Trentin breekt rib bij val tijdens training

dinsdag 9 januari 2018 om 08:45
Trentin breekt rib bij val tijdens training

Matteo Trentin - Foto: Sirotti (archief)

Matteo Trentin heeft vorige week tijdens een training zijn rib gebroken. Dat meldt zijn ploeg Mitchelton-Scott. De Italiaan zal zijn fiets hierdoor tien dagen niet mogen aanraken. Na deze korte rustperiode volgen verdere onderzoeken. 

In een korte reactie laat Trentin weten dat hij zich misrekende in een afdaling, en vervolgens vol in botsing kwam met een stenen muur. “Op dit moment kan ik niet veel doen, maar gelukkig heb ik niet veel pijn als ik het rustig aan doe.”

Voor Mitchelton-Scott is het de tweede tegenvaller in korte tijd. Luke Durbridge brak zondag tijdens het Australisch kampioenschap zijn sleutelbeen. Beide renners zijn voor de Australische formatie speerpunten tijdens de voorjaarsklassiekers.

De ploeg houdt de komende dagen een trainingsstage, waarbij het in negen dagen van Barcelona naar ­Almeria zal rijden. “Het is eens wat anders”, legt ploegleider Laurenzo Lapage uit. “Van altijd op dezelfde wegen te trainen, worden de renners ook in het kopje wat moe.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

DeLuiaardVanLimburg 9 januari 2018 om 09:19

Gaat Parijs-Roubaix winnen de beste man. Leuk van dat trainingsritje wel!

fringale 9 januari 2018 om 10:10

Jammer want hoe meer sterke blokken in de klassiekers, hoe meer spanning. Hup good old Hayman en Mezgec dan maar ?

Teevansee 9 januari 2018 om 11:12

Nog een goeie twee maanden tot de klassiekers. Die twee zullen er ondanks alles wel staan.

Leukefans 9 januari 2018 om 11:18

Voor de klassiekers zal hij er wel staan, maar benieuwd of hij zo toch geen achterstand oploopt naar het seizoensbegin toe, pijnvrij trainen met een gebroken rib lijkt me lastig.

fringale 9 januari 2018 om 11:58

Anderzijds herinner ik me een Aussie die zijn elleboog brak in het begin van het voorjaar en dan op het einde ervan toch met een felbegeerde en vooral felbevochten kassei naar Australië terugkeerde.

schipperaar 9 januari 2018 om 14:38

Leuk initiatief overigens zo’n trainingsstage maar begrijp niet waarom ie met een gebroken rib niet kan fietsen, worden we niet te voorzichtig? Was er niet ooit een Fransman die met een gebroken sleutelbeen naar Parijs fietste?

MatthiasVDH 9 januari 2018 om 15:27

@schipperaar
Ik snap wel dat je zo denkt, maar ik heb een tweetal jaar geleden twee ribben gebroken en ik kan je verzekeren dat fietsen daarmee niet lukt. De houding op een koersfiets alleen al is zeer pijnlijk, en ook slapen is een hele opgave want telkens je draait, voel je de pijn. Na bijna twee weken kon ik bijna alle normale dingen perfect doen, met pijn. Na een maand ben ik opnieuw beginnen fietsen. Het kon misschien wat vroeger, maar ik wou niet overhaasten.

schipperaar 9 januari 2018 om 15:39

@mathias
Dacht dat gekneusd pijnlijker was, weet dat lachen het meeste pijn deed, hele opgaaf een week niet lachen. Maar eerlijk gezegd denk ik toch dat de pijngrens steeds minder wordt na de intocht van dramatroll.

rahimns 9 januari 2018 om 15:56

@Schiperaar nou ik heb 2 jaar geleden ook 2 ribben gebroken en ik heb nog nooit zoveel pijn gehad. Elke draai, elke beweging was echt verschrikkelijk… Ik geloof geen bal van die stelling.

Romāns Vainšteins 9 januari 2018 om 16:07

Ribben breek je natuurlijk niet altijd op dezelfde manier

DerEffe 9 januari 2018 om 17:21

Daarbij wil het natuurlijk niet zeggen dat, wanneer een gekneusde rib pijnlijker dan een gebroken rib zou zijn, een gebroken rib niet enorm pijnlijk is.

schipperaar 9 januari 2018 om 18:28

@rahims
Ieder zijn eigen ervaring maar sommige sporters negeren de pijn niet maar voelen hem amper anders was er in 63 waarschijnlijk niemand gefinished in Leeuwarden.
Misschien kwam het bij mij door een jaar lang beton scheppen, spieren kunnen veel compenseren, al was ik geen topsporter natuurlijk zonder licentie.

MatthiasVDH 9 januari 2018 om 20:24

@schipperaar
Doe effe normaal. Als je geen rust pakt en in beweging blijft alsof er niets aan de hand is, kan de breuk niet herstellen. Het is nog voorbereiding op het seizoen, laat die breuk even helen zodat je pijnvrij je ding kan doen. In een wedstrijd had hij kunnen uitrijden, nu heeft hij daar niets aan.

ewoedski 9 januari 2018 om 20:28

Ik loop momenteel ook met 2 gebroken ribben. Heb eerder ribben gekneusd gehad. Ik kan garanderen dat breken pijnlijker is. Ik vermoed dat dit niet zozeer door de breuk zelf komt, maar doordat het breken vaak gaat icm met een zwaardere kneuzing.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair