Tour 2021: Toeschouwer veroorzaakt massale valpartij in peloton

zaterdag 26 juni 2021 om 16:19
Tour 2021: Toeschouwer veroorzaakt massale valpartij in peloton

foto: screenshot

Video

Tijdens de openingsrit van de Tour de France heeft een toeschouwer met een kartonnen bord voor een grote valpartij in het peloton gezorgd. Tony Martin ging namens Jumbo-Visma als eerste naar de grond.

De Duitser nam bijna het gehele peloton in zijn val mee. Onder meer Julian Alaphilippe, Wout van Aert, Primož Roglič en Sonny Colbrelli moesten het ontgelden.

Deceuninck-Quick-Step legde het peloton na de valpartij stil, zodat de slachtoffers van de valpartij snel weer konden terugkeren.

Samenvatting etappe 1:

Dit artikel delen:

54 Reacties

Xill 26 juni 2021 om 18:48

Kunnen teams geen schade gaan verhalen op deze persoon? Als je zoiets in het reguliere verkeer uithaalt ben je toch ook aansprakelijk? Enige manier om dit soort idioten af te schrikken lijkt me.

Titel klopt trouwens niet. Deze persoon keek niet naar de koers en was dus geen toeschouwer.

Davide Lappartiente 26 juni 2021 om 19:17

Waarom rijdt Martin recht tegen iemand met een kartonnen bordje? Kon Gesink haar ook niet even aan de kant duwen? Als het een goed aangeduid stuk verkeersmeubilair was geweest, dan zou dat bord niet zoveel haat over zich gekregen hebben. Laten we voortaan lekker alleen zonder publiek en op een F1-circuit koersen!

Spurter 27 juni 2021 om 11:53

Je zou zo iemand toch aansprakelijk moeten kunnen stellen.

Alleen de materiële schade al. Al die kapotte fietsen, wielen, etc. En dan nog de medische schade. Dat loopt in de honderdduizenden euro’s.

Zo iemand zou dan de rest van haar leven af moeten betalen. Denk dat mensen het dan wel wat vaker uit hun hoofd zouden laten om dit soort acties uit te halen.

Headlines

Materiaalzone

Populair