Tour 2022: Cofidis rekent met Martin, Izagirre en Coquard op drie kopmannen

maandag 27 juni 2022 om 15:14
Tour 2022: Cofidis rekent met Martin, Izagirre en Coquard op drie kopmannen

Coquard is de sprinter met dienst - foto: Cor Vos

Cofidis heeft zijn definitieve selectie vrijgegeven voor de Tour de France, die vrijdag in Kopenhagen van start gaat. Guillaume Martin en Ion Izagirre zijn de kopmannen voor in het gebergte, in de sprints rekent de ploeg op de snelle kuiten van Bryan Coquard.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Martin en Izagirre kunnen eventueel ver komen in de strijd om het algemeen klassement. De 29-jarige Martin eindigde vorig jaar nog als achtste in het eindklassement van de Tour, maar heeft dit jaar al een zware Giro d’Italia in de benen. Voor Izagirre (33) is het zijn eerste grote ronde van het seizoen. De Bask was in het verleden al succesvol in de Tour, maar niet als klassementsrenner: in de 2016-editie van de Tour won hij als rittenkaper een verregende Alpenrit naar Morzine.

In de sprints hoopt Cofidis met Coquard op enkele uitschieters. De inmiddels 30-jarige Fransman is bezig aan een prima eerste seizoen voor Cofidis, zo was hij al succesvol in de Ster van Bessèges en de Tour de La Provence, maar hij wist in vijf eerdere Tourdeelnames nog nooit een etappe te winnen. Coquard zal in zijn jacht op die ontbrekende Tourzege worden bijgestaan door hardrijder Benjamin Thomas en Max Walscheid, die eventueel ook voor eigen rekening kan sprinten.

Met de ervaren Simon Geschke (36), de explosieve Franse klimmer/puncheur Victor Lafay (26) en rasaanvaller Anthony Perez (31) kan de formatie zich ook onderscheiden in de vele overgangsetappes. De Tour de France staat voor 1-24 juli op de kalender.

voor

Dit artikel delen:

10 Reacties

Panache 27 juni 2022 om 15:28

Lafay of Geschke zie ik eerder een rit pakken dan de drie kopmannen.

0
Dumoulist 27 juni 2022 om 15:40

Dan doe je Izagirre toch wel behoorlijk te kort. Maar die andere twee zullen inderdaad geen rit pakken.

0
lo squalo dello Stretto 27 juni 2022 om 15:49

Waarom zouden G. Martin en B. Coquard in godsnaam minder kans hebben? G. Martin en Coquard waren er in het verleden al meermaals dichtbij. Daarnaast kunnen Lafay en Geschke verbazen vanuit een rit maar ze zijn echt geen “kopmannen” waarvoor je gaat rijden. Izaguirre, Coquard en G. Martin zijn dat wel

0
yoeri 27 juni 2022 om 15:51

Vooral benieuwd naar Lafay in het bijzonder. Ook benieuwd naar de sprints van Coquard, toch altijd een leuke sprinter. En natuurlijk benieuwd naar Thomas in de tijdrit. Verder weinig soeps, veel aanvallen dat natuurlijk wel. :)

0
Ivan 27 juni 2022 om 16:18

Op 14 juli een kopgroep met Bardet, Pinot, Barguil en Guillame Martin? Niet dat ze kunnen winnen van de ontketende Bauke Mollema maar toch een leuk vooruitzicht.

0
Beer 27 juni 2022 om 16:39

Lafay verwacht ik ook. Scherp eindschot op lastige aankomsten.

0
Geerkos 27 juni 2022 om 18:47

Dit is een interessant team zeg. Allemaal kunnen ze zomaar in aanmerking komen voor een overwinning.

0
Lalsacien 27 juni 2022 om 19:50

Deze ploeg verdient er wel eens eentje. Een etappezege bedoel ik dan.

0
Dayer Quintana 27 juni 2022 om 20:08

Waar Cofidis de voorbij jaren een eindstation leek voor toppers net over hun hoogtepunt komen nu renners als Geschke, Coquard en Izagirre weer helemaal tot bloei. Wat Geschke liet zien in Romandië was gewoon echt verbluffend.

Bryan Coquard maakt er doorgaans een erezaak van om te blijven geloven in die groene trui dus hopelijk doet hij dat dit jaar weer, het leukt de tussensprints alleen maar op. De rest kan in een topdag allemaal gaan scoren. Walscheid rijdt misschien wel het beste seizoen van zijn leven, Lafay zetten stappen als puncher en Izagirre kent een licht wisselvallig seizoen, maar zijn pieken lijken beter dan de voorbije jaren. Martin zou zich ook beter focussen op een etappezege, zeker met de Giro al in de benen.

0
Gebruikersnaam 27 juni 2022 om 20:48

Eigenlijk een ploeg met 8 min of meer interessante namen. Perez veruit de minste, maar toch ook een beetje “bekend” als de man die de bollentrui mocht gaan dragen maar onderuit ging enkele jaren terug.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone