Tour de Tietema-Unibet pikt doorgebroken Brit Zeb Kyffin op
Zeb Kyffin, in het zwart - foto: Cor Vos
vrijdag 20 oktober 2023 om 16:14

Tour de Tietema-Unibet pikt doorgebroken Brit Zeb Kyffin op

Tour de Tietema-Unibet heeft de 21ste renner voor 2024 vastgelegd. Het gaat om de 25-jarige Zeb Kyffin uit Groot-Brittannië, die overkomt van het continentale team van Saint Piran. Afgelopen jaar werd Kyffin onder meer zesde in de Tour of Britain.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

Kyffin reed vanaf 2019 vier jaar lang voor Ribble Weldtite en maakte vorig jaar de overstap naar Saint Piran. Die transfer legde hem geen windeieren, want hij reed een ijzersterk seizoen, weliswaar buiten de schijnwerpers. Kyffin behaalde top-10-plaatsen in twee Noorse eendagskoersen en was vierde in de Tour du Pays de Montbéliard (2.2) in Frankrijk.

In Kreiz Breizh Elites maakte Kyffin echt kennis met TDT-Unibet, want daar werd hij tweede in het eindklassement na een secondenspel met eindwinnaar Hartthijs de Vries. In de Muur Classic Geraardsbergen was hij tiende en die vorm trok hij door met een zesde plaats in de eindstand van de Tour of Britain door twee sterke uitslagen in de heuvelritten.

Op sociale media legt Bas Tietema, oprichter en volgend jaar ploegleider bij TDT-Unibet, uit hoe ze Kyffin op het spoor zijn gekomen. “We hielden hem in de gaten sinds Kreiz Breizh Elite, maar door die geweldige prestatie in de Tour of Britain liet hij ons even zweten. Maar hij is er!”


TDT-UNIBET 2024

Renners
Ploegleiders

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
20 oktober 2023 17:11
Wat een gezever zeg. Hoezo zou TDT verplicht zijn om vooral NL'se renners te contracteren? Op heuvelachtig terrein kwam de ploeg dit jaar te kort en daar hebben ze lessen uit getrokken. 6 Nederlandse renners is toch prima
  20 oktober 2023 17:17
  6 waaronder Inkelaar wiens toekomst me twijfelachtig lijkt. Ze zijn tot niets verplicht maar dit is gewoon heel karig gezien de enorme hoeveelheid transfers die ze doen.
  20 oktober 2023 17:29
  Mij interesseert de hoeveelheid nederlandse renners in nederlandse ploegen helemaal niets. Dat nationalistische heb ik werkelijk nooit begrepen. Bij duels tussen WVA en VDP supporter ik voor Van Aert omdat ik fan ben van JV. Al zou er geen enkele Nederlandse renner bij de ploeg rijden, toch ben ik fan
  20 oktober 2023 18:01
  @bssw erg kortzichtig zonder verdere info dit nationalistisch te noemen. Het kan net zo goed zijn dat iemand hoopt dat die jongens van de Nederlandse contiploegen een betere kans krijgen een stap te zetten of dat iemand hart heeft voor het Nederlandse wielrennen.
  20 oktober 2023 18:14
  Ik heb precies hetzelfde gevoel hoor. Altijd dat geleuter en gezeur over en met name van Nederlanders. Ik ben fan van een team en maakt mij echt niet uit welke vlag er voor zijn naam staat. Bij Ajax ( fout voorbeeld nu ) scoort iemand de winnende treffer in de finale, zou mij een worst wezen of dat een NL is of niet

  Nederlanders zijn gewoon zeurders in de basis. Leggen ze bij TJV een jonge Noor vast met veel talent zeur zeur zeur. Leggen ze een oudere Militair uit NL vast zeur zeur zeur.

  TDT doet het anders dan andere teams zeur zeur ( ik kijk nooit Youtube, vind Bas niet leuk zeur zeur) Ga lekker zelf een wielerploeg beginnen als je het beter weet zou ik zeggen, heb ik ook wat te zeuren

  kom maar hoor minnetjes :-) is toch k*tweer hahaha
20 oktober 2023 16:26
Hiermee zal de koopwoede van TDT afgelopen zijn. Erg teleurstellende transfers toch wel voor mij, aangezien ik had gehoopt dat er NLse renners zouden worden aangetrokken die tussen wal en schip vallen. Renners als Artz, Marsman, Weulink, Ottema, Rasenberg, Kroonen en (mochten ze geinteresseerd zijn geweest) renners als Havik en Molenaar hadden 100% toevoegingen geweest en zeker niet minder dan namen die ik nu voorbij zie komen. Heel erg zonde.
  20 oktober 2023 16:28
  Je moet ze ook kunnen betalen. Als je met een bescheiden budget PRT wilt zijn, moet je niet te dure jongens hebben. Veel van die latere namen zullen gevalletjes minimum salaris zijn.
  20 oktober 2023 16:37
  Jij denkt dat jonge gasten als Rasenberg zoveel geld willen verdienen? Ik denk dat zij hartstikke blij waren geweest met een PCT podium om zichzelf te presenteren.
  20 oktober 2023 16:42
  Ze lijken zich duidelijk op jongere renners te focussen, met maar 1 renner boven de 30 volgend jaar. Ottema en Havik vallen dus al af. Bovendien is Havik zijn belangrijkste focus de baan.
  Het is nou niet dat die andere jongens veel bewezen hebben, plus ze zijn overwegend het type renner dat al in het team zit. Als je al een Bomboi en een Bloem hebt, voegt het niet veel toe om ook nog eens Kroonen of Artz aan te trekken
  20 oktober 2023 17:20
  @Bankzitter Wel aangezien TDT een ProTeam wordt volgend jaar, zullen ze in ieder geval het door de UCI vastgelegde minimumloon voor ProTeams moeten betalen aan deze jongens. Voor de continentale teams bestaat er geen minimumloon en die jongens zijn vaak semi-profs met nog een (deeltijdse) baan of studie naast het wielrennen. Velen rijden er voor een broek en een shirt. De kans dat deze jongens bij hun continentale ploeg meer kunnen verdienen dan het minimumloon van TDT lijkt mij gering tot onbestaande.
  20 oktober 2023 19:53
  https://static.helpjuice.com/helpjuice_production/uploads/upload/image/7751/3436977/1693210263144-Memo%2Bcontinentale%2Bteams%2B2024%2B20230826.pdf

  Continentale teams moeten wel degelijk een minimum loon betalen gebaseerd op een 12-urige werkweek
20 oktober 2023 18:29
Kijk, dat is wat je noemt nog eens een goede aanwinst!!! Zeb is een zeer aanvallend koersende renner, die ook nog eens behoorlijk bergop kan. Zijn zesde plaats dit jaar in het eindklassement van de Tour of Britain zegt genoeg.
21 oktober 2023 18:36
Wat een gezever hier. En dan nog zonder verstand van zaken. Kyffin is in Eindhoven geboren en woonde de eerste 12 jaar aldaar. Hij leerde fietsen in Nederland! Dus hij past prima in een Nederlands team. Ben benieuwd of ie kan doorbreken!
  22 oktober 2023 19:33
  Idem voor Kopecky trouwens, die is opgegroeid in Nederland en dubbele nationaliteit heeft.
  Dan moet je natuurlijk wel verder kijken dan het Tsjechisch vlaggetje voor zijn naam.

  Bovendien worden al die jongens betaald door Unibet en niet door de mensen waarvoor de ploeg nu afgedaan heeft. Unibet, je weet wel, dat gokkantoor met, je raadt het nooit, zetels in België, Frankrijk, Denemarken, UK, ... Hun belangen gaan net iets verder dan de lokale kerktoren.
20 oktober 2023 17:02
En welke van de 10 neo profs komen bij TDT Unibet?
20 oktober 2023 17:52
Daar denkt natuurlijk iedereen anders over. Ik heb dat wel. Ik ben een Nederlander. En daarom zie ik het liefst Nederlandse renners en zeker in een Nederlandse ploeg.
20 oktober 2023 16:27
Bas had het erover dat ze in de laatste 2 etappes van Tour of Britain nergens waren. Wat kan je dan beter doen dan iemand die juist in die etappes boven kwam drijven ophalen? Waarschijnlijk op die manier bij hem uitgekomen.
20 oktober 2023 16:56
Van een Pro Tour ploeg mag je toch verwachten dat Nederlandse renners een kans krijgen om hogerop te komen. Bij de WT ploegen hebben ze die stap al gemaakt. Dus TDT Unibet heeft voor mij afgedaan.
20 oktober 2023 17:06
Een Brit! Leuk. Die hebben ze nu dan ook dubbel.
21 oktober 2023 14:40
Neem een voorbeeld aan België 3 Pro-tour ploegen:
Team Flanders Baloise 20 renners waarvan 20 Belgen
Team Lotto Dstny 29 renners waarvan 17 Belgen
Bingoal WB 22 renners waarvan 15 Belgen
20 oktober 2023 22:54
DSM heeft zich uitstekend herpakt met het aantrekken van een aantal sterke en beloftevolle coureurs uit Nederland. Bovendien een Frans kopduo met Bardet/Barguil, dat nog wel eens voor grote verrassingen kan zorgen. TDT-Unibet heeft voor mij al afgedaan voor ze als profteam begonnen zijn. Veel te veel marginale buitenlandse renners. Vanaf volgend jaar mag Unibet niet meer sponsoren, dus dan zal het waarschijnlijk toch wel helemaal afgelopen zijn.
20 oktober 2023 16:34
De ploeg heeft voor mij al afgedaan als 3e Nederlandse ploeg. Het blijft bij 2.
  20 oktober 2023 16:42
  Welke twee dan? Bedoel je die ene waar ook maar 1 op de 3 renners Nederlands is, of die andere waar Nederlanders in dienst van wereldtoppers rijden?

  Prima initiatief gewoon, dit jaar krijgen we toch een stuk of 10 Nederlandse neo-profs, meer dan in voorgaande jaren.
  20 oktober 2023 18:17
  DSM had dit jaar zelfs maar 4 Nederlanders

Reacties zijn gesloten.