Tour 2021: Zes coureurs Cofidis al zeker van deelname

donderdag 17 juni 2021 om 15:56
Tour 2021: Zes coureurs Cofidis al zeker van deelname

Christophe Laporte - foto: Cor Vos

Guillaume Martin, Jesús Herrada, Christophe Laporte, Pierre-Luc Périchon, Simon Geschke en Anthony Perez zijn al zeker van deelname aan de komende Tour de France. Dat heeft Cofidis vandaag laten weten aan de buitenwereld. De laatste twee plekken worden later vergeven.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Met de 28-jarige Guillaume Martin kan de Franse ploeg wellicht mikken op een goed klassement. De Franse klimmer werd vorig jaar elfde in de Tour en zal dit jaar wellicht voor een top 10-notering gaan. Martin won in aanloop naar de Ronde van Frankrijk de Franse eendagswedstrijd Mercan’ Tour Classic. In het Critérum du Dauphiné kwam hij niet verder dan een twintigste plaats in de eindstand.

In de wat vlakkere etappes is het uitkijken naar Christophe Laporte. De rappe Fransman, die volgend jaar zal uitkomen voor Jumbo-Visma, kent tot nu toe een uitstekend seizoen. Onlangs won Laporte nog het Circuit de Wallonie en verder was hij de beste in een etappe van de Ster van Bessèges. De sterke Laporte liet zich het afgelopen voorjaar veelvuldig zien in (voor)finales van de Vlaamse klassiekers.

Potentiële rittenkapers 
Met Jesús Herrada beschikt Cofidis ook nog over een potentiële rittenkaper. De explosieve Spanjaard was dit jaar al succesvol in de Trofeo Serra de Tramuntana. In La Route d’Occtanie, zijn laatste voorbereidingskoers op de Tour, werd hij keurig tweede. Geschke, Périchon en Perez zijn ook gepatenteerde rasaanvallers. Zo droeg Perez in de Tour van vorig jaar even de bolletjestrui.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Rawolf 17 juni 2021 om 16:03

Mogen nog wel wat mannetjes voor het vlakke mee.

Haas en Wallays stonden gepland maar hebben nog niks laten zien.

Allegaert man in vorm maar nog nooit een grote ronde gereden…

0
Verweggistan 17 juni 2021 om 17:42

Inderdaad, het is een beetje zoeken naar goede renners voor de Tour. Misschien Vanbilsen?

0
Erik B 17 juni 2021 om 16:17

Jammer, Martin heeft al vroegtijdig aangegeven niet voor het klassement te gaan maar voor een ritzege. Dit vanwege de vele tijdritkilometers.

0
Titaantje 17 juni 2021 om 20:00

Zou mooi zijn als ze voor het eerst sidns 2008(!!!) weer eens een Tourrit kunnen winnen. Als Martin idd meer gaat vrijbuiten, zou hij best een kans kunnen maken en Herrada is altijd gevaarlijk (maar lijkt net wat vaker 2e tot 5e te finishen)

0
Drossard Kudus 18 juni 2021 om 07:38

Ruben Fernandez zal denk ik ook wel een plaatsje krijgen. Misschien nog een Allegaert / Drucker / Vanbilsen erbij

0
hjjanssen1973 18 juni 2021 om 09:56

Consonni ook mee?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone