Trentin: “Zou niet verrast zijn als Pogacar in 2023 weer start in de Ronde van Vlaanderen”

zaterdag 12 november 2022 om 14:57
Trentin: “Zou niet verrast zijn als Pogacar in 2023 weer start in de Ronde van Vlaanderen”

foto: Cor Vos

In 2022 maakte Tadej Pogacar zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. En hoe. Hoewel hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een vierde plaats, was hij de grote smaakmaker van de wedstrijd. Zien we hem volgend jaar weer de koers maken in Vlaanderens Mooiste? “Ik zou niet verrast zijn als hij het in 2023 weer probeert”, zegt zijn UAE-ploeggenoot Matteo Trentin tegen RaiSport.

In het gesprek met de Italiaanse televisiezender ging het op een gegeven moment over de persoonlijkheid van Pogacar. “Als persoon doet hij alles met een lach”, vertelde Trentin over de tweevoudig Tourwinnaar. “Hij heeft zijn eigen filosofie. Hij houdt ervan om renner te zijn en straalt wanneer hij wint, maar vooral ook als hij verliest. Sportief gezien is het geweldig hoe graag hij overal mee wil strijden, en dat hij alleen maar sterker wordt als de koers zwaarder wordt.”

Een zware koers waar Pogacar vorig jaar meestreed voor de zege, was de Ronde van Vlaanderen. In Dwars door Vlaanderen strandde hij nog op de tiende plaats, maar enkele dagen later deed hij in de Hoogmis mee voor de hoofdprijs. In een chaotische sprint raakte hij echter ingesloten en zag hij Mathieu van der Poel de overwinning behalen. “Vorig jaar, bij zijn debuut, won hij bijna de Ronde van Vlaanderen”, zegt Trentin. “Hij had daar veel plezier. Ik zou niet verrast zijn als hij het in 2023 weer probeert.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mooie Sjors 12 november 2022 om 17:46

Pogi vs Alaphilippe vs Wout vs Mathieu in de Ronde van Vlaanderen. Daar kijk ik nog meer naar uit dan zo’n super line-up van de beste klassementsrenners in een grote ronde. :)

3
Romāns Vainšteins 12 november 2022 om 18:34

Pogi zou er wellicht goed aan doen om aankomend seizoen niet meteen aan te vangen met Oe-aa-ee moeten winnen en vervolgens als een gek door te gaan met Strade, Tirreno/Nice, in MSR starten etc.
Na heftig trainen meteen in Vlaanderen vd knikkers, DdV als opmaat, Roubaix voor de buis, dan de Ardennen (alle 4) als een komeet en vervolgens onderduiken tot aan Dauphine/Zwitserland en dan de tour.

Trouwens, kenwelzeggevankennie, maar Evenepoel kan natuurlijk ook de ronde winnen. Vooral als hij voorop rijdt en de gootjes netjes pakt. Die kan exact hetzelfde plan kiezen.

0
Viktrodriguez 12 november 2022 om 23:35

Waarschijnlijk is dat verplicht als thuiswedstrijd van zijn ploeg

-1
Mooie Sjors 13 november 2022 om 10:29

Evenepoel zou volgens aanstaand ploegmaat Jan Hirt de Giro rijden en niet de Tour. Wellicht Tirreno (en eventueel MSR), Waalse Pijl/LBL en dan naar de Giro. Dan WK en EK + Italiaans najaar vermoed ik.

Gaat een ander programma zijn dan Pogacar. Wellicht enkel de degens kruisen in eendagskoersen en eventueel een ronde in het voorjaar. Kan ook gewoon dat 1 van de 2 Parijs-Nice doet en we tussen hen geen enkel duel zien in het rondewerk in 2023.

0
Quesada Quesada 12 november 2022 om 15:30

No shit sherlock

-2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone