Trek-Segafredo versterkt zich met beloftevolle Niklas Eg
Niklas Eg in de Vredeskoers voor beloften
vrijdag 15 september 2017 om 16:12

Trek-Segafredo versterkt zich met beloftevolle Niklas Eg

Trek-Segafredo heeft in zijn zoektocht naar jong talent Niklas Eg weten te strikken. De 22-jarige Deen tekent een contract voor twee seizoenen bij de Amerikaanse formatie. Het is na Gianluca Brambilla, Alex Frame en Ryan Mullen alweer de vierde aanwinst voor algemeen manager Luca Guercilena.

Het belangrijkste wapenfeit van Eg dit seizoen is een derde plaats in de voorbije Tour de l’Avenir, achter winnaar Egan Bernal en Bjorg Lambrecht. In de Giro Valle d’Aosta Mont Blanc stak hij ook nadrukkelijk zijn neus aan het venster met een vierde stek in de eindstand. Op termijn wil de jonge Deen dan ook schitteren in het rondewerk. “Als klimmer wil ik in de toekomst klassementen rijden in rittenkoersen. Het belangrijkste voor komend jaar is echter om veel te leren. Ik ben ervan overtuigd dat ik dit het beste kan doen binnen Trek-Segafredo.”

Guercilena verwacht veel van zijn nieuwe protegé. “Niklas is een klimmer die ook een goede tijdrit in de benen heeft. Dat is een goed teken met het oog op de toekomst. Hij heeft de kwaliteiten om zich te ontwikkelen tot een sterke ronderenner.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
15 september 2017 16:24
Edit redactie: Klopt helemaal
15 september 2017 17:39
Zou leuk zijn als hij samen met Haas in de aanval zou gaan, ergens in het klassieke voorjaar rond Pasen.
16 september 2017 01:23
Onderhandelingen waren een eitje wss

Prima aankoop voor trek, het volgende talent dat naar een WT ploeg gaat
16 september 2017 06:59
Trek kiest wel "eieren" voor hun geld met het aantrekken van talenten

Reacties zijn gesloten.