Tourdeelname Pinot onzeker

Door Nick Doup, zondag 10 juni 2018 om 15:18

foto: Sirotti

Het is hoogst onzeker of Thibaut Pinot aan de start staat van de Tour de France. De kopman van Groupama-FDJ zit momenteel nog steeds aan de antibiotica na de longontsteking die hij opliep in het slotweekend van de Giro d’Italia. “We zullen op een later moment bepalen wanneer we de trainingen en wedstrijden hervatten”, zegt ploegbaas Marc Madiot tegen RMC Sport.


Pinot zakte door het ijs in de laatste bergetappe van de Giro. Hij wist strijdend de finish te bereiken, maar moest daarna met uitdrogingsverschijnselen opgenomen worden in het ziekenhuis. Een longontsteking was het gevolg. Op het moment van zijn inzinking stond de Fransman nog virtueel op het podium.

Richten op WK?
In zijn tweede woning in Zuid-Frankrijk is Pinot momenteel zijn rust aan het pakken. Op korte termijn zal met de ploegleiding overlegd worden of de kopman zich daadwerkelijk op de Tour gaat richten, of dat de focus verlegd wordt op het WK in Innsbruck en de heuvelachtige najaarsklassiekers.

De selectie van Groupama-FDJ zou al niet volledig rondom Pinot gebouwd worden. Sprinter Arnaud Démare is een van de speerpunten. Hij krijgt meerdere knechten met zich mee. Ramon Sinkeldam behoort tot de kandidaten om Démare bij te staan.

14 Reacties

MarcelGr91 10 juni 2018 om 15:19

Bizar dat het uberhaupt nog een mogelijkheid is dat hij naar de Tour gaat..
Als ploegleiding moet je je renners ook in bescherming nemen lijkt me.

Mwielerfan 10 juni 2018 om 15:32

2 weken vuelta is beter nu

Dumoulinke 10 juni 2018 om 15:47

Dat het alleen al overwogen wordt is een schande, maar ja, we zijn inmiddels wel wat gewend van de ploegleiding van FDJ (die ernstig gefaald hebben door Pinot niet in de laatste Giro bergrit tot opgave te dwingen) Deze man was zowat half dood toen hij uit de Giro stapte. Zelden iemand zo opgebrand gezien. Ik zou het al knap vinden als hij bij de eerste honderd eindigt in de Tour. Volstrekt zinloos hem te selecteren. Gun hem rust, rust en daarna nog eens rust. Ik heb gesproken.

ivodepivo 10 juni 2018 om 15:54

Tjonge jonge, geef die gast rust om te herstellen. Sporters zijn gewoon mensen en geen machines.

tdcbolide 10 juni 2018 om 16:02

ga voor het wk via Franse/Belgische/Italiaanse voorberidingskoersen

jb4bruges 10 juni 2018 om 16:03

Misschien wil hij het gewoon zelf heel graag en zijn ze nu wat conditietesten aan het ondernemen. Voor het klassement ging hij sowieso al niet.

Tpinotfan 10 juni 2018 om 16:03

Laat hem maar rustig herstellen en dan in de Vuelta laten trainen voor het WK of daar gewoon voor een klassement gaan.

Laatste man 10 juni 2018 om 16:29

Gewoon streep erdoor, ondanks dat FDJ in de Tour natuurlijk ontzettend veel belangen heeft. Demare als kopman en Gaudu/Molard met een vrije rol. Reichenbach wellicht fit genoeg?

Pinot lekker naar de Vuelta, WK en Italiaanse najaarskoersen.

IlPirata 10 juni 2018 om 17:03

Zeker eens om hem rust te gunnen. Maar vergeet niet dat Pinot de grootverdiener is bij FDJ en de Tour nu eenmaal erg belangrijk is voor een Frans team. Menselijk gezien, gewoon rustperiode geven, zakelijk gezien zal hij misschien worden opgesteld voor de tour.

oscarito1908 10 juni 2018 om 17:23

Zo maak je renners kapot. Op de Vuelta richten lijkt me verstandiger.

leegloper 10 juni 2018 om 18:25

@jb4bruges,
Weet je heel zeker dat hij niet voor het klassement zou gaan? Volgens mij was dat wel de bedoeling in Giro en Tour, maar wilde Madiot er geen top-x notering op plakken. Voor het WK hadden ze wel een duidelijk doel: Winnen.
De dubbel zou nu beter moeten uitpakken dan vorig jaar vanwege het weekje extra en minder koersdagen. Zie:
http://www.cyclingnews.com/blogs/marc-madiot/marc-madiot-blog-giro-and-tour-again-for-pinot-but-with-a-difference/

Pinot is nu alleen zo rot uit de Giro gekomen, dat hij zich maar beter op het WK kan richten.

Jungle Man 10 juni 2018 om 18:45

Die giro heeft er hard ingehakt. Hoewel ik de giro interessanter vind dan de tour en blij ben dat pinot daar meestreed, begrijp ik niet dat groupama-fdj niet met pinot op de tour heeft gemikt. Tour lijkt toch wat minder zwaar.

reusjen 10 juni 2018 om 19:14

Beetje overdreven reacties hier, van uitdroging herstel je normaal gesproken vrij snel, iets van een week. Laat het bij hem twee weken zijn, dan is er niks aan de hand. Dat hij nu een longontsteking heeft is natuurlijk een extra domper, maar dat is goed te monitoren aan de hand vam zijn bloedwaarden.

Haarlemmer 10 juni 2018 om 19:53

Fransman die zonder slag of stoot de Tour vaarwel zegt….
Eerste week van Tour is toch min of meer voor sprinters, dus zo gek is “de hoop” niet lijkt mij.
Zeker niet nu Gaudu, Bardet, Latour, G.Martin, Roland, Calmejane, Alaphilippe en Demare ook in orde bkijken (beter worden). Trotse Fransen in de Tour….. Als het enigzins haalbaar is, gaat Pinot gewoon lijkt mij ;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.