Tour of Britain uitgesteld naar september 2021

donderdag 14 mei 2020 om 12:34
Tour of Britain uitgesteld naar september 2021

foto: Cor Vos (archief)

De Tour of Britain gaat dit jaar niet door van 6-13 september. Dat heeft de organisatie van de Britse rittenkoers laten weten in een persbericht. Besloten is om het complete parcours dat voorgesteld was voor 2020 op te schuiven naar 2021.

Natuurlijk heeft ook hier het coronavirus invloed op de beslissing. Het is nog maar de vraag of begin september grote evenementen plaats kunnen vinden in Groot-Brittannië. Daarnaast stelt de organisatie dat als social distancing nog geldt en een vaccin nog niet aanwezig is, de volksgezondheid voorkeur krijgt. Diverse lokale autoriteiten hebben hun handen al druk genoeg en kunnen niet ook nog meehelpen met de Tour of Britain.

Het rijden van de Tour of Britain (UCI 2.Pro) achter gesloten deuren noemt men ‘heel erg onpraktisch’. “Hierdoor missen locaties en toeschouwers een mooie kans om de ronde te bekijken. Dat is in strijd met alles waar wielrennen voor staat, namelijk een toegankelijk en gratis te bezoeken evenement”, aldus de organisatie.

Voor volgend jaar staat de Tour of Britain voorlopig op de agenda van 5-12 september. Tot die tijd blijft Mathieu van der Poel de laatste winnaar; hij wist in 2019 met drie ritzeges de eindoverwinning voor zich op te eisen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

ChefSpijker 14 mei 2020 om 12:52

‘Dat is in strijd met alles waar wielrennen voor staat, namelijk een toegankelijk en gratis te bezoeken evenement’

Tja dat geldt voor heel veel dingen. Wat normaal toegankelijk was en nu even niet. Ze noemen ’t niet, maar dat de Tour tegelijkertijd is en de Britten liever kijken naar Froome en Thomas op tv dan naar Xandro Meurisse een paar kilometer verderop zal vast ook wel meespelen.

Verweggistan 14 mei 2020 om 13:43

Waren ze ook niet op zoek naar een sponsor?

bilthoven 14 mei 2020 om 13:51

Dat betekent zo goed als zeker dat er dit jaar in Groot-Brittannië geen wedstrijden meer worden gereden. Dat wordt vrees ik de doodsteek voor een (groot) aantal Britse ploegen. Vooral jammer voor Canyon dhb p/b Soreen, dat het seizoen zo leuk begonnen was.

Fred Postma 14 mei 2020 om 16:05

Als de politieke wil en de passie voor de wielersport ontbreekt dan is alles eng en wordt uit voorzorg afgelast.
Maar dat betekent dan ook einde wielersport voorlopig en misschien wel jarenlang.

Headlines

Materiaalzone

Populair