‘Trek-Segafredo in de markt voor Markus Hoelgaard’

dinsdag 1 juni 2021 om 14:32
‘Trek-Segafredo in de markt voor Markus Hoelgaard’

Hoelgaard won in 2019 een rit in de Arctic Race of Norway - foto: Cor Vos

Markus Hoelgaard kan rekenen op serieuze interesse van Trek-Segafredo. Dat meldt Betsson. Volgens het Noorse medium is het al zo goed als zeker dat Hoelgaard na dit seizoen Uno-X verruilt voor de Amerikaanse WorldTour-formatie.

Hoelgaard heeft zich dit voorjaar in de kijker gereden bij Trek-Segafredo. Zo werd de 26-jarige Noor onder meer achtste in de E3 Saxo Bank Classic. Ook tekende hij namens de kleine Uno-X-ploeg voor ereplaatsen in Kuurne-Brussel-Kuurne (veertiende), de Amstel Gold Race (negentiende) en de Brabantse Pijl (28ste).

Naar verluidt toonden ook Intermarché-Wanty-Gobert en INEOS Grenadiers interesse bij het management, maar Hoelgaard lijkt te kiezen voor Trek-Segafredo. Daar wordt hij een belangrijke schakel in de voorjaarsploeg rond kopmannen Jasper Stuyven en Mads Pedersen.

Hoelgaard, vorig jaar nog tweede in de Ronde van Luxemburg en in 2018 tweede in de Arctic Race of Norway, reed in het verleden voor de opleidingsploeg van Etixx-Quick-Step en de Noorse continentale ploegen Coop en Joker-Icopal. Sinds 2019 staat hij onder contract bij Uno-X, waar hij nog een contract heeft tot eind 2022.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Landeirovic 1 juni 2021 om 14:41

Goeie transfer! Dit had iets voor Tjv kunnen zijn ;)

Zou Simmons vertrekken?

Murcia 1 juni 2021 om 14:44

Zeker, maar Laporte is wel een vettere vis voor de kern rondom Wout. Simmons zou ik graag bij TJV zien maar ik denk dat die eerst nog wat bij Patrick gaan rondneuzen.

FritsvanHoefelen 1 juni 2021 om 14:54

Dit is ook wel een grote worst van UnoX

lo squalo dello Stretto 1 juni 2021 om 14:43

Gezien de nationaliteit zou ik inderdaad ook geneigd zijn om hij bij TJV te zien rijden. Zou toch een goede knecht voor Van Aert kunnen zijn.

Neilstrung 1 juni 2021 om 14:50

Vooral benieuwd bij die ploeg waar Charmig heen gaat.

jv88 1 juni 2021 om 15:31

Nou idd juist hem had ik dan bij Tjv verwacht. Laporte is wel beter maar ze zouden er twee halen!

Headlines

Materiaalzone

Populair