Tour 2022: Pogacar ziet met George Bennett nog een renner wegvallen wegens corona
foto: Cor Vos
dinsdag 12 juli 2022 om 13:02

Tour 2022: Pogacar ziet met George Bennett nog een renner wegvallen wegens corona

Slecht nieuws voor UAE Emirates en geletruidrager Tadej Pogačar voor de start van de tiende etappe van de Tour de France: George Bennett heeft een positieve coronatest afgeleverd en moet de ronde verlaten. De Nieuw-Zeelandse klimmer is, na de Noor Vegard Stake Laengen, alweer de tweede renner van UAE Emirates die is besmet met het coronavirus.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Het wegvallen van Bennett is een flinke aderlating voor Pogačar, aangezien de 32-jarige klimmer een zeer belangrijke renner is in de klimtrein van UAE Emirates. Bennett maakte de voorbije dagen nog indruk door kilometerslang op kop te rijden van de groep der favorieten, onder meer in de etappe naar La Super Planche des Belles Filles en de rit naar Châtel.

De Nieuw-Zeelander testte zondag nog negatief op corona, maar maandag leverde hij wel een positieve af. “Helaas heeft onze renner George Bennett positief getest op COVID-19 en zal hij niet verder rijden in deze Tour. Op maandag werd hij getest volgens de interne protocollen van het team en daar kwam een positief resultaat uit. Dit werd vervolgens bevestigd door een PCR-test”, laat UAE Emirates weten in een korte verklaring.

“George vertoonde maandagavond enkele symptomen en onderging vervolgens een coronatest. De test gaf een positief resultaat en daarom zal hij vandaag niet starten”, vult teamarts Adrian Rotunno aan.

Uitvallers

Etappe 5
Etappe 6
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 13
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20
Etappe 21
 
51 Reacties
Sorteer op:
Oei............. Pogi's 'insider-man' voor TJV
12 juli 2022
Zo, dat kan wel eens een flink probleem worden voor Pogacar zo. Maakte twee dagen geleden nog een sterke indruk, en dit zal betekenen dat Majka vaak nog eerder aan de bak moet. Majka schijnt overigens ook positief te zijn, maar zijn besmettelijkheid is laag genoeg om te mogen blijven. Wat voor Pogacar geldt, geldt schijnbaar niet voor zijn ploeggenoten.
  12 juli 2022
  Naast de kracht van de ploeg zal hij zich vooral druk maken om niet zelf besmet te raken.
  12 juli 2022
  "Majka schijnt overigens ook positief te zijn" Wat is je bron? Dit soort 'nieuws' wordt immers vaak verzonnen op twitter om mensen het hoofd op hol te doen slaan.
  12 juli 2022
  Getweet door Orla.
  12 juli 2022
  Met de coronatesten in de tour: deze zijn niet in de neus genomen... maar bij de neus genomen. En zo zijn we allen met corona bij de neus genomen.
  Ja re-cycle? Door wie? Waarom? Hoe?
  12 juli 2022
  Staat haaks op uitspraken can Pogacar, die zei dat positief zijn wil zeggen dat je de koers moet verlaten om zo de gezondheid van andere renners niet in gevaar te brengen
12 juli 2022
Majka zou volgens mensen op Twitter ook positief getest hebben, maar mag door. Nog onbekend hoe die zich voelt.
12 juli 2022
Raar dat andere ploegen niet echt geteisterd worden.
12 juli 2022
Eurosport is de bron. UAE is de *** denk ik. Waart daar echt rond.
12 juli 2022
Majka volgt al vast niet de stelling van zijn kopman gisteren. Is ook niet vreemd omdat zonder hem het aantal knechten bergop gigantisch laag wordt met alleen Soler en McNulty. UAE haar grootste zorg is natuurlijk Pogacar zelf, misschien waren zijn woorden van gisteren profetisch en wordt Geel uitgeschakeld door een test ipv tegenstanders.
  12 juli 2022
  Dan is er niks meer aan de Tour, dan wordt de zege van Jonas voor mij een stuk minder waard.
  12 juli 2022
  Goh ja... zege van Pogacar is ook niet minder waard, omdat Roglic er uitgebeukt werd door Colbrelli, toch?
  12 juli 2022
  Het liefst zie je iemand strijden voor Geel en niet uitgeschakeld worden door val, ziekte of wat dan ook. Tegelijkertijd hoort het bij drieweekse rondes dat je uit kan vallen, ook als leider. Niemand kan het meer schelen dat Joop won door de knie van de Das.
  12 juli 2022
  Iedereen 10km uit de buurt van Majka blijven
  12 juli 2022
  @Murcia en dat Merckx won door het uitvallen van Ocana, en dat Fignon won door het uitvallen van Simon, en dat Odile Defraye en Firmin Lambot wonnen dankzij de grootste pechvogel uit de Tour geschiedenis.
  12 juli 2022
  Dat was niet Defraye, dat was Phillipe Thys in 1913. En 1919 nu ik er over na denk.
  12 juli 2022
  @Lalsacien Vergeet ook Zoetemelk niet door het afstappen van Hinault in 1980…
12 juli 2022
Tuurlijk is de mooiste overwinning als iedereen heel in Parijs aankomt maar ziek, blessures, valpartijen, corona, hongerklop hoort erbij. Roglic is daar een heel goed voorbeeld voor inderdaad.
12 juli 2022
Heel vreemd dat er bij andere teams bijna niemand nog getroffen is aangezien ze iedere dag tegen mekaar koersen.
  12 juli 2022
  In de buitenlucht raak je minder snel besmet dan in een matig geventileerde ontbijtzaal van een Campanille hotel,
  12 juli 2022
  Lijkt me niet veel vreemd aangezien Bennett niet meer bij Jumbo op de massagetafel ligt …
12 juli 2022
O kijk, komen alle positieve testen weer. Hoe belachelijk zijn de testen van de rustdag geweest? Over de datum of wat.
  12 juli 2022
  OOk gepost in het topic over Durbridge, maar toch: wat mij betreft mag er een slotje op topics al dit. Het komt namelijk uiteindelijk neer op de vraag of je de organisatie vertrouwd of niet. Verder weet je alleen dat er incidentele gevallen van COVID zijn geweest. Dit kán passen bij een scenario waar de organisatie de boel onder de pet probeert te houden (waarbij je veronderstelt dat de gevonden gevallen onderdeel uitmaken van het begin van een besmettingsgolf), maar kan ook passen bij een scenario waar dit niet het geval is (waarbij je veronderstelt dat de gevonden gevallen geen onderdeel uitmaken van een besmettingsgolf hetzij omdat de ploegen zelf veel testen, hetzij omdat ze onderdeel uitmaken van de staart van besmettingen en daarmee geen golf meer veroorzaken). Verder kan je nog wat aannames invullen, zoals: het komt de organisatie goed uit als er niet veel mensen uit de tour moeten en het komt de ploegen slecht uit als zij een besmettingsgolf niet voorkomen door maatregelen te nemen waaronder veel testen. Verder zegt dat er op de testdag niemand is gevonden ook weer niet zo heel veel. Zelfs als UEA'ers zijn aangestoken door Laengen, dan is immers een incubatietijd waarin je niet positief test.
  Het is vooral volkomen zinloos en hol gemekker. ‘Ik vertrouw dit niet! Ik vertrouw dat niet!
  12 juli 2022
  Om de organisatie te verdenken van het verdoezelen van positieve testresultaten moet je ook het medisch personeel dat de testen afnam ervan verdenken hun medisch-deontologische code te hebben gebroken. Dat gaat mij eenvoudigweg te ver. Ik zie trouwens het doel niet van een organisatie die sjoemelt wanneer vele teams zelf testen om positieve gevallen eruit te filteren...
  Dat is het ook met alle complotten zowat. Denk eerst even na hoeveel betrokkenen er zijn en hoe enorm onlogisch uit dat die allemaal als geoefende beroepsmilitairen de kaken op elkaar houden.
  12 juli 2022
  @Limal: ik bedoelde niet te zeggen dat ik denk dat er redelijke argumenten zijn om de organisatie niet te vertrouwen, maar alleen dat ik het een zinloze discussie vindt. Mensen die de organisatie niet vertrouwen, ga je niet overtuigen en dus is het opzetten van comments onder dit soort topics zinloos. Echter als je comments toelaat, dat is er zeker iets te zeggen voor een reactie om (al dan niet) vermeende complottheoriën en tegen te spreken. Persoonlijk lijkt mij dat occam's rasor (het is meestal niet nodig om onnodige complicaties aan te nemen om een vraag te beantwoorden) pleit voor de meest simplee uitleg: er waren op de testdag geen positieve gevallen en die zijn er nu wel.
12 juli 2022
Madeinstrs Ze zitten in ieder geval niet op mekaars schoot in de eetzaal en slapen doen ze allemaal apart, ik vraag me af hoelang het nog gaat duren voor het noodlot bij jumbo of andere teams toeslaat.
12 juli 2022
Laengen vier dagen geleden, nu ploegmaats Bennett en Majka. De kans dat die eerste de twee van vandaag heeft aangestoken is reëel (incubatie eerder aan de korte kant van het spectrum?) en dan kunnen Pogacar en de anderen zeker nog volgen vanavond, morgen of overmorgen. Gisteren was Poga ook nog selfies aan het nemen met Bennett, dus het accute gevaar op positieve tests blijft ook de dagen erna nog aanhouden... Majka zetten ze vandaag in elk geval best achteraan het peloton. Een licht-positieve test vanochtend kan nog steeds evolueren naar een hoge virale lading vanavond.
12 juli 2022
Het is duidelijk dat we op weg zijn naar een episch, helaas niet op Netflix te bewonderen, scenario waarbij Pogacar in het geel als enige overblijvende lid van zijn ploeg, naar Parijs rijdt, alle aanvallen weerstaat, en na de tijdrit zeven seconden overhoudt op Vingegaard. Helemaal bevrijdt knalt hij naar extra ritwinst op de Champs Elysées door WVA met één banddikte achter zich te houden.
  12 juli 2022
  Ho ho. Ploegentijdrit TJV naar Parijs!
  12 juli 2022
  Er kunnen ook nog documentaires worden gemaakt buiten Netflix om! Mij lijkt dat scenario met die ploegentijdrit op de laatste dag om Pogacar alsnog te kraken geweldig. Hoewel is graag zie dat Vingegaard wint, lijkt me in dat ploegentijdrit scenario nog geweldiger als Pogacar dan tóch wint.
  12 juli 2022
  Pogacar op zijn eentje de ploegentijdrit laten winnen lijkt me sterk als de tijd van de 4de renner telt. Goede vraag eigenlijk, wat gebeurt er dan? Ik weet dat in Pro Cycling Manager het team met te weinig renners dan 125% van de winnende tijd aangesmeert krijgt, maar is er een geval van dat dit in het echt gebeurt?
  12 juli 2022
  Mooi script! Verkopen aan Hollywood.
12 juli 2022
Doei sjors . Lijkt me dat er nog gaan volgen
12 juli 2022
Dit is een nieuwe regel in de Tour. Klassementsleiders die in het puntenklassement 50 punten voorsprong hebben op hun concurrent verliezen een helper voor elke 50 die er bij komen. Mocht Thomas over Vingegaard heen gaan in het klassement dan gaat het ineens nog harder. Maar serieus , dit biedt vooral kansen voor een van Aert die na een ontsnapping de vroeg ontsnapte Roglic naar ene Tourzege helpt. Ik heb zin in de komende weken!
  12 juli 2022
  Vanaf de eerste col van de dag moeten Ineos & Jumbo het team van Pogacar uitdunnen. Bjerg & Hirschi krijgen ze er wel af. En dan moeten de 3 resterende renners het gaan doen in de valleien. En dan op tijd demarreren met de kopmannen he.
12 juli 2022
Dit is toch wel een fikse aderlating. Hij leek in goede doen te zijn en 1 van de belangrijkste helpers van Pogacar. Nu gaan ze zeker vandaag laten lopen en de vlucht laten rijden.
12 juli 2022
tot zover de geloofwaardigheid van de Tour testen
Op deze manier wordt een putsch van het type van Aert zogenaamd vooruit voor de rit en dan ineens Roglic wegknallend vanuit het pak en duo-tijdritje a la Nice wel heel aanlokkelijk.
  12 juli 2022
  Dit lijkt mij ook het scenario waar TJV al tijdje op broedt. Maar zou goed kunnen dat zij juist niet Van Aert nemen in de ontsnapping, maar juist hem de slag laten forceren met Roglic in zijn en dan andere knecht ervoor. Laporte bijvoorbeeld.
12 juli 2022
Deze waanzin maakt de Tour helemaal kapot, hoelang gaat het nu nog duren vooraleer we eindelijk terug naar normaal gaan, voor velen mag dit precies eeuwig duren. Waarom hebben al die renners 3 vaccins genomen?
  12 juli 2022
  Omdat de kans dat ze op intensieve zorgen zouden terechtkomen dan veel groter was? Nu hebben ze Corona en zijn ze 2 weken niet beschikbaar.
  12 juli 2022
  Juist duursporters hebben vaker last van corona. Hebben dan geruime tijd verminderd vermogen en hogere vermoeidheid. In het peloton barst het van de renners die maanden last hebben van een besmetting. Dus ik snap de zorgen wel.
12 juli 2022
Bijzonder dat een dag na de rest drie mensen ineens corona hebben. Stel je voor dat de Tour organisatie zelf corona gevallen ontdekte
12 juli 2022
ik wacht op het bericht van het eerste positieve geval van Geelzucht. Ik geef Vingaard grote kans.
  12 juli 2022
  Of tyfus of influenza of een andere besmettelijke virusziekte zoalls apuhpokkuh.
12 juli 2022
De TOUR gaat een Farce worden. Let maar op. Majka ook al positief maar nog niet naar huis. Bennett en Stake Laengen al naar huis. Hirschi en Bjerg zou me niets verbazen binnenkort. Dus wie weet Pogacar ook aan een zijden draadje. Hoezo het hele peloton negatief. Ik geloofde er al niets van. Precies wat ik al voorspelde: vanaf vandaag komen er druppelsgewijs steeds meer gevallen van Corona. Terzijde: Hoor net dat Vivianne Miedema (Nederlands elftal vrouwen) ook al positief is getest. Vrees dat we weer terug bij af zijn met de positieve testen bij sportwedstrijden.

Reacties zijn gesloten.