Tour Colombia 2021 gaat niet door

zondag 20 december 2020 om 08:13
Tour Colombia 2021 gaat niet door

Sergio Higuita won de voorlopig laatste editie van de Tour Colombia - foto: Cor Vos

De Tour Colombia 2.1 is afgelast, zo heeft de nationale wielerfederatie in Colombia laten weten in een persbericht. Volgens de wielerbond is het in coronatijd onmogelijk om het evenement op een veilige en verantwoorde manier te organiseren.

De federatie spreekt in het persbericht over een toename van het aantal coronabesmettingen. “We zien meer en meer coronagevallen en dan met name in Europa, toch de thuisbasis van de meeste ProContinentale en continentale teams. We kunnen niet garanderen dat renners en andere mensen binnen de karavaan veilig zijn.”

Kalender
En dus heeft de Colombiaanse wielerfederatie besloten om een streep te zetten door de eerstvolgende editie van de meerdaagse wielerwedstrijd. Het is niet de eerste niet-Europese wielerkoers die sneuvelt op de kalender. Ook de Tour Down Under, Cadel Evans Road Race, Herald Sun Tour en Tour de Langkawi zijn inmiddels afgelast.

De organisatie van de Tour Colombia 2.1 hoopte begin volgend jaar de vierde editie te organiseren. Egan Bernal won in 2018 de allereerste uitgave van de Tour Colombia. In 2019 ging de eindzege naar Miguel Ángel López, Sergio Higuita was in februari eindwinnaar van de derde editie. Higuita won voor ploegmaats Daniel Felipe Martínez en Jonathan Caicedo.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 20 december 2020 om 09:39

Vraag me af hoe de zandbakken er in staan, het zal daar vanuit de ploegen moeten komen om niet die jets in te kruipen om ergens te gaan fietsen waar je eigenlijk niet fietsen kan.

FDJ 20 december 2020 om 10:03

Eens, maar Israel overweegt ook serieus een onbeduidend rondje in Afrika met Froome te rijden om wat airmiles te sparen. Dan ben je ook niet helemaal lekker.

ebl 20 december 2020 om 10:40

Tamelijk kort door de bocht…..
Ergens zal je moeten beginnen een traditie op te bouwen, wat je ook van die landen vindt.
Ik heb niks met de rondjes in het midden-Oosten, maar pogen wat op te bouwen in Afrika en de versterking van het Zuid-Amerikaanse circuit is alleen maar goed. Renners kunnen zelf hun seizoen wel indelen waar wel, waar niet en wanneer te pieken.

wielrenner 20 december 2020 om 11:21

Als het al zo begint en gezien de ontwikkelingen in Europa met het coronavirus dan vrees ik dat het weer een apart koersjaar wordt.

Polleke 20 december 2020 om 12:02

Denk dat Europa bewezen heeft dat koersen, zelfs in bittere coronatijden, kunnen doorgaan…het rondvliegen van het ene continent naar het andere zal dit jaar ingewikkeld zijn maar in de bakermat van het wielrennen moet een en ander kunnen…
Een normaal seizoen met volk en ambiance en zonder mondmaskers zit er nog niet in maar goed, alles beter dan uit barre ellende naar die Zwift poppetjes staren….

Frank V 20 december 2020 om 12:55

"alles beter dan uit barre ellende naar die Zwift poppetjes staren…."

Was me dat een crime. Dat die lui echt gedacht hebben dat dit van de grond zou komen.
En als het in deze tijd niet van de grond komt…
Ik heb er geen seconde aan verspild.

Headlines

Materiaalzone

Populair