelfs ietsjes beter was. Die had net zo goed de benen om te winnen.
6 februari 2020
En dat is twee! De ploeg doet haar naam eer aan in deze koers.
6 februari 2020
Leuk voor de ploeg, ik gun ze een goed voorjaar. Vasthouden aan degelijk beleid, ook als het tegenzit. Daar heb ik respect voor.
6 februari 2020
Lekker voor Sunweb. Hopelijk beterschap voor 2020, vorig jaar was een jaar om snel te vergeten...
6 februari 2020
Simon Yates op 6 minuten... geknecht?
  6 februari 2020
  Yates heeft geen meter op kop gereden en werd op een kleine 6 kilometer van de top gelost uit het peletonnetje.
6 februari 2020
Fijn voor Sunweb, met een sterk blok bergop, al was er natuurlijk ook niet denderend veel concurrentie. Storer was ook erg sterk, Power viel me dan weer een beetje tegen. Berwick de verrassing van de dag en wellicht een interessante jongen voor de toekomst, pas net 20 jaar.
6 februari 2020
Mooi. Hopelijk komt het er bij de jonge Australiërs dit jaar helemaal uit (terminologie grote boom is omgekapt...), al is deze overwinning tegen Janneke en Mieke. @redactie, het team heet dit jaar EF Pro Cycling, geen Education First meer.
Benieuwd naar het verhaal van Yates. Moeten we een Aru-verhaal vrezen, of is dat overdreven? Ver weg is de vorm van 2018.
  6 februari 2020
  Rustaaag; won afgelopen jaar 2 etappes in de tour en begon OK aan het seizoen met een 7e plek in de TDU. Zo ver weg lijkt zijn vorm niet.
6 februari 2020
Het leek of Sunweb voor Power reed, maar die had ineens geen... energie meer.
6 februari 2020
Kon wel eens een mooi jaar gaan worden voor Sunweb. Talent krijgt de ruimte en gaat daarvan profiteren. Benieuwd of we ze ook in de grotere koersen voor het venster zien.
6 februari 2020
Gaat goed zo voor Team Sunweb, leuk om te zien dat ze weer wedstrijden winnen.
6 februari 2020
Positief nieuws dat de sunweb talenten kunnen winnen. Het is dan niet het hoogste niveau maar dat hoeft ook niet op die leeftijd, je moet ergens beginnen. Als ze de komende jaren een goede ontwikkeling doormaken kan Sunweb weer een heel mooi team worden dat overal voor Worldtour zeges kan gaan.
6 februari 2020
Die beginnen zo lekker aan het nieuwe seizoen zeg. En ja, het is tegen Janneke en Mieke. Maar toch. Om er maar een dooddoener tegenaan te gooien: een goed begin is het halve werk. Dat is een hele andere start dan afgelopen jaar zo
  6 februari 2020
  En je moet toch maar weten te winnen.

Reacties zijn gesloten.