Tour 2022: Jumbo-Visma bevestigt dat gevallen Roglic van start gaat in rit naar Longwy

donderdag 7 juli 2022 om 10:55
Tour 2022: Jumbo-Visma bevestigt dat gevallen Roglic van start gaat in rit naar Longwy

foto: Cor Vos

Primoz Roglic zal donderdag gewoon aan de start staan van de zesde etappe van de Ronde van Frankrijk, die de renners van Binche naar Longwy voert. De Sloveen kwam gisteren ten val in de kasseienrit naar Wallers-Arenberg, waarbij zijn schouder uit de kom schoot. Jumbo-Visma bevestigt aan Daniel Benson van VeloNews dat Roglic desondanks door kan.

Roglic kwam ten val op dertig kilometer van de streep, samen met onder anderen Caleb Ewan en Jack Haig. Laatstgenoemde heeft de wedstrijd moeten verlaten met een breuk in zijn polsgewricht. Bij Roglic schoot zijn schouder uit de kom, maar de 32-jarige renner van Jumbo-Visma zette deze er eigenhandig weer in. Vervolgens wist hij de finish te bereiken, maar dat was wel met een achterstand van meer dan twee minuten op zijn grote concurrent Tadej Pogacar.

Dit artikel delen:

17 Reacties

jonkerdag 7 juli 2022 om 11:07

Zou zo mooi zijn als hij door de achterstand lekker gaat aanvallen. Maar waarschijnlijk is dat ijdele hoop.

vincenzo 7 juli 2022 om 11:45

Eerst maar eens zien hoe het gaat met die schouder en alle uitgerekte spieren er om heen en zien of hij Pogacar nog kan bijbenen.

josi 7 juli 2022 om 11:12

Voor hem en voor de wedstrijd is het te hopen dat de schade meevalt. We zullen het snel genoeg zien, zo niet vandaag dan toch zeker morgen.

kelderfan 7 juli 2022 om 11:16

Het is mooi, dat hij kan starten met die schouder, want dat was geen pretje om de wedstrijd uit de rijden.

madeinstars 7 juli 2022 om 11:23

Dezelfde Roglic die volgens Sporza mentaal zwak is? Echt joh. Die mentaal zwakke Roglic zet zelf zijn schouder in de kom, jakkert daarna nog 20 km over kasseien en verliest maar 2 minuten en stapt een dag kater gewoon weer op de fiets? Die Roglic? Bizar.

Dikke Vrouw 7 juli 2022 om 11:25

Ja ik heb ook een kater van gister. Wat was dat een rot dag

platteprijs 7 juli 2022 om 11:33

Sporza is dit jaar in een hevige strijd verwikkeld met Het Laatste Nieuws om de Telegraaf-award.

Alfons Haavers 7 juli 2022 om 11:34

Sloeg echt nergens op inderdaad. Roglic lijkt me mentaal 1 van de allersterkste wielrenners van het peloton. Getuige de manier waarop hij met tegenslag omgaat en keer op keer de rug recht. Hoe hij Luik won na in extremis de Tour te verliezen, hoe hij na zijn valpartij vorig jaar Olympisch kampioen tijdrijden werd, hoe hij laconiek en relativerend valpartij na valpartij bijna weglacht, zelfs hoe hij gisteren zijn eigen schouder weer eigenhandig in de kom trok en het verlies ondanks alles binnen de perken hield.

Sowieso vond ik Hannes Tahon niet echt een geslaagde gast. Net iets té introvert of onder de indruk van de camera’s, er kwam amper iets uit. Roglic ‘mentaal zwak’ noemen omdat hij ooit aan het begin van zijn carrière er eens een kort gesprekje mee had gehad op een wielerbeurs, was echt wel een totale misser. Onbegrijpelijk ook dat De Cauwer er niet tegenin ging. Al was dat misschien meer om hem te beschermen met de mantel der liefde, want José leek de hele uitzending lang bijna vaderlijk naar zijn commentaarcabine-zoon te kijken.

Murcia 7 juli 2022 om 11:48

@madeinstars
Die opmerkingen over zijn gebrek aan mentale kracht sloegen nergens op maar het geeft aan hoe diep de minachting voor de mens en renner Roglic bij Sporza zit. De Cauwer die in de live uitzending maar bleef etteren over het feit dat Roglic maar niet overnam was niet alleen feitelijk onjuist maar je weet dus dat de renner is gevallen en geen idee hebt over de gevolgen maar gaat desondanks je vooroordeel en antipathie botvieren. Vind ik nogal misselijkmakend, is overigens ook precies de reden waarom hij niet tegen de stagiaire van dienst inging bij Vive omdat die bevestigde wat de baas eigenlijk ook vind. Bij Wout zie je dan weer het omgekeerde in hun beschouwing. Het was tijdens de live uitzending al duidelijk dat er iets met hem aan de hand was omdat hij nergens meer opschoof maar dat was volgens José en Renaat een tijdelijk iets.

Quincy Adams (aka voorwiel) 7 juli 2022 om 11:57

Die laten geen kans onbenut om hun Woutje naar voren te schuiven als kopman voor tourwinst!

Marlin 7 juli 2022 om 12:49

Hannes Tagon voor de camera’s brengen, was inderdaad een miskleun van jewelste. Geen enkele meerwaarde. Er kwam totaal niets uit, het leek wel een verlegen schoolknaapje te zijn. Als zo iemand gedurende de rechtstreekse uitzending naast mij zou zitten, zou ik pas zenuwachtig worden. Ik heb de indruk dat Sporza na al die jaren door zijn voorraad gasten heen is. Alhoewel, er zijn zoveel interessante mensen binnen en buiten de sport te vinden, die hun licht kunnen laten schijnen over de voorbije etappe en het hele Tourgebeuren. Maar de “gasten” komen meestal uit het clubje rond Karl Vannieuwkerke die er een hele business en merchandising rond gebouwd heeft. Met eigen vennootschappen. Weg met Vive le vèlo. Hoog tijd voor een nieuwe formule, met een andere insteek en een andere presentator. Gisteren, bij de commentaar op de samenvatting van de etappe, zat Vannieuwkerke steeds weer een item achter op de getoonde beelden. Hoogst irritant. Voor iemand die de rechtstreekse uitzending niet gevolgd had, was de samenvatting zo onmogelijk te begrijpen.

S.t.B 7 juli 2022 om 13:41

De Sporza anti-Roglic track record begint ronduit beschamende proporties te krijgen.

De bedenkers achter deze lastercampagne (Wuyts en de Cauwer) worden daarnaast ook nog eens kundig buiten schot gehouden door enkel gasten te selecteren die hun zurigheid over Roglic beamen.

Je zou hopen dat JV eindelijk eens wat tegengas geeft, maar hun stilzwijgen is grotendeels vanuit commercieel belang. Bang dat ze zijn dat Sporza de Belgische onderbuikgevoelens zo extreem heeft aangewakkerd dat Roglic openbaar verdedigen imagoschade kan opleveren.
De klantjes moeten wel blijven komen naar al die nieuwe vestigingen in België.

Nonkel Jef 7 juli 2022 om 14:16

Vive le vélo is een heel pover programma geworden. Naast de punten die hierboven aangehaald worden ( zwakke gasten, veel te veel subjectiviteit en framing) zijn de rit samenvattingen gewoon slecht. De samenvatting en de gebeurtenissen van de dag moeten centraal staan en geanalyseerd worden door kenners ( ex- renners, ploegleiders, verzorgers, dokters,…), en niet door zangers, podcasters en productie assistenten.
Maw, terug naar de essentie en weg met die emo-tv en drama-stimulerende stierenkak. Het hoge VTM gehalte is schrikwekkend, en zodoende lijkt ook bij de openbare omroep de platte commerce de overhand te gaan krijgen. Zeer triest!

Emergo 7 juli 2022 om 17:29

Wielrennen is (soms) een kunst en overdrijven ook.

Abdoe 7 juli 2022 om 11:25

Respect hoe Roglic hier weer doorheen bikkelt, maar hetzelfde scenario als vorig jaar lijkt hier erg waarschijnlijk helaas.

molovin 7 juli 2022 om 11:34

Benieuwd hoe de schouder het houdt, dat het vaker is gebeurd en hij hem er vlot weer inkreeg zorgt er wellicht voor dat de pijn meevalt. Jammer want vandaag zou echt wel iets voor hem zijn geweest.

Quincy Adams (aka voorwiel) 7 juli 2022 om 11:38

Respect! In ieder geval proberen om stand te houden en te herstellen en zo hoog mogelijk in het klassement blijven. Als het bij de twee minuten blijft, staat hij over een week in de top5. Zo niet, dan als aanvaller zsm tijd verliezen en evt in een vlucht of late sprong de ruimte krijgen voor ritwinst. En ondersteunend voor Vingo uiteraard.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone