Tratnik na eerste WorldTour-zege: “Normaal klopt Primoz me altijd”

dinsdag 30 april 2019 om 18:35
Tratnik na eerste WorldTour-zege: “Normaal klopt Primoz me altijd”

foto: Cor Vos

Een bijzonder moment voor Jan Tratnik. De 29-jarige Sloveen wist vandaag in de Ronde van Romandië zijn eerste WorldTour-zege te boeken. De renner van Bahrain Merida versloeg in de proloog landgenoot en titelverdediger Primož Roglič. “Normaal klopt Primož me altijd”, aldus een lachende Tratnik.

Tratnik is bezig aan zijn eerste seizoen op WorldTour-niveau, nadat hij indruk maakte in dienst van CCC Sprandi Polkowice. Zo won hij vorig jaar nog de Volta Limburg Classic, maar vandaag was het dus ‘eindelijk’ raak op het hoogste wielerniveau. “Dit is heel erg speciaal”, is zijn eerste reactie.

“Ik was de hele tijd gefocust, waardoor ik ook 100% kon geven. Dit is echt fantastisch, aangezien het mijn eerste overwinning is op WorldTour-niveau. Vandaag wist ik Primož gelukkig te verslaan.” Het verschil aan de streep bleek uiteindelijk één seconde in het voordeel van Tratnik.

Zwaar begin van het seizoen 
Dit betekent dat de allrounder morgen als leider mag beginnen aan de tweede etappe naar La-Chaux-de-Fonds. “Ik was wel moe na een zwaar begin van het seizoen, maar ik ben me na de Amstel gaan focussen op de Ronde van Romandië. Ik heb vandaag alles goed gedaan”, zo besluit Tratnik.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Emergo 30 april 2019 om 20:20

Hij lijkt wel een beetje op Primoz.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair