Tour 2022: Pierre Rolland kampt met bronchitis, maar zet door

dinsdag 12 juli 2022 om 11:27
Tour 2022: Pierre Rolland kampt met bronchitis, maar zet door

foto: Cor Vos

Verwacht in de aankomende bergetappes geen wonderen van Pierre Rolland. De ervaren klimmer van B&B Hotels-KTM kampt namelijk met bronchtis en hoopt de komende ritten vooral te overleven. “Ik hoop op verbetering de komende dagen”, laat Rolland weten via social media.

De 35-jarige Fransman kreeg afgelopen zaterdag, tijdens de etappe naar Lausanne, voor het eerst last van bronchitis en de situatie is er sindsdien niet rooskleuriger op geworden. “Ik heb me regelmatig laten testen op corona, maar de uitslagen zijn voorlopig negatief. Ik word goed in de gaten gehouden door onze ploegarts en ik hoop de komende dagen op verbetering.”

“In de rit naar Lausanne werd ik voor het eerst geconfronteerd met bronchitis en de pijn is sindsdien wel verergerd. In de rit voor de tweede rustdag had ik het echt moeilijk. Het ging van bij de start ontzettend hard, maar ik was in staat om te overleven in de gruppetto”, aldus Rolland, die echter niet van plan is om zomaar de handdoek te gooien. “Ik ben klaar om af te zien in de Alpen. Ik zal doorgaan en hoop het vol te houden, in de hoop dat het een keer weer de goede kant opgaat.”

Rolland etaleerde in aanloop naar zijn dertiende Tour nog een goed vormpeil. In het Critérium du Dauphiné was hij bijna elke dag in de aanval, eindigde hij als tweede in de rit naar Gap en werd hij aan het einde van de ronde gehuldigd als winnaar van het bergklassement.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Arie M 12 juli 2022 om 11:37

Lekker doorfietsen met bronchitis, het moet niet gekker worden. Gelukkig is t geen covid, dus dan kun je door

0
Steven_E 12 juli 2022 om 11:41

En gelukkig zijn het de komende dagen makkelijke ritjes bij aangename temperaturen.

0
Eckhart 12 juli 2022 om 11:42

Lijkt me niet gezond om dit te doen.

0
Limal 12 juli 2022 om 11:44

Met een bronchitis zou je gewoon moeten afstappen. Eigenlijk zou de ploegdokter/-leiding dat sowieso moeten verplichten, maar blijkbaar gebeurt dat vaak niet. Van mij mogen ze dit toevoegen aan een lijstje ziektes waarmee je automatisch de koers moet verlaten. Voor jouw gezondheid en die van de renners rond je. (Denk ook terug aan Colbrelli die dit voorjaar al hoestende een heleboel anderen aanstak in Parijs-Nice…)

0
Harry Hek 12 juli 2022 om 13:28

Waar de fuck is de ploegarts die deze renner verbied door te fietsen? Dit is heel erg gevaarlijk voor zijn gezondheid.

0
Limal 12 juli 2022 om 15:21

Die is tijdens de rustdag wonderbaarlijk goed hersteld van zijn bronchitis…

0
advocaat van de duivel 12 juli 2022 om 16:04

Dat is nu wel iets om mee af te stappen. Een positieve covid-test met geen of licht symptomen is dat niet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone