Trek-Segafredo legt Simmons, Kirsch, Theuns, Liepins en Kamp langer vast

maandag 9 augustus 2021 om 11:14
Trek-Segafredo legt Simmons, Kirsch, Theuns, Liepins en Kamp langer vast

foto: Cor Vos

Trek-Segafredo heeft de contracten van vijf renners verlengd. Zowel Quinn Simmons, Alex Kirsch, Edward Theuns als Emīls Liepiņš tekenden een nieuw contract tot eind 2023. Alexander Kamp is tot eind 2022 vastgelegd.

Simmons (20) boekte afgelopen week nog zijn eerste profzeges in de Tour de Wallonie door zowel de koninginnenrit als het eindklassement te winnen. Ploegmanager Luca Guercilena is vol lof over zijn renner. “Zijn aanvallende koersstijl past bij onze benadering, ik denk dat hij komende jaren een renner wordt om goed in de gaten te houden. Natuurlijk is hij nog heel jong, maar we zien ook dat veel renners van zijn leeftijd al succesvol zijn. Hij heeft een enorm potentieel, en we kijken ernaar uit om Quinn te helpen zich te ontwikkelen tot een veelzijdige atleet.”

De jonge Amerikaan is blij dat hij nog twee jaar langer de kans krijgt om zich te ontwikkelen bij de ploeg. “Ik ben heel dankbaar dat ze vertrouwen in mij hebben als jonge renner. Ik denk dat de Tour de Wallonie een beetje een bevestiging was voor wat ze zien, en ik hoop te kunnen blijven groeien en te ontdekken wat voor type renner ik zou willen zijn in de toekomst. Ik ben heel blij met de ploeg en wat ik tot nu toe heb bereikt, en ik kijk ernaar uit om de komende weken in de Vuelta a España weer een grote stap te zetten in mijn eerste grote ronde.”

Theuns: ‘We zijn inmiddels een van de beste klassieke teams’
Theuns (30) is, met een tussentijdse uitstap naar Team Sunweb, bezig aan zijn vijfde seizoen bij de ploeg. “De ploeg ontving me met open armen nadat ik een jaar weg was. Ik weet dat we het vaak zeggen, maar het voelt echt als een familie. De ploeg werkt al een tijdje aan de klassieke kern, en als je kijkt naar de resultaten de afgelopen jaren denk ik dat we inmiddels een van de beste klassieke teams zijn. We krijgen steeds meer ervaring en daarop bouwen we voort, en het is mooi om daar onderdeel van te zijn. Dit voelt als dé ploeg, ik twijfelde niet om hier te blijven.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Turtlehead 9 augustus 2021 om 11:44

Toffe Redneck En Knechten :)

0
Verweggistan 9 augustus 2021 om 11:49

Ze hebben eerder al vijf klimmers laten bijtekenen, nu vijf klassiekerrenners. Dan blijven nog Ries, Conci, Reijnen, Egholm en Quartermann over zonder contract.

0
Wheely 9 augustus 2021 om 17:02

Daar gaat Koen zijn handen vol aan hebben!

0
Verweggistan 9 augustus 2021 om 17:09

Voor dat grapje zouden ze je eigenlijk op de vingers mogen tikken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone