Tour 2021: Jelle Wallays en Rubén Fernández maken selectie Cofidis compleet

dinsdag 22 juni 2021 om 09:42
Tour 2021: Jelle Wallays en Rubén Fernández maken selectie Cofidis compleet

Jelle Wallays - foto: Cor Vos

Cofidis maakte eerder deze maand de Tourselectie al deels bekend en vandaag voegde de ploeg daar de ontbrekende namen aan toe. Jelle Wallays en Rubén Fernández maken de achtkoppige formatie compleet. Guillaume Martin, Christophe Laporte en Jesús Herrada zijn de kopmannen.

Guillaume Martin, Jesús Herrada, Christophe Laporte, Pierre-Luc Périchon, Simon Geschke en Anthony Perez werden eerder deze maand al aangekondigd als zekerheidjes voor de selectie voor de 108ste editie van de Ronde van Frankrijk. De ontbrekende namen werden dus bekendgemaakt na de nationale kampioenschappen. Wallays en Fernández mogen zich opmaken voor een Tourstart in Bretagne.

Tourdebuut 
Voor de 32-jarige Wallays is het meteen zijn allereerste deelname aan de Tour de France. De Belgische hardrijder reed in zijn carrière al wel vier keer de Vuelta a España, maar nog nooit de Tour en de Giro d’Italia. Daar komt nu dus verandering in. Ook klimmer Fernández (30) stond nog nooit eerder aan de start van de Franse ronde.

Martin en Herrada zijn op papier de sterkste klimmers en kunnen wellicht een etappe winnen in het midden- en hooggebergte. Laporte is de aangewezen renner om te sprinten in de wat vlakkere etappes. Geschke, Périchon en Perez zijn ook gepatenteerde rasaanvallers. Zo droeg Perez in de Tour van vorig jaar even de bolletjestrui.

De snelle Luxemburger Jempy Drucker en de Belgische allrounder Kenneth Vanbilsen zijn aangewezen als eerste reserves voor de 108ste editie van de Tour.

Selectie flag-fr Cofidis voor Tour de France 2021 (26 juni-18 juli)
flag-es Rubén Fernández
flag-de Simon Geschke
flag-es Jesús Herrada
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Guillaume Martin
flag-fr Anthony Perez
flag-fr Pierre-Luc Périchon
flag-be Jelle Wallays

Dit artikel delen:

6 Reacties

Ivan 22 juni 2021 om 09:57

Laporte toch wel een goed voorjaar gereden, zeker ook in Parijs-Nice. Ook nog een tweede plaats in de Ronde van Zwitserland achter MVDP. Nu nog een keer een grote overwinning.

0
Verweggistan 22 juni 2021 om 09:59

Soms toch opvallend welke renners er nog nooit een Tour hebben gereden. Je zou toch denken dat Wallays bij Lotto wel al eens mee was gegaan en Fernandez bij Movistar al eens.

0
Thoin 22 juni 2021 om 10:15

Nee want de periode van Wallays bij Lotto gingen ze steevast voor spurters: Greipel had altijd Henderson-Hansen-Bak-Sieberg en Roelandts mee. Dan had je nog drie plaatsen destijds met 9: te verdelen over De Gendt-Vanendert-Wellens-Benoot-De Clercq-Gallopin-Debusschere en Monfort.

Nu met 8 is het altijd Ewan-De Buyst-Kluge-De Gendt-Wellens geweest en dan afwisselend Benoot-Marzcynski-Vanendert-Keukeleire-Monfort geweest.
Misschien het jaar dat ze Marzcynski meenamen in 2018 had hij kunnen meegaan. Maar ze namen Marzcynski toen mee omdat die het jaar ervoor twee ritten won in de Vuelta. Vorig jaar kozen ze dan voor het bovenste vijftal + Degenkolb, Frison en Gilbert. Kan je misschien ook zeggen Wallays ipv Frison, maar ging Wallays dagen op kop sleuren?

0
Verweggistan 22 juni 2021 om 10:21

Dat blijkt inderdaad.

0
Beer 22 juni 2021 om 10:20

Vanbilsen met zijn jaarlijkse reserve-stekje. Vind het wel een mooi team verder, met goeie Franse kopmannen & doorwinterde aanvallers er rond. Kunnen de Tour kleur geven.

0
jappe666 22 juni 2021 om 13:10

Vind dit best een leuke selectie.
Zit eigenlijk geen enkele naam tussen waarvan je bij voorbaat kan zeggen dat hij geen rit kan/zal winnen.
Zijn stuk voor stuk mannen waarvoor de anderen op hun hoede zullen zijn als ze meeschuiven in ontsnappingen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone