Trotse leider Stefan Küng: “Doel is om de trui te verdedigen”

dinsdag 12 juni 2018 om 11:47

foto: Sirotti

Stefan Küng had zich geen betere start van de Ronde van Zwitserland kunnen wensen. De 24-jarige Zwitser kreeg zaterdag de leiderstrui om de schouders gehangen na de tijdritwinst van BMC in de openingsetappe en staat na drie dagen koers in zijn thuisland nog altijd florissant aan kop. Toch verliest hij de belangen van kopman Richie Porte niet uit het oog; de Australiër volgt zijn ploeggenoot op drie seconden op de voet.


“Ik voel me tot nu toe goed, ik heb redelijk veel vertrouwen”, zei Küng tegen Cyclingnews. “We zullen zien hoe het gaat en wat de klassementsrenners van plan zijn. Als ze echt gaan rijden, wordt het moeilijk. We zullen zien, maar het doel is om de trui te verdedigen.”

De Zwitser denkt dat het verdedigen van zijn trui en het beschermen van Porte goed samengaan. “Als ik er echt voor moet gaan om de situatie voor Richie recht te zetten, ga ik zeker voor hem werken. Het is immers ons doel om met hem de Ronde van Zwitserland te winnen. Hij heeft de beste kansen en kwaliteiten om dat te doen. Als het er echt op aankomt, ben ik zeker voor Richie ter ondersteuning.”

Beperkt aantal hoogtemeters
Het peloton koerst vandaag van Gansingen naar Gstaad, een etappe over 189 kilometer. In tegenstelling tot de voorbije dagen zijn het aantal hoogtemeters beperkt. De eerste 170 kilometer lopen – buiten de beklimming van Staffelegg – zoetjesaan omhoog, maar dit zullen de renners nauwelijks merken. De finale belooft echter wél pittig te worden, want er wordt een hoogte opgezocht van 1284 meter.

1 Reactie

Jan Blokland 12 juni 2018 om 12:59

Of het pittig wordt vandaag zal afhangen of de klassementsrenners de beuk er in gooien.
Andere mogelijkheid dat Sagan zijn secundanten op kop zet, om zo de sprinters er af te krijgen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.