Trentin opnieuw tweede: “Een koers winnen, het lijkt bijna onmogelijk”

woensdag 13 oktober 2021 om 17:47
Trentin opnieuw tweede: “Een koers winnen, het lijkt bijna onmogelijk”

foto: Cor Vos

Weer tweede… Matteo Trentin moest afgelopen maandag in de Coppa Agostoni al zijn meerdere erkennen in Alexey Lutsenko, maar ook woensdag werd hij gevloerd in een sprint. In de Giro del Veneto bleek hij niet in staat om Xandro Meurisse voor te blijven.

Trentin is al enkele maanden uitstekend op dreef, maar het wil maar niet lukken voor de Italiaan van UAE Emirates. De ervaren renner wist alleen in de Trofeo Matteotti als winnaar over de streep te komen. Verder rijgt Trentin de ereplaatsen aaneen. “Ook vandaag botste ik weer op iemand die beter was in de sprint. Ik denk wel dat we het tactisch perfect hebben gespeeld.”

UAE Emirates was in de finale nog met meerdere renners vertegenwoordigd in de voorste groep. “Het is wel jammer dat Marc (Hirschi, red.) viel in de afdaling van Il Roccolo. We vielen daarna om beurten aan. Alessandro Covi probeerde het en vervolgens was het aan Diego Ulissi en mij om aan te vallen. We deden wat we moesten doen, maar op het moment lijkt het bijna onmogelijk om een koers te winnen.”

Trentin mag het zondag weer proberen, als de eerste editie van de Veneto Classic op het programma staat. Dit is een wedstrijd over heuvelachtige wegen en komt uit de koker van oud-prof Filippo Pozzato. “Ik doe zondag weer een gooi naar de zege”, is de 32-jarige renner nog altijd strijdbaar.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Landeirovic 13 oktober 2021 om 17:56

Zondag gravelwegen. Klinkt enorm leuk! Ik denk dan aan Formolo en Covi ( zie Giro rit). Ik weet niet hoeveel stroken er zijn en hoe lastig…

0
Alfons Haavers 13 oktober 2021 om 18:01

Klinkt ook wel wat als een doorslagje van Strade Bianche?

Het is wel leuk om naar te kijken natuurlijk, die gravelstroken.

0
Maillot à Pois 13 oktober 2021 om 23:18

Vrijdag staat de Serenissima Gravel op het programma, ook een koers van Pozzato. 126 km waarvan 88 grindwegen.
Geen officiële UCI koers, maar wel voorgesteld als 1ste gravelwedstrijd voor profs. Onder andere Van der Hoorn, Izagirre, Marcato en Boy Van Poppel starten. Ze rijden overigens zonder assistentie.

Meer info hier:
https://serenissimagravel.com/
https://wielerverhaal.com/2021/10/12/intermarche-wanty-gobert-trekt-met-veel-zin-naar-onuitgegeven-drieluik-in-venetie-jeugdherinneringen-ophalen/
https://www.cyclingnews.com/news/first-riders-confirmed-for-inaugural-edition-of-serenissima-gravel/

0
Alfons Haavers 13 oktober 2021 om 17:58

‘Win maar eens een koers hé.’ ~ J. De Cauwer

0
chasse patat 13 oktober 2021 om 19:56

Het lukt Trentin blijkbaar niet meer om de aanzet terug te krijgen die hij vroeger had. De jaren gaan tellen al blijft het een klasse renner.

0
Lay On 13 oktober 2021 om 21:40

Beetje overdreven allemaal, 3 weken gelden won Trentin de Matteotti nog.

0
Turtlehead 13 oktober 2021 om 22:33

Trentin is toch één van de weinigen in het peloton die in één eindsprint MvdP én WvA klopte…..

0
orlando dani 14 oktober 2021 om 12:05

test test………..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone