Tour 2022: Jasper Philipsen schiet eindelijk raak in Carcassonne, Wout van Aert tweede

Tour 2022: Jasper Philipsen schiet eindelijk raak in Carcassonne, Wout van Aert tweede

foto: Cor Vos

zondag 17 juli 2022 om 17:49

Jasper Philipsen heeft eindelijk een etappe in de Tour de France gewonnen. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na een snikhete en lange etappe tussen Rodez en Carcassonne als eerste aan de finish, voor Wout van Aert en Mads Pedersen. Onderweg was er veel nervositeit, met onder meer een valpartij van gele trui Jonas Vingegaard en een opgave van Steven Kruijswijk tot gevolg.

Wout van Aert mee in de aanval
Direct na de start in Rodez, daar waar Greg Van Avermaet ooit ‘leerde’ winnen, was het aanvallen geblazen. Taco van der Hoorn plaatste de eerste demarrage, maar kwam niet weg. Achter hem zaten wel enkele sterke renners klaar om ten aanval te trekken. Wout van Aert (Jumbo-Visma) was er daar een van. De groene trui schoof mee met Nils Politt (BORA-hansgrohe) en Mikkel Honoré (Quick-Step-Alpha Vinyl).

Zij sloegen een gat van een halve minuut. Enkele renners probeerden dat gat nog te overbruggen, maar de sprintersploegen stonden dat niet toe. Vooral BikeExchange-Jayco, dat geleerd had van de tactische blunder uit de rit naar Saint-Étienne, was actief in het onschadelijk maken van aanvallen. Ook Alpecin-Deceuninck en Trek-Segafredo zetten zich op kop. Overigens was de gehavende Primož Roglič niet meer van start gegaan.

foto: Cor Vos

Ondertussen waren Van Aert, Politt en Honoré al twee minuten weggereden. Maar omdat de sprintersploegen de touwtjes stevig in handen hadden, wist Jumbo-Visma genoeg. De groene trui liet zich na 40 kilometer in de aanval terugzakken in het peloton. Dat betekende dat Politt en Honoré samen overbleven.

Jumbo-Visma raakt Kruijswijk kwijt en ziet Vingegaard vallen
Alpecin-Deceuninck, Trek-Segafredo en BikeExchange-Jayco hielden het verschil met de twee koplopers tussen de twee en drie minuten. Ruim twintig minuten (!) daarachter reed Michael Mørkøv in zijn eentje. De Deen werd bij de start al gelost en reed in zijn eentje rond. Het peloton wilde zich niet laten verrassen en dus werd het verschil teruggebracht tot een minuut.

Dat zorgde ook voor wat nervositeit en een aaneenschakeling aan tegenslagen voor Jumbo-Visma. Eerst vielen Steven Kruijswijk en Wout van Aert, waarna de Nederlandse klimmer moest opgeven met een schouderblessure. Niet veel later lagen ook Jonas Vingegaard en Tiesj Benoot op de grond. De gele trui kon snel verder, maar de Belg had meer moeite met achtervolgen.

Politt en Honoré mochten nog de tussensprint winnen, maar vlak voor de Côte des Cammazes (5,1 km aan 4,1%) werden zij ingerekend door een op hol geslagen peloton. Trek-Segafredo wilde het peloton in dienst van Mads Pedersen namelijk uitdunnen. Het kostte Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen en Caleb Ewan de kop. Wie er nog wel bij waren? Jasper Philipsen, Alberto Dainese, Danny van Poppel en natuurlijk Wout van Aert, maar die hielp vooral Vingegaard.

foto: Cor Vos

Thomas en Gougeard kleuren finale, Groenewegen komt terug
Op de top van de klim demarreerden Benjamin Thomas (Cofidis) en Alexis Gougeard (B&B Hotels-KTM). Zij reden een halve minuut weg van het peloton, waar tempo gemaakt werd door Trek-Segafredo, Team DSM en BORA-hansgrohe om de groep-Groenewegen op achterstand te houden. BikeExchange-Jayco moest een kleine minuut goedmaken en dat lukte op 26 kilometer van de finish, waardoor Groenewegen weer zicht had op ritwinst.

De weg naar Carcassonne liep grotendeels in dalende lijn, maar er waren ook nog wat venijnige pukkeltjes. Even probeerden Pedersen en Pogacar daar aan te vallen, maar Laporte en Van Aert stonden dat niet toe. Het peloton kwam daarna tot op 10 seconden van Thomas en Gougeard, maar liet daarna ook weer even de teugels vieren.

Spannende finale met Belgisch een-tweetje
In de laatste vijf kilometer werd het toch spannend. Thomas, die als baanrenner weet wat het is om alleen te rijden, loste Gougeard en bleef in zijn eentje 10 seconden voor het peloton uit rijden. De sprinterstreintjes hadden de grootste moeite om de Fransman terug te pakken, maar dat lukte wel op 500 meter van de finish.

Groenewegen werd goed naar voren gebracht, maar dat was te vroeg. De Nederlander kon daardoor niet meedoen om de ritzege. Jasper Stuyven bracht vervolgens Pedersen naar voren, maar de Deen werd in de laatste rechte lijn nog gepasseerd door Van Aert een een pijlsnelle Philipsen. De kopman van Alpecin-Deceuninck kwam binnendoor en klopte zijn landgenoot met een wiel voorsprong.

Van Poppel vijfde, Groenewegen zesde
Eindelijk, voor Philipsen. Vorig jaar stapelde hij de tweede en derde plaatsen op elkaar in de Tour de France en ook dit jaar wilde het nog niet lukken voor hem, tot vandaag in Carcassonne. Achter hem werd Van Aert tweede, Pedersen derde en Sagan vierde. Danny van Poppel en Dylan Groenewegen eindigden als vijfde en zesde.

Jonas Vingegaard kwam licht gehavend over de finish in het peloton en gaat zo als klassementsleider de derde en laatste rustdag van deze Tour de France in.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

92 Reacties

klootje kriekeljon 17 juli 2022 om 17:54

Gegunde overwinning weer.

0
djerkson 17 juli 2022 om 17:55

Een Belgische kopman die wint voor een Belgische ploeg voor een andere Belg, die quasi zeker is van de groene trui. Bepaalde individuen kunnen hun kritiek inslikken, ‘nuff said.

0
Krist The Vanma 17 juli 2022 om 19:28

Tja, vanwaar komt dat nu weer? Jammer dat je iets positiefs weer moet negatief verwoorden.

0
Murcia 17 juli 2022 om 17:55

Etappe met veel incidenten voornamelijk bij TJV helaas, eindigt met een razend knappe sprintzege van Jasper. Hij moest zowat langs alles heen om Wout en de ietwat zwierende Pedersen voor te blijven. Trieste aftocht van Steven en hopelijk valt de schade voor Vingegaard mee, leek mij wel zo op het oog maar time will tell. Thomas die schaamteloos werd geholpen door de motor was echt een beetje er over.

0
Gijsbert Van Beers 17 juli 2022 om 18:22

Die motor was inderdaad wel heel opzichtig…

0
Baukema Tomoulin 17 juli 2022 om 19:42

Voordeel van de vluchter zijn wat mij betreft. Ik vind dat oké en komt in alle landen en in alle type koersen voor.

0
Jopster 17 juli 2022 om 17:56

Mooie overwinning voor Philipsen, klote dag voor TJV.
Wat doet Sagan in de laatste 20 meter… wat een debiel.

0
Groetjesaandevoetjes 17 juli 2022 om 18:06

Als ze Sagan hier niet terugzetten naar de laatste plek dan weet ik het ook niet meer. Brengt Van Poppel en de rest van het sprintende peleton gigantisch in gevaar.

0
Jooop 17 juli 2022 om 17:57

Lukt het Alpecin toch weer om een rit in een grote ronde te winnen.

0
Maenhout 17 juli 2022 om 18:48

Zelfs zonder Matthieu De Geweldenaar.

0
Alfons Haavers 17 juli 2022 om 17:57

Nu vind ik dat er vaak onnodig gemekkerd wordt over achter de motor rijden, maar wat was dit haha? Echt wel schandalig eigenlijk voor de Tour.

Verder mooi voor Philipsen, is hem gegund. Maar José ging wel héél hard uit zijn dak, tot zingen toe. Ik heb het al vaak gezegd maar Wuyts kon hem toch meestal wat aan banden leggen terwijl nu elke rem weg lijkt.

0
Brabander 17 juli 2022 om 17:59

Van José kan ik dat goed hebben. Ik moest lachen. Bij Wuijts had ik dat een stuk minder. Dat was prediken

0
klootje kriekeljon 17 juli 2022 om 18:00

Matige poging inderdaad. Morgen opnieuw proberen met een helikopter er achter.

0
Murcia 17 juli 2022 om 18:03

Bij de motor hulp werd het inzoomen genoemd LOL Op sommige momenten zag je duidelijk het hesje van de cameraman wapperen. Benieuwd of de dappere jury ook dit gedrag aanpakt.

0
Alfred Issendorf 17 juli 2022 om 18:03

Het wordt nu pijnlijk duidelijk dat de bijdragen van de Cauwer zwaar overschat en die van Wuyts zwaar onderschat werden.

0
Brabander 17 juli 2022 om 18:09

Jij hebt het niet op De Cauwer hè?

0
Gijsbert Van Beers 17 juli 2022 om 18:25

Ik heb ook vaak gedacht dat het aan Wuyts lag. Maar als je er als analist bij zit, dan moet je zien dat er iemand op zijn muil gaat over een felgele bidon. Maar zelfs in de herhaling miste De Cauwer het de eerste keer. En dat hij fan is van Jasper Philipsen is inmiddels wel gekend…

Jose nog een jaartje naast Renaat, en dan ook een nieuwe sidekick ernaast.

0
klootje kriekeljon 17 juli 2022 om 19:15

Verbaas me er juist over hoe scherp en snel hij nog is voor iemand van zijn leeftijd. Jongensachtig plezier er vaak bij. Nee joh, door tot zijn 90e.

0
Krist The Vanma 17 juli 2022 om 19:31

José volgt Philipsen al van bij de amateurs en gaf/geeft hem sindsdien persoonlijk raad. Mag het even, ja?

0
Alfred Issendorf 17 juli 2022 om 19:36

Tot zijn 90e? Alsjeblieft niet.

“Ik weet nog dat ik met Hennie…”

“Die Kuiper, dat was me een kerel…”

“Hennie, die ging opeens naast me rijden en toen…”

“Ik heb nog steeds een goede band met Hennie… laatst…”

“Hinault, dat was pas echt een patron. Maar Hennie, die had er …”

En dat nog twintig jaar?

0
MrAquila 17 juli 2022 om 17:57

Sagan sprint weer lekker in een rechte lijn

0
Aart van Woud 17 juli 2022 om 18:09

Pedersen ook niet recht

0
Wheely 17 juli 2022 om 17:58

Lekker, Jappe redt de Tour van Alpecin. Sagan weer gevaarlijk bezig helaas. Verder een nare rit voor de bijtjes. Op naar de rustdag.

0
jkjustin 17 juli 2022 om 17:58

AF en Jasper eindelijk van de 0 af, het is ze gegund :)

Ook interresant om te zien hoe Dylan zn sprint om zeep helpt…

0
55x11 17 juli 2022 om 18:22

zag ‘m goed zitten in beeld op 300 maar op de finishfoto van de eerste 5 geen Dylan te zien?

Wat gebeurde er?

0
jkjustin 17 juli 2022 om 18:35

55×11
Ik heb de laatste km nog niet teruggekeken maar het lijkt erop dat het volgende gebeurd:

Op 1 km heeft DG nog 1 man voor zich, vermoedelijk Mezgec. Die zat al behoorlijk stuk, op 800m zag je al dat die wou uitwijken, maar dan zat Dylan te vroeg op kop. Op 500m voor de meet zwiept Mezgec naar de kant, maar Dylan (for some reason) blijft in het wiel zitten….hierdoor raakt ie compleet uit positie en mag hij veel eerder gaan sprinten.

0
55x11 17 juli 2022 om 21:14

dus eigenlijk had ie niet gezien dat Mezgec stuk zat.
of durfde ie niet in de kop terug positie kiezen

0
Alfred Issendorf 17 juli 2022 om 17:59

Het streven is het wielrennen internationaler te maken. Helaas, kleine landjes als België, Denemarken, Slovenië en Nederland voelen daar weinig voor. De Fransen, Italianen en Spanjaarden zullen uiteindelijk helemaal geen interesse meer hebben in de Tour, Giro en Vuelta, met als gevolg dat de grote rondes over een jaar of tien een stille dood sterven en nog slechts in genoemde landjes wordt georganiseerd.

0
Brabander 17 juli 2022 om 18:01

Wat een onzin
Tijd voor die 3 landen om er eens flink aan te gaan trekken dus

0
djerkson 17 juli 2022 om 18:36

De door jou genoemde landen hebben mindere generaties nu en in Italië/Spanje nauwelijks sponsors die willen investeren. Als daar wat talenten a la Ayuso bovendrijven, zal dat weer als een katalysator werken.

0
Txirrindularitza 17 juli 2022 om 20:46

Baarlijke nonsens die wel bedoeld moet zijn om te trollen.

0
zietemgaan 18 juli 2022 om 06:07

Ja want de ‘kleine landjes’ uk en Duitsland doen het ook zo slecht, en in Frankrijk gaat B&B het budget van de ploeg verdubbelen. En Bardet en Nibali zijn nobele onbekenden .. zucht. Wat een onzin.

0
Gelei 17 juli 2022 om 18:00

Wat een afgrijselijk slecht stuk asfalt aan de finish. Logisch dat Belgie 1 en 2 scoort.

0
GUY MALFAIT 17 juli 2022 om 18:10

Daarom wint NL nooit iets, softies

0
Maenhout 17 juli 2022 om 19:01

Is wel zo.

0
Wheely 17 juli 2022 om 20:54

Volgens mij is de race over de slechtste wegen van Frankrijk dan juist weer gewonnen gewonnen door een bikkelharde Nederlander.

0
Kopinkas 17 juli 2022 om 23:57

Dan had hier eigenlijk een Waal moeten winnen, want daar is het asfalt de overtreffende trap van afgrijselijk. Lotto had dus naast Gilbert ook De Lie moeten meenemen…

0
Dave Dubbeldammer 18 juli 2022 om 09:31

Jullie Hollanders kijken vermoedelijk wel uit naar een finish op rode klinkertjes?

0
TheBigShow 17 juli 2022 om 18:01

Sympathieke kerel, het is hem gegund na al die ereplaatsen

Groenewegen zijn sprint vakkundig om zeep geholpen na al dat werk. Pijnlijk

0
Gijsbert Van Beers 17 juli 2022 om 18:27

Ik zag een paar sprinters harken. Het waren uiteindelijk niet voor niets de relatief frisse sprinters uit deel 1 van het peloton die het uiteindelijk doen (Pedersen, Van Aert en Philipsen) terwijl de teruggekeerde sprinters te veel jasjes hebben uitgedaan. Op de klim, maar ook in de achtervolging terug naar de kop van de koers.

0
Kopinkas 17 juli 2022 om 23:59

Gewoon de gisteren aangekondigde logica wat Groenewegen betreft. Ik ben al verbaasd dat hij nog vooraan is kunnen terugkeren…

0
Wim Kruithof 17 juli 2022 om 18:02

terwijl ik me verblijd aan de komst van Kelderman, zie ik vervolgens achter elkaar tegenslag voor Jumbo-Visma. Ai ai, ik vrees met grote vrezen voor de Pyreneeën, zonder Kruijswijk én Roglic is Vingegaard behoorlijk geamputeerd.

Hij moest het vooralsnog vooral van de breedte en de kracht van de ploeg hebben. Stijf van de spanning zal ‘ie zijn en nog meer tegenslag kan de ploeg niet dragen.

0
Murcia 17 juli 2022 om 18:05

Ik vond hem zelf dit keer juist enorm rustig, eerst de ketting van zijn eigen fiets goed leggen en daarna bij de fietswissel ook kalm. Zijn reddende engel was Laporte die ontzettend goed was vandaag. Zul je niks over horen op Vive maar die was geweldig op dreef.

0
Alfred Issendorf 17 juli 2022 om 18:06

Dat zit er dik in. Maar volgend jaar met Kelderman erbij winnen ze de Tour zeker!

0
Monsieur Bendy 17 juli 2022 om 18:11

@Murcia
Ik vind Laporte sowieso een geweldige aankoop. Hij had een pracht voorjaar en was daar zeer belangrijk voor van Aert en nu in de Tour is hij weer belangrijk voor zowel van Aert als Vingegaard. Het enige waar hij nog aan moet werken is zijn lead-out, maar verder is het een superknecht.

0
Maenhout 17 juli 2022 om 19:03

De derde week is voor Kuss. Die wordt geprepareerd voor de laatste week steeds. De Alpen waren voor Steven.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 17 juli 2022 om 18:05

Uiteindelijk is Pogacar natuurlijk de échte winnaar van vandaag. En hij heeft er helemaal niks voor te hoeven doen..

0
Aart van Woud 17 juli 2022 om 18:10

Ga toch weg man

0
bartp25 17 juli 2022 om 18:15

Uit je hol gekropen? Begin van de week hebben we je nergens gezien.

0
Monsieur Bendy 17 juli 2022 om 18:29

Uhm. Het luie paard heeft hier toch wel degelijk een goed punt?

0
xistnc 17 juli 2022 om 18:36

Ah, we kunnen het amber alert intrekken. Daar is toch een paar dagen overheen gegaan.

0
Gijsbert Van Beers 17 juli 2022 om 18:39

Precies wat Monsieur Bendy zegt.

Vandaag 2 renners minder, en het is nog de vraag welke berichten er uiteindelijk uit de ziekenboeg komen. Roglic was de laatste dagen zichtbaar een lastig verhaal, maar Kruijswijk was echt wel bezig aan een goede ronde in dienst van de ploeg.

Daarbij denk ik dat Roglic heel belangrijk is voor een stukje sfeer in het team, en Kruijswijk lijkt me ook gewoon een belangrijke pion met zijn ervaring in de derde week van een grote ronde. Aan de eettafel wordt de Tour normaal gesproken niet beslist (dat gebeurt in bed), maar uiteindelijk is rust en een goede spirit ook echt wel een factor. Zeker als je iemand hebt als Vingegaard die soms wat zenuwachtig lijkt te worden als het tegen zit.

0
Laatste man 17 juli 2022 om 18:43

Ook al heb je gelijk, dan nog kan je na deze week beter gewoon stoppen hier. Met je nepaccounts.

0
djerkson 17 juli 2022 om 18:47

De gouwgenoot van Olav Kooij strikes again – en ergens heeft hij een punt. Jammer dat het altijd zo negatief gebracht wordt.

0
YogiBear 17 juli 2022 om 22:46

En maar zeggen dat je niet anti TJV bent Jachtluipaard, maar je reacties van vandaag her en der schetsen toch het beeld van iemand die compleet en volledig anti TJV is en alleen maar hier komt om te trollen.

0
Comments 17 juli 2022 om 18:06

Het lijkt er op dat ze bij Sporza de coaching/begeleiding van Wout van aert hebben overgenomen van Jumbo visma
Waar de eerdere mislukte ontsnapping volgens Sporza n geweldige prestatie was (conform de waan van die dag) is dat vandaag bestempeld tot n fout van het jumbo management. Hij had vroeg gestopt moeten worden.
Vandaag heeft jumbo Wout ook te laat (na 30 min.) teruggeroepen zo werd gesteld. Welja.
Ze hebben Wout nu onder hun hoede genomen want het is niet langer verantwoord dit aan de teammanager over te laten. Ook dat gestook van de sporza mannen: heeft wout zelf besloten zich terug te laten zakken of was het een opdracht van de baas….Want n onderhorige Wout….dat kan niet.
Want zoals van de week al door sporza beweerd werd: Wout bepaalt… de objectieve Maarten van gramberen weet gelukkig beter.
En is Pauwels twistziek inzake de insinuaties richting Roglic
Tot zover.

0
Alfred Issendorf 17 juli 2022 om 18:11

Was ook een domme actie van JV om van Aert in de ontsnapping mee te sturen. Maar ze zijn zo gestrest als de pest bij JV momenteel. Zie ook die ploegleiderswagen die in de afdaling op een levensgevaarlijke manier probeerde het peloton te passeren.

0
Murcia 17 juli 2022 om 18:13

Het probleem voor de Vlaamse media is dat ze het echt wel beter weten maar voor de onderbuik willen spreken. En die onderbuik zegt dat het in dit soort gevallen aan de renner ligt als het niet een Belg is en aan de ploegleiding als het wel een landgenoot is. Dus deze aanval als het zo een dom idee is kun je aan Wout wijten maar dan heb je de natie in je nek. Dan maak je er dus maar de schuld van de ploegleiding van. Lekker makkelijk.

0
xistnc 17 juli 2022 om 18:17

Het was prima om Van Aert mee te sturen, maar toen de groep niet aangroeide hadden ze verstandiger moeten zijn. En Van Aert zelf in eerste instantie.

Pauwels en Vandegoor weer meegepikt op Sporza Radio. Na twee dagen op rij opruiende teksten is het mooi geweest. Dan maar van 13-14 uur nog geen updates in mijn oortjes.

0
Maillot à Pois 17 juli 2022 om 18:19
Quote:
Waar de eerdere mislukte ontsnapping volgens Sporza n geweldige prestatie was (conform de waan van die dag)

Toen vond Sporza het, naast een geweldige prestatie, toch ook een onbegrijpelijke gemiste kans op ritwinst? Is toen genoeg over doorgeboomd

0
Apemantus 17 juli 2022 om 18:20

Uitleg van Frans Maassen: "We decided that Laporte stay with Jonas today. Van Aert did his own thing, but he had no leadout in that group so we called him back" Haha, wat een kulverhaal. Ik snap dat hij z'n renner in bescherming wil nemen hoor, maar lijkt me toch duidelijk dat dit vooraf niet de afspraak was. Van Aert doet schijnbaar lekker waar hij zelf zin in heeft. De tactiek om mee te springen in een vroege aanval komt natuurlijk niet van de teamleiding, zo dom zijn ze nu ook weer niet. Nee, Van Aert is een team binnen het team opzich.

0
Gebruikersnaam 17 juli 2022 om 18:24

@Maillot à Pois

Dat past niet in het “Sporza ziet maar één kant met betrekking tot Van Aert” verhaal door Wielerflitsers die maar één kant zien met betrekking tot Sporza.

0
xistnc 17 juli 2022 om 18:28

Dat past prima in het Sporza-verhaal. Want enerzijds moet Van Aert alle vrijheid en steun krijgen, anderzijds was het vreemd dat ‘de ploeg’ pas zo laat ingreep om hem terug te fluiten. Dat dit an sich onlogisch is, ja dat is duidelijk. Maar het is wel hoe Sporza er naar kijkt. Als het lukt is Van Aert de man. Als het niet lukt, ligt het aan de ploeg. En dan vooral aan Roglic, natuurlijk.

0
Gijsbert Van Beers 17 juli 2022 om 18:31

Als TJV slim is, dan kappen ze even met het jagen op ritzeges na vandaag. Wout gewoon in het peloton bij Vingegaard, tenzij er een tactische reden is om hem vooruit te sturen.

Zelfs de sprint had ik hem vandaag niet laten rijden. Met twee knechten minder wil je niet dat ook Van Aert nog ergens in het decor beland terwijl je geel in de ploeg hebt.

Enkel nog de tijdrit en Parijs als persoonlijk doel voor Wout, en voor de rest alles op de gele man.

0
Panache 17 juli 2022 om 18:36

"Ik snap dat hij z'n renner in bescherming wil nemen hoor, maar lijkt me toch duidelijk dat dit vooraf niet de afspraak was. Van Aert doet schijnbaar lekker waar hij zelf zin in heeft. De tactiek om mee te springen in een vroege aanval komt natuurlijk niet van de teamleiding, zo dom zijn ze nu ook weer niet. Nee, Van Aert is een team binnen het team opzich."

Van Aert kondigde gisteren al aan mee te gaan in de vlucht, het was dus bij iedereen bekend. Doe je huiswerk beter als je de rol van criticaster serieus op je wil nemen.
https://nos.nl/collectie/13905/video/2437013-van-aert-pogacar-probeerde-het-maar-we-waren-er-alert-bij

0
Maillot à Pois 17 juli 2022 om 18:38

@xistnc
Daar kan ik je voor een groot deel in volgen, maar daar had ik het niet over.
Comments beweert dat Sporza de actie in de rit naar Longwy toejuichte, terwijl hun reactie precies dezelfde was als vandaag: Wout had zich moeten laten uitzakken.

0
Apemantus 17 juli 2022 om 18:46

@Panache Twee zaken. Van Aert kan dit wel heel slim tussen neus en lippen door tegen de NOS vertellen, maar wil dat dan zeggen dat hij dat al besproken heeft met het team? Verder klopt zijn logica niet, dat in de vlucht meezitten minder energie kost dan op kop rijden. TJV hoeft helemaal niet op kop te rijden. In potentiële sprintetappes is dat aan de spintersploegen. TJV hoeft enkel oog te hebben voor Pogacar en in mindere mate Thomas. Uiterst zwak excuus om mee te mogen in een vroege vlucht en voor zichzelf te kunnen rijden, terwijl het bewaken van het geel vele malen belangrijker is nu.

0
Murcia 17 juli 2022 om 18:51

Het probleem was niet het meegaan in de vlucht maar het doorgaan met alleen Politt. Dan kan je schuld 50 50 verdelen maat Sporza wijt het alleen aan de ploegleiding en dat is niet zo dapper. Dat nobody Pauwels daarna weer met de Roglic bash van de dag begint helpt ook niet echt om een air van objectiviteit uit te stralen.

0
Anton van Valouwe 17 juli 2022 om 18:53

De ploeg lijkt v. Aert niet onder controle te hebben, pijnlijk moment toen hij teruggefloten werd….

0
Apemantus 17 juli 2022 om 18:59

Ben ik het niet mee eens Murcia, wat is in deze specifieke etappe überhaupt het nut om mee te springen in een vroege vlucht als TJV zijnde?

0
Apemantus 17 juli 2022 om 19:04

@Anton Ook opmerkelijk: Van Dongen rijdt met de wagen naar Van Aert toe om hem te vertellen dat hij zich terug moest laten zakken.

Wat verder ook nog verduidelijkt, dat de opdracht om terug te zakken duidelijk vanuit de leiding kwam, en niet van Van Aert zelf.

0
Murcia 17 juli 2022 om 19:24

@Apemantus
Een grotere groep van laten we zeggen 10 tot 15 man leidt tot het kunnen sparen maar belangrijker is dat het de achtervolging van een peloton al gecompliceerder maakt omdat teveel ploegen belang hebben om niet te rijden. Met de twee tot drie pionnetjes van de sprintersploegen wordt het terughalen dan al een stuk lastiger. Zeker als je zoals vandaag die paar kuitenbijters nog te gaan hebt.

0
Krist The Vanma 17 juli 2022 om 19:34

Vreemd, ik heb dat allemaal niet gehoord, al die insinuaties richting het mgmt van TJV.
Of ligt het zo gevoelig bij jullie dat jullie van een mug een olifant maken?
Ja, dat moet het zijn.

0
Apemantus 17 juli 2022 om 19:36

@Murcia Voor TJV maakt het niet uit of de vluchters teruggehaald worden. Mogen gerust winnen.

0
Gebruikersnaam 17 juli 2022 om 18:08

Als Kuss en Van Aert hun niveau van deze week ook volgende week kunnen behouden (en Benoot raakt door zijn slechte dagen), dan zal 't allemaal wel meevallen.

Roglic kon door de omstandigheden sowieso niet al te veel doen en die halve minuut die Kruijswijk doorgaans doet lijkt me ook niet de allergrootste ramp om te missen.

0
Silent Hill 17 juli 2022 om 18:16

Kuss en niveau behouden ? Als iemand pieken en dalen kent …

0
Thijs E 17 juli 2022 om 18:09

Mooie zege, tweetraps-sprint door eerst naar het wiel van Pedersen te springen net vóór de bocht en het dan met machtige klappen af te maken.

Sagan rijdt een reuzenslalom in de laatste 100m, maar die mag dat blijkbaar blijven doen

0
Aart van Woud 17 juli 2022 om 18:13

Sagan had allang uit de Tour gezet moeten worden.

0
Aart van Woud 17 juli 2022 om 18:12

Ik heb niet kunnen zie hoe de val van Kruijswijk gebeurde. Kan iemand dat vertellen?

0
xistnc 17 juli 2022 om 18:14

Verdiende zege van Alpecin en Philipsen. In het begin hebben ze Van Aert heerlijk laten zwemmen in zijn zoveelste roekeloze aanval. Eerst Longwy, gisteren nam hij Pogacar mee op sleeptouw en nu dit weer.

Voor Netflix zal het allicht interessant zijn, maar dit heeft onderhand niks meer met professionele logica te maken. Goed dat hij niet wint na het opnieuw morsen van kostbare energie. Hopelijk lukt het de ploeg om iemand te vinden die hem kan intomen, want anders zie ik hem er voor aan om in de tijdrit weer een hek ofzo te raken en zijn zuurverdiende groene trui nog te verspelen.

Goed dat Jumbo volgend jaar Van Baarle kan opstellen in plaats van Wout. Minder supermens allicht, maar meer balans.

0
djerkson 17 juli 2022 om 18:56

Ben je jezelf niet beu met dat eeuwige getrol en gedis? (retorische vraag)

0
xistnc 17 juli 2022 om 19:09

Probeer het gerust inhoudelijk te houden als je het er niet mee eens bent.

0
djerkson 17 juli 2022 om 19:23

Wat moet ik nog toevoegen aan een post die stelt dat JV Van Aert zal thuislaten ten voordele van Van Baarle. Of aan dezelfde post die stelt dat het goed is dat iemand niet wint of dat diezelfde iemand opnieuw een hek kan raken in een tijdrit? Sorry, aan waangedachten of anti-supporteren doe ik niet mee.

0
Alfons Haavers 17 juli 2022 om 20:14

Afgaande op dit soort comments vraag je je af of van Aert inderdaad niet beter naar een andere ploeg verkast. Voor ‘de Belgen’ is het niet goed, en voor ‘de Nederlanders’ evenmin. Beter afscheid nemen dan van elkaar en het met andere renners proberen. Dan kan je inderdaad Van Baarle opstellen als kopman in de klassiekers en als pure knecht in de Tour met volle focus op het geel. Heb je al dat gezeik niet.

0
Maillot à Pois 17 juli 2022 om 20:22

Gelukkig kan het noch Jumbo noch Van Aert veel schelen wat ‘de Vlamingen’ en ‘de Nederlanders’ vinden.
(Ik zeg niet ‘de Belgen’ want ‘de Walen’ vinden er volgens mij niet heel veel van)

0
djerkson 17 juli 2022 om 21:45

Jumbo is op veroveringstocht in België (of inhaaljacht op die andere supermarktketen), die gaan Van Aert zeker niet laten vallen owv commerciële reden. Zie ook de aanwerving van Benoot, Van Hooydonck en Tosh Van der Sande in die optiek.

0
Romano1800 17 juli 2022 om 18:18

Oei oei hier geeft jumbo toch weer het een en ander weg. Ben benieuwd ondanks dat de kopmannen van ineos niet sterk genoeg zijn. Tenzij ze tevreden zijn met de positie in het klassement gaat denk UAE met pogi natuurlijk hier gebruik van maken en hopen dat ineos ook jumbo het vuur aan de schenen gaat leggen . In de hoop dat pogi kan profiteren

0
55x11 17 juli 2022 om 18:18

zou zJosé een beetje fan zijn van Philipsen?

0
Thijs E 17 juli 2022 om 18:39

Jose mag dat, want bij hem is het van het niveau lieve gedreven opa, niet van het niveau Vlaams blok

0
Deel Koeper 17 juli 2022 om 18:51

Vraag me af wanneer iemand eens werk maakt van de bolletjestrui, want dat klassement voelt steeds aan alsof het eigenlijk nog moet beginnen.

Iemand die alle punten pakt op weg naar Hautacam zou gewoon de trui pakken, zelfs als hij nu 0 punten heeft.

0
jp.vanoosterhout 17 juli 2022 om 23:54

en sagan word niet gediskwalificeerd,mijn god hij wijkt 3 tot 4 meter van zijn lijn af !!!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone