Tourrevelatie Buchmann richt zich opnieuw op Franse ronde

woensdag 4 december 2019 om 08:58
Tourrevelatie Buchmann richt zich opnieuw op Franse ronde

foto: Cor Vos (archief)

Emanuel Buchmann was dit jaar een van de verrassingen in de Tour de France. De Duitse klimmer van BORA-hansgrohe eindigde na drie weken koers namelijk als vierde in het eindklassement. Voor de 27-jarige Buchmann staat ook komend seizoen in het teken van de Ronde van Frankrijk, zo verklapt hij aan Cyclingnews.

Buchmann hoopt via de UAE Tour, de rondes- van het Baskenland en Romandië én het Critérium du Dauphiné in topvorm te beginnen aan de Tour. “Ik zal mij opnieuw volledig focussen op de Ronde van Frankrijk”, zo laat de ronderenner weten op de jaarlijkse ploegenpresentatie. “Alles staat in het teken van mijn hoofddoel.”

Buchmann kiest voor eenzelfde aanloop als vorig jaar, toen hij onder meer op het podium stond van de Ronde van het Baskenland. “Dat heeft vorig seizoen vrij aardig gewerkt.” Teammanager Ralph Denk heeft vertrouwen in zijn poulain. “Het is een goede mogelijkheid voor Emanuel, gezien het ontbreken van een ploegentijdrit.”

“De Tour van 2020 kent slechts één individuele tijdrit. Maar hij zal uiteraard wel gezond moeten blijven en over de juiste vorm moeten beschikken”, zo concludeert de grote baas. Buchmann zal in de aankomende Tour het gezelschap krijgen van onder meer Peter Sagan. Pascal Ackermann, die andere sprinter binnen de ploeg, richt zich op de Giro en Vuelta.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Johnny7 4 december 2019 om 10:08

Erg goede klimmer en hij is ook rustig gaan groeien de afgelopen jaren. Bij Bora zit hij op de goede plek want ze bieden hem ook goede knechten dat zagen we dit jaar al. Tijdrit is niet geweldig maar daarom is de Tour ook de beste keuze.

heuvelcolombia 4 december 2019 om 11:32

Zijn tijdritten zijn altijd wel prima. Lijkt zijn uitgegroeid tot een heel complete renner. Als hij een seizoen zoals het afgelopen seizoen dan mag hij tevreden zijn.

iLLan 4 december 2019 om 12:10

In zijn constante groei van de afgelopen jaren kan je toch moeilijk spreken van een ‘Tourrevelatie’ lijkt mij. Maar misschien komt dat doordat ik hem dan meer gevuld heb?
Ik ben heel benieuwd hoe ver hij het komende jaar komt.

Romāns Vainšteins 4 december 2019 om 12:29

Ik bijnaam hem ‘Der Schattenmann’, beter ga je niet vinden.

VerstandOpNul 4 december 2019 om 13:31

Pogacar in de Vuelta; dat zou je met recht een revelatie kunnen noemen..

Ik vond het optreden van Buchmann in de tour toch tamelijk kleurloos (en ja: top 10 in de tour is knap; en ja: hij fietst harder dan ik)..

Lalsacien 4 december 2019 om 21:48

Alaphilippe, Pinot, Bernal gaven(van de klassementsrenners) de Tour het meest kleur.

Kevin Lowagie 4 december 2019 om 14:12

Hij heeft stap voor stap de weg afgelegd naar een uitstekende ronderenner. Daar heb ik zeer veel rerspect voor. Benieuwd op podium mogelijk is in een grote ronde. Dat zal niet evident zijn met het aanstormend jong talent.

rahimns 4 december 2019 om 15:07

Lijkt zijn carrière een beetje te spiegelen aan die van Kruijswijk. Een prima klassementsrenner, geen veel winnaar en een sympathieke uitstraling.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair