Tour Down Under 2021 gaat definitief niet door

zondag 1 november 2020 om 09:53
Tour Down Under 2021 gaat definitief niet door

foto: Cor Vos

Het hing al langer in de lucht en vandaag heeft de organisatie van de Tour Down Under laten weten dat de editie van 2021 niet doorgaat. Ook de Cadel Evans Great Ocean Road Race zal volgend jaar niet worden verreden.

De onzekerheid over de huidige situatie van het coronavirus leeft ook in Australië. Lokale media brachten eerder al naar buiten dat de Tour Down Under op het punt staat om de aankomende uitgave te schrappen. Vandaag heeft de organisatie het slechte nieuws officieel gecommuniceerd.

Grootste obstakel 
Het grootste obstakel voor wielerploegen om de oversteek te maken van Europa naar Australië zijn de quarantaine-eisen. Er gelden de nodige reisbeperkingen en daarnaast zijn reizigers die het land binnenkomen verplicht om eerst veertien dagen in quarantaine te gaan. “Het internationale component bleek het grootste pijnpunt”, zo laat de organisatie weten in een persbericht.

“We weten hoe belangrijk de Tour Down Under is voor het wielrennen en de mensen van Zuid-Australië. We hebben samen met de stakeholders en gezondheids- en politieautoriteiten geprobeerd om het evenement te laten doorgaan, maar het is allemaal te complex en er zijn te veel risico’s met betrekking tot quarantaine-eisen en het sluiten van grenzen.”

Richie Porte won de voorlopig laatste editie van de Tour Down Under – foto: Cor Vos

“Het evenement zal terugkeren in 2022”
“Het vraagt uiteindelijk te veel van de ploegen, die al een lastig en druk wielerseizoen achter de rug hebben. De Santos Tour Down Under zal dus niet worden verreden in 2021, maar we verzekeren dat het evenement op de kalender zal terugkeren voor januari 2022.” De organisatie zet begin volgend jaar nog wel in op een kleinschalig wielerfestival.

Richie Porte blijft zo nog een jaar langer de laatste winnaar van de Tour Down Under. De 35-jarige Australiër versloeg begin dit jaar Diego Ulissi en Simon Geschke. De Tour Down Under voor vrouwen werd gewonnen door de Amerikaanse Ruth Winder. Dries Devenyns was dan weer de beste in de Cadel Evans Great Ocean Road Race.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Appelplanckje 1 november 2020 om 10:50

Er was nog sprake van om de koers door te laten gaan voor alleen Australische renners, maar ik begrijp dat dit ook van tafel is?

0
TomDJ 1 november 2020 om 11:21

Groot gelijk, je wilt dit virus niet weer importeren.

0
Gompie 1 november 2020 om 12:02

Ik had gehoopt dat ie naar eind oktober verplaatst zou worden en dan liefst definitief. Is een veel passender plek op de wielerkalender en ook niet zo snoeiheet daar! Alleen dan niet in hun zomervakantie en dat is kennelijk het belangrijkste …

0
Dr op en dr over 1 november 2020 om 12:07

Jammer, één van de weinige rondjes samen met de BE-NE ronde en Polen waar sprinters nog wel genoeg kansen krijgen om hun kunsten te tonen.

Tevens is het altijd wel een lekkere break in een “wielerloze” periode.

0
KimJungPoels 1 november 2020 om 12:25

Scheelt wel weer een paar keer twijfelen of ik midden in de nacht wakker ga worden om naar koers te kijken. ;)

0
Guushovd 1 november 2020 om 12:32

Ik ga de TDU niet missen, vind het de meest zouteloze koers van het jaar. Parcours is altijd zo inspiratieloos.

0
Romāns Vainšteins 1 november 2020 om 12:44

No big loss. Sowieso moeten ze maar eens gaan bezinnen wat voor signaal het afgeeft om voor een paar inwisselbare asfaltrondjessprinten de halve aardbol op en neer te kerosinnen.

0
Veloburto 1 november 2020 om 19:17

Ze zouden de Tour Down Under rondom Cairns moeten organiseren, heel mooi daar

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone