Tour 2021: B&B Hotels met Bryan Coquard en Pierre Rolland

maandag 21 juni 2021 om 13:42
Tour 2021: B&B Hotels met Bryan Coquard en Pierre Rolland

foto: Cor Vos

Bryan Coquard en Pierre Rolland zijn de meest in het oog springende namen in de Tourploeg van B&B Hotels, dat net als vorig jaar met een wildcard aan de start staat.

De ploeg is grotendeels dezelfde als die vorig jaar tijdens de Grand Départ in Nice aan het vertrek verscheen. Jens Debusschere en Kévin Reza, die onlangs zijn afscheid aankondigde, ontbreken deze keer. Hun plaatsen worden ingenomen door Tourdebutant Franck Bonnamour en de ervaren Cyril Lemoine, die afgelopen winter van Cofidis overkwam.

Bryan Coquard is het speerpunt voor de sprintetappes. De Franse renner gaat op voor zijn vijfde Tour de France en reed bij zijn vorige vier deelnames al een hele rits ereplaatsen bij elkaar, maar winnen deed hij nog niet. Ook dit seizoen staat de teller nog op nul, hoewel zijn top 10-uitslagen al niet meer op twee handen te tellen zijn.

Voor Pierre Rolland wordt dit zijn twaalfde Tour. In tegenstelling tot Coquard wist de klimmer al wel etappes te winnen in de Ronde van Frankrijk – al moeten we daarvoor een poos terug in de tijd. In 2011 boekte hij een klinkende zege op Alpe d’Huez, een jaar later was hij de beste op La Toussuire. Dit jaar won hij nog een rit in de Ronde van Rwanda.

Selectie flag-fr B&B Hotels voor Tour de France 2021 (26 juni-18 juli)
flag-fr Cyril Barthe
flag-fr Franck Bonnamour
flag-fr Maxime Chevalier
flag-fr Bryan Coquard
flag-fr Cyril Gautier
flag-fr Cyril Lemoine
flag-fr Quentin Pacher
flag-fr Pierre Rolland

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 21 juni 2021 om 13:44

Opvallend, geen Debusschere.

Murcia 21 juni 2021 om 13:47

Gebruikelijke selectie met Coquard voor plek 5 t/m 12 in de massaspurts en Rolland voor de vlucht in de bergen. Hun beste renner is voor mij Pacher en die zou ik graag bij een ploeg buiten Frankrijk aan het werk zien. Veel talent maar die blijft hangen al zal hij wel veel in de aanval gaan en dat is voor de ploeg het belangrijkst,zichtbaarheid.

nasibal 21 juni 2021 om 14:01

Een renner van 29 die in zijn jongere jaren niet echt veel bijzonders heeft laten zien en in de kansen die hij op hoger niveau krijgt er in resultaten ook niet echt uitspringt bestempelen als ‘veel talent’ lijkt me wat overdreven.

Dat het een leuke attractief rijdende renner is die waarschijnlijk méér uit zijn kwaliteiten kan halen bij een ploeg buiten Frankrijk dat geloof ik graag. Mits hij als persoon zich ook op z’n plek zou voelen buiten Frankrijk natuurlijk, dat is geen gegeven.

Ivan 21 juni 2021 om 14:47

Coquard voor groen en Rolland voor de bollen. Pacher kun je al opschrijven voor de ontsnapping op dag 1.

Groetjesaandevoetjes 21 juni 2021 om 15:43

Coquard zal ook voor de groene trui, net als in de massasprints, voor plek 5 – 10 gaan.

Poeksel 21 juni 2021 om 17:41

Baseer je die aanname mede aan zijn resultaten in zijn voorgaande deelnames aan de Tour, Groetjesaandevoetjes? En/of op basis van zijn resultaten van dit jaar?

Dikke vrouw 21 juni 2021 om 15:01

2 x vergane glorie

Lalsacien 21 juni 2021 om 18:30

Ik kijk uit naar Maxime Chevalier. Vorig jaar mooi debuut.

Headlines

Materiaalzone

Populair