Tour 2021: Michael Woods stapt af met oog op Olympische Spelen

vrijdag 16 juli 2021 om 09:21
Tour 2021: Michael Woods stapt af met oog op Olympische Spelen

foto: Cor Vos

Nu de bolletjestrui definitief uit zicht is, heeft Michael Woods besloten om uit de Tour de France te stappen. De Canadees van Israel Start-Up Nation verlaat de Tour om te herstellen van zijn eerdere valpartijen en zich klaar te stomen voor de Olympische Spelen.

De 34-jarige Woods begon met klassementsambities aan de Tour, maar daar kon na één etappe al een streep door aangezien Woods betrokken was bij de massale valpartij vlak voor de slotklim in Landerneau. De Canadese klimmer ging vervolgens op jacht naar winst in het bergklassement en deed tot en met de laatste bergrit mee om de bolletjestrui.

Uiteindelijk moest Woods zijn meerdere erkennen in onder meer Tadej Pogačar, die op de slotklim naar Luz Ardiden in extremis nog de bergtrui wist te veroveren. Woods bleef zo met lege handen achter. De Canadees werd wel derde in de etappe naar Le Grand-Bornand en vijfde in de door Bauke Mollema gewonnen rit met aankomst in Quillan.

Woods heeft nu zijn pijlen gericht op de Olympische wegwedstrijd in Tokio. De klimmer wist in het verleden al goed te presteren in zware eendaagse wedstrijden. Zo veroverde hij op het WK in Innsbruck de bronzen medaille achter wereldkampioen Alejandro Valverde en runner-up Romain Bardet.

Dit artikel delen:

11 Reacties

H Huijbers 16 juli 2021 om 09:30

Wel zonde zo kort voor Parijs, echter ook wel begrijpelijk

0
Turtlehead 16 juli 2021 om 09:37

Wat zou G. Martin hiervan vinden?

0
the student 16 juli 2021 om 10:36

Eigenlijk juist redelijk onbegrijpelijk. Een dag meepedellen en op t laatste moment kan je uitbollen. Een tijdrit van 30km en nog even door parijs Jakkeren.

Weinig Respect als je nu nog afstapt.

0
harryjohan71 16 juli 2021 om 11:14

@The Student Als je ziet hoe gebroken de renners de Tour verlaten en maar door blijven gaan om toch de finish te halen, vind ik dat ze heel veel respect voor de Tour hebben. Dat Woods nu afstapt om bij te komen van de zware Tour vind ik heel begrijpelijk. Voor Woods valt er niets meer te winnen en als hij het gevoel heeft dat dit nodig is om een goede prestatie in Tokio neer te zetten moet hij dat zeker doen. Presteren op OS is belangrijker dan meerijden voor spek en bonen in de Tour!

0
Mad 16 juli 2021 om 15:57

@the student: Je kunt het ook omdraaien: als het voor hem zó makkelijk is om Parijs te halen moet zijn reden wel heel goed zijn om toch tot dit besluit te komen.

Waarschijnlijk zal een klimmer niet veel beter meer worden van deze vlakke ritjes, terwijl je met elke kilometer wél extra risico loopt op een val of blessure…

0
Turtlehead 16 juli 2021 om 09:36

Als ie maar niet naar Mollema luistert…

0
Koers 16 juli 2021 om 09:48

Ik heb er geen enkel probleem mee dat men vroegtijdig afstapt om elders te koersen, maar het is eigenlijk jammer dat de os de koers zo vroeg in het programma opneemt (24/28 juli). Je zou toch zeggen dat moet ook wel 5 dagen later kunnen, dan kan men ook nog steeds op tijd terug naar Europa voor de Ronde van Polen (9aug) of de Vuelta (14aug). Er zullen vast redenen zijn dat er voor dit programma is gekozen, maar een vertegenwoordiger van de renners die eens goed tegen de programmamakers aanzeikt kan wellicht helpen.
Uiteraard blijf je dan nog steeds houden dat sommige renners vroegtijdig afstappen, maar zij die de ronde wel uitrijden hebben dan wel iets meer rust.

0
RLM 16 juli 2021 om 09:54

Dat is blijkbaar gebeurd, maar de OS wilde niet toegeven. Ik zou zelf de tijdrit en wegrit dagen omdraaien, gezien dat een tijdrit ietwat minder conditie vraagt dan een wegrit. Alleen werk ik niet in de planning, dus jammer.

0
Drossard Kudus 16 juli 2021 om 12:32

In het Olympische programma houden ze gelijkaardige onderdelen graag gegroepeerd. Als je de wegwedstrijden 5 dagen opschuift kom je in de knoop met de baanonderdelen en de doubleurs (weg+mtb/baan). Daarnaast spelen uitzendrechten een belangrijke rol. Atletiek wordt namelijk qua tijd vaak afgestemd op Amerika, badminton en tafeltennis op Azie, etc. 5 dagen opschuiven kan dan voor conflict zorgen met een andere sport die in West-Europa de nodige uitzendminuten krijgt

Punt is denk ik vooral dat de Spelen en de Tour elkaar altijd in de knoop zullen liggen door de plek op de kalender.

0
Mad 16 juli 2021 om 15:52

@Drossard Kudus: De Olympische Spelen beginnen altijd vlak na de Tour. Des te meer reden om naar een structurele oplossing te zoeken, toch? Een vaste plek eind tweede of begin derde week van de Spelen zou toch te regelen moeten zijn!

Of zullen er dan renners vroegtijdig de wedstrijd verlaten om voor te bereiden op de Vuelta…

0
Bergbeklimmer 16 juli 2021 om 16:59

Respectloos!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone