Twee Nederlanders op voorlopige startlijst Europese seizoensopener

vrijdag 21 januari 2022 om 13:46
Twee Nederlanders op voorlopige startlijst Europese seizoensopener

foto: Cor Vos

De Clàssica Comunitat Valenciana is zondag 23 januari de opener van het Europese wielerseizoen. De Spaanse eendagskoers kan rekenen op acht ProTeams aan de start en op de voorlopige startlijst vinden we met Jetse Bol en Alex Molenaar twee Nederlanders terug.

Bol en Molenaar koersen ook dit seizoen in het paarse tenue van Burgos-BH, een van de ProTeams aan het vertrek in Valencia. Ook TotalEnergies, Arkéa-Samsic, Bardiani-CSF-Faizanè, Equipo Kern Pharma, Euskaltel-Euskadi, Caja Rural-Seguros RGA en EOLO-Kometa zijn aanwezig in de UCI 1.2-wedstrijd. De enige Belg op de startlijst is Amaury Capiot namens Arkéa-Samsic.

De GP Valencia, zoals de koers ook heet, keerde vorig jaar terug op de UCI-kalender. De Franse sprinter Lorrenzo Manzin (Total Direct Energie) ging toen met de zege aan de haal. Ook dit seizoen lijkt de koers op een sprint uit te draaien. We mogen daarom onder meer Niccolò Bonifazio, Chris Lawless, Daniel McLay, Filippo Fiorelli, Iuri Leitão, Antonio Soto en Juan José Lobato onder de favorieten rekenen.

Zondag om 12.30 uur gaat de Clàssica Comunitat Valenciana van start in La Nucia, om 175 kilometer later in Valencia te finishen. Dat zal rond 16.30 uur zijn. Vanaf 14.15 uur zijn de laatste 70 kilometer van de koers live te zien op YouTube.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Viktrodriguez 21 januari 2022 om 15:45

Jullie hebben het over de Europese seizoensopener, maar dit artikel gaat niet over de Omloop?

0
Bikeage 22 januari 2022 om 09:49

Koersen vóór De Omloop tellen natuurlijk niet.

0
Lalsacien 22 januari 2022 om 10:03

Over navel gesproken.

0
xistnc 22 januari 2022 om 10:21

Wees blij dat het überhaupt om een koers gaat en niet om een hoogtestage.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone