Trek-Segafredo zet alles op Richie Porte in Tour Down Under

donderdag 9 januari 2020 om 12:05
Trek-Segafredo zet alles op Richie Porte in Tour Down Under

Richie Porte op weg naar de winst op Willunga Hill in 2019 - foto: Cor Vos (archief)

Bij Trek-Segafredo zijn in de Tour Down Under alle ogen gericht op Richie Porte. De Australische klassementsrenner is aangewezen als kopman en hij krijgt het hele team in dienst. Wereldkampioen Mads Pedersen mag de eerste twee vlakke ritten zijn kans gaan, maar wordt daarna ook helper.

Voor Porte is de Tour Down Under vaste prik in januari. In 2017 wist de Tasmaniër de thuisronde op zijn naam te schrijven, maar vooral de aankomst op Willunga Hill ligt hem goed: Porte won de voorbije zes jaar op die beklimming.

‘Ongeveer hetzelfde parcours als in 2017’
“Ik heb in mijn voorbereiding niet veel veranderd”, zegt Porte. “Ik heb op bekende wegen getraind in Tasmanië. Dat heeft in het verleden ook goed gewerkt. Dat we dit jaar ook nog een slotklim naar Paracombe hebben, en ook nog Willunga Hill op de slotdag is goed voor mij. Dit is ongeveer hetzelfde parcours als in 2017 toen ik won.”

“Ik denk dat ik in goede vorm aan de start kom en we hebben een sterke ploeg mee, dus ik kijk uit om weer te koersen en het seizoen af te trappen in Australië”, aldus de kopman. Ploegleider Kim Andersen steekt de ambities niet onder stoelen of banken. “We gaan voor het best mogelijke resultaat in het klassement. Onze ambitie is om te strijden om de eindzege met Richie.”

Koen de Kort
Om dat te bereiken heeft Trek-Segafredo enkele klimmers meegenomen. Nieuwkomer Kenny Elissonde zal zijn mannetje moeten staan naast Porte. Ook jongelingen Juan Pedro López en Michel Ries (allebei overgenomen van Kometa) worden geacht op lastig terrein bij de kopman te blijven. Koen de Kort en Kiel Reijnen zijn de ervaren wegkapiteins.

Selectie Trek-Segafredo voor de Tour Down Under 2020 (21-26 januari)
flag-fr Kenny Elissonde
flag-nl Koen de Kort
flag-es Juan Pedro López
flag-dk Mads Pedersen (flag-wc)
flag-au Richie Porte
flag-us Kiel Reijnen
flag-lu Michel Ries

Dit artikel delen:

7 Reacties

Leukefans 9 januari 2020 om 12:23

Benieuwd naar het jaar van Elissonde, verlost van het Sky-juk. Liet in de periode ervoor toch enkele mooie dingen zien en leek bij die ploeg toch echt niet op zijn plek te zitten als pocketklimmertje.

Duh 9 januari 2020 om 13:35

“Ik denk dat ik in goede vorm aan de start kom” Klinkt niet erg overtuigend, wordt toch ieder jaar een beetje minder…

Polleke 9 januari 2020 om 16:49

Zijn bankaccount daarentegen…

De Brigadier 9 januari 2020 om 17:15

Hup Richie! Meer WT-ronden gewonnen dan Kruijswijk, Mollema, Van der Poel, Poels, Kelderman, Gesink en Dumoulin bij elkaar.

Het was vorig jaar wel erg matig. Hoop dat hij er nog eens een boerenseizoentje uit kan persen met een gouden plak of regenboog als bekroning voor een zeer succesvolle carrière.

Cochise 9 januari 2020 om 18:34

Ook evenveel als Tim Wellens en Dylan Teuns samen. Als grote rondekopman in 14 deelnames aan grote rondes slechts 4x de top 20 gehaald (perongeluk 7e in Giro, 5e, 11e en 19e in de Tour). Zou ik toch niet mee uitpakken ;)

Lendilonus 11 januari 2020 om 11:34

Weet niet zo goed wat je hiermee wil zeggen Brigadier. Of probeer je hiermee te beweren dat Richie Porte een betere renner is dan al deze renners? Het type vergelijking is ook krom. Ik kan ook zeggen dat Bert-Jan Lindeman meer ritten in grote rondes heeft gewonnen dan Porte,Kelderman, Kruijswijk en van der Poel bij elkaar maar toch voelen we allemaal aan dat met alle respect naar Lindeman natuurlijk, die andere renners wel van een ander(hoger) niveau zijn. Overigens geloof ik wel in de kansen van Porte in Down Under, parcours op zijn maat en hij rijdt altijd goed hier.

Lance4eva 9 januari 2020 om 20:18

Ja nee ik ben ook nooit zo kapot geweest van die hele Richie Porte.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair