Tour 2022: Cofidis rekent met Martin, Izagirre en Coquard op drie kopmannen
Coquard is de sprinter met dienst - foto: Cor Vos
maandag 27 juni 2022 om 15:14

Tour 2022: Cofidis rekent met Martin, Izagirre en Coquard op drie kopmannen

Cofidis heeft zijn definitieve selectie vrijgegeven voor de Tour de France, die vrijdag in Kopenhagen van start gaat. Guillaume Martin en Ion Izagirre zijn de kopmannen voor in het gebergte, in de sprints rekent de ploeg op de snelle kuiten van Bryan Coquard.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Martin en Izagirre kunnen eventueel ver komen in de strijd om het algemeen klassement. De 29-jarige Martin eindigde vorig jaar nog als achtste in het eindklassement van de Tour, maar heeft dit jaar al een zware Giro d’Italia in de benen. Voor Izagirre (33) is het zijn eerste grote ronde van het seizoen. De Bask was in het verleden al succesvol in de Tour, maar niet als klassementsrenner: in de 2016-editie van de Tour won hij als rittenkaper een verregende Alpenrit naar Morzine.

In de sprints hoopt Cofidis met Coquard op enkele uitschieters. De inmiddels 30-jarige Fransman is bezig aan een prima eerste seizoen voor Cofidis, zo was hij al succesvol in de Ster van Bessèges en de Tour de La Provence, maar hij wist in vijf eerdere Tourdeelnames nog nooit een etappe te winnen. Coquard zal in zijn jacht op die ontbrekende Tourzege worden bijgestaan door hardrijder Benjamin Thomas en Max Walscheid, die eventueel ook voor eigen rekening kan sprinten.

Met de ervaren Simon Geschke (36), de explosieve Franse klimmer/puncheur Victor Lafay (26) en rasaanvaller Anthony Perez (31) kan de formatie zich ook onderscheiden in de vele overgangsetappes. De Tour de France staat voor 1-24 juli op de kalender.

 
10 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2022
Lafay of Geschke zie ik eerder een rit pakken dan de drie kopmannen.
    27 juni 2022
    Dan doe je Izagirre toch wel behoorlijk te kort. Maar die andere twee zullen inderdaad geen rit pakken.
    Waarom zouden G. Martin en B. Coquard in godsnaam minder kans hebben? G. Martin en Coquard waren er in het verleden al meermaals dichtbij. Daarnaast kunnen Lafay en Geschke verbazen vanuit een rit maar ze zijn echt geen "kopmannen" waarvoor je gaat rijden. Izaguirre, Coquard en G. Martin zijn dat wel
27 juni 2022
Vooral benieuwd naar Lafay in het bijzonder. Ook benieuwd naar de sprints van Coquard, toch altijd een leuke sprinter. En natuurlijk benieuwd naar Thomas in de tijdrit. Verder weinig soeps, veel aanvallen dat natuurlijk wel. :)
27 juni 2022
Op 14 juli een kopgroep met Bardet, Pinot, Barguil en Guillame Martin? Niet dat ze kunnen winnen van de ontketende Bauke Mollema maar toch een leuk vooruitzicht.
27 juni 2022
Lafay verwacht ik ook. Scherp eindschot op lastige aankomsten.
27 juni 2022
Dit is een interessant team zeg. Allemaal kunnen ze zomaar in aanmerking komen voor een overwinning.
27 juni 2022
Deze ploeg verdient er wel eens eentje. Een etappezege bedoel ik dan.
27 juni 2022
Waar Cofidis de voorbij jaren een eindstation leek voor toppers net over hun hoogtepunt komen nu renners als Geschke, Coquard en Izagirre weer helemaal tot bloei. Wat Geschke liet zien in Romandië was gewoon echt verbluffend. Bryan Coquard maakt er doorgaans een erezaak van om te blijven geloven in die groene trui dus hopelijk doet hij dat dit jaar weer, het leukt de tussensprints alleen maar op. De rest kan in een topdag allemaal gaan scoren. Walscheid rijdt misschien wel het beste seizoen van zijn leven, Lafay zetten stappen als puncher en Izagirre kent een licht wisselvallig seizoen, maar zijn pieken lijken beter dan de voorbije jaren. Martin zou zich ook beter focussen op een etappezege, zeker met de Giro al in de benen.
27 juni 2022
Eigenlijk een ploeg met 8 min of meer interessante namen. Perez veruit de minste, maar toch ook een beetje "bekend" als de man die de bollentrui mocht gaan dragen maar onderuit ging enkele jaren terug.

Reacties zijn gesloten.