Tour 2022: Kevin Vermaerke moet opgeven na betrokkenheid bij massale valpartij

zaterdag 9 juli 2022 om 13:56
Tour 2022: Kevin Vermaerke moet opgeven na betrokkenheid bij massale valpartij

foto: Cor Vos

Kevin Vermaerke heeft de Ronde van Frankrijk moeten verlaten. De Amerikaan van Team DSM was een van de renners die in openingsfase van de achtste etappe betrokken was bij een massale valpartij.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Ook geletruidrager Tadej Pogacar, Nairo Quintana en Ben O’Connor, als wel enkele andere renners, gingen tegen het asfalt in de eerste kilometer van de rit naar Lausanne. Terwijl deze renners weer op konden stappen en aan konden sluiten bij het peloton, bleef Vermaerke op het wegdek zitten. Niet veel later volgde het nieuws dat de 20-jarige coureur uit de wedstrijd gestapt was.

Vermaerke stond 157ste in het algemeen klassement. Zijn ploeg, Team DSM, heeft nu nog zeven renners in koers. Van hen is Romain Bardet de best geplaatste. De Fransman staat zesde, op anderhalve minuut van Pogacar.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Geerkos 9 juli 2022 om 14:07

Deze man reed al een tijd met problemen in het peloton. Denk een uitkomst voor hem om nu. Af te mogen stappen.

0
guyremgabdel 9 juli 2022 om 14:41

Dit is een renner waar je niet achter wil rijden. Hij is volgens mij ook de veroorzaker van de valpartij. Zeker niet de handigste in het peloton. Maar zo zijn er helaas nog meer.

0
pirazzi 9 juli 2022 om 15:26

Hij had enkele goede uitslagen in de Dauphiné maar pech in de Tour.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone