Trek-Segafredo met Antwan Tolhoek in Ronde van het Baskenland
foto: Cor Vos
donderdag 31 maart 2022 om 17:22

Trek-Segafredo met Antwan Tolhoek in Ronde van het Baskenland

Trek-Segafredo heeft zijn selectie voor de Ronde van het Baskenland, de rittenkoers die aankomende maandag van start gaat, bekendgemaakt. De Amerikaanse formatie heeft onder meer Antwan Tolhoek en Gianluca Brambilla in de ploeg opgenomen.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Trek-Segafredo trekt zonder uitgesproken kopman naar de Baskische rittenkoers, waardoor Tolhoek als klimmer de ruimte zal krijgen om zijn eigen ding te doen. De 27-jarige Nederlander, bezig aan zijn eerste seizoen in Amerikaanse loondienst, reed eerder dit jaar al de Ronde van Valencia, de Franse eendagskoersen Faun-Ardèche Classic en de Drôme Classic, de Trofeo Laigueglia in Italië en de Ronde van Catalonië.

In de Ronde van Valencia werd Tolhoek knap zesde in de eerste bergetappe naar Torralba del Pinar, gewonnen door Remco Evenepoel. De Zeeuw is echter niet de enige klimmer binnen de selectie van Trek-Segafredo voor de Ronde van het Baskenland. Met Brambilla, Kenny Elissonde en Juan Pedro López heeft de ploeg nog meer ijzers in het vuur.

De ervaren Fransman Tony Gallopin, diens landgenoot Julien Bernard en de Zwitserse rasaanvaller Simon Pellaud vervolledigen de selectie.

Selectie Trek-Segafredo voor flag-es Ronde van het Baskenland (4-9 april)
flag-fr Julien Bernard
flag-it Gianluca Brambilla
flag-fr Kenny Elissonde
flag-fr Tony Gallopin
flag-es Juan Pedro López
flag-ch Simon Pellaud
flag-nl Antwan Tolhoek

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
31 maart 2022 18:16
Ik hoop dat Stuyven volgend seizoen van Trek naar AF gaat.
31 maart 2022 20:00
Leuke ploeg voor Antwan. Ik ben benieuwd wat zijn rol wordt en waar z'n plekke in het peloton wordt.

Reacties zijn gesloten.