Tour 2022: Schaafwonden op de rug bij Martijn Tusveld na val

zondag 3 juli 2022 om 15:16
Tour 2022: Schaafwonden op de rug bij Martijn Tusveld na val

foto: Cor Vos (archief)

Martijn Tusveld kwam in de tweede etappe van de Tour de France ten val en heeft daar wel wat schade aan de rug aan overgehouden. De Nederlander van Team DSM was in de voorfinale betrokken bij een kleine valpartij. “Ik heb het echte Tourgevoel gelijk te pakken”, kan hij lachen.

“Ik heb gelijk een valpartij gehad. Het was een heel nerveuze dag”, blikt Tusveld terug bij de NOS. “Het was een valpartij die typisch voor de Tour was. Iedereen rijdt zo dicht op elkaar. Ik moest in de remmen en remde op tijd, maar van achteren werd ik aangereden. Daardoor klapte ik over mijn stuur. Maar gelukkig heb ik niet te veel last en kan ik gewoon door.”

Wel lag Tusveld even op de grond. “Ik ben over de kop gegaan en heb voornamelijk op mijn rug wat schaafplekken. Het is niets ernstigs en ik denk dat het wel weer goed komt de komende dagen”, houdt hij hoop. Overigens was Tusveld niet de enige Team DSM-renner die viel op weg naar Nyborg. “We hadden gisteren niet onze beste dag als ploeg. Hopelijk blijft het hierbij.”

“Alberto Dainese (die viel op de grote brug vlak voor de finish, red.) kon ook niets aan zijn val doen. Dat is wel zonde. We wilden voor hem de sprint aantrekken, maar helaas zat hij er niet meer bij. Hij wil er vandaag wel weer voor gaan, dus het lijkt mee te vallen”, vertelde Tusveld voor de derde rit.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone