Tour 2021: Astana-Premier Tech met Fuglsang, Ion Izagirre en Lutsenko

maandag 21 juni 2021 om 10:05
Tour 2021: Astana-Premier Tech met Fuglsang, Ion Izagirre en Lutsenko

foto: Cor Vos

Let the stage hunt begin! Met dit motto trekt Astana-Premier Tech naar de 108e Tour de France, die zaterdag in Brest begint. De Kazachse formatie doet dat met onder anderen Jakob Fuglsang, Ion Izagirre en Alexey Lutsenko in de selectie.

Etappezeges binnenhalen is het doel van Astana-Premier Tech voor de komende Tour de France. “We komen naar Frankrijk met een sterke en gemotiveerde ploeg, met daarbij de etappewinnaars Alexey Lutsenko, Ion Izagirre en Omar Fraile, onze nieuwe Spaanse wegkampioen. We hebben Jakob Fuglsang, die al twee wielermonumenten won, en etappewinnaar in de Ronde van het Baskenland Alex Aranburu, die net als Stefan De Bod zijn debuut maakt. Onze aanvallers Hugo Houle, die zijn kwaliteiten in de Ronde van Vlaanderen nog liet zien, en Dmitriy Gruzdev maken onze selectie compleet”, aldus performance manager Dmitriy Fofonov.

Een veelzijdige ploeg, gaat de 44-jarige oud-renner verder. “Met de vrijheid van het najagen van etappezeges willen we er het beste van maken. Ritten winnen in een grote ronde is niet makkelijk, maar ik ben ervan overtuigd dat we net als vorig seizoen succes gaan hebben en het shirt van Astana-Premier Tech vaak van voren in de wedstrijd laten zien.”

Het team stapt met deze tactiek af van zijn klassementsambities. Vooral in de bergetappes en de punchy ritten wil de Kazachse formatie scoren, net als in de tijdritten met Lutsenko en Izagirre.

Fuglsang: ‘Diep gaan op sommige dagen’
Fuglsang wil de Tour de France vooral gebruiken om zich 100% klaar te stomen voor de Spelen in Tokio. “Dus focus ik mijn niet op het algemeen klassement. Ik bekijk alles per dag, want elke dag is belangrijk, zeker in een grote ronde. Soms kunnen de makkelijkste etappes uitdraaien in de meest verwoestende dagen en kan de wedstrijd verloren of gewonnen worden. Elke dag is niet te voorspellen. Op sommige dagen wil ik diep gaan om te proberen een etappe te winnen en op andere dagen, zoals de sprintetappes, doe ik het rustig aan om energie te sparen voor Tokio.”

Izagirre heeft het gevoel dat hij nog enkele onafgemaakte zaken in de Tour heeft liggen, nadat hij de strijd vorig jaar vroegtijdig moest staken. “Ik kijk vooral uit naar de tijdritten. Ik denk dat we een sterke ploeg hebben en we hebben in de afgelopen etappekoersen al een goede vorm laten zien. Dit jaar hebben we geen specifieke klassementsambities, waardoor we voor etappezeges kunnen gaan. Het zou geweldig zijn om een nieuwe etappezege aan mijn palmares toe te voegen nadat ik in 2016 mijn eerste etappe in een grote ronde won.”

Lutsenko koestert alleen maar goede herinneringen aan de Tour van vorig jaar. “Om een etappe in de Tour te winnen is altijd al een droom van mij geweest. Om naar Frankrijk terug te keren met een sticker van een etappezege op mijn rugnummer maakt me echt trots. Het zou geweldig zijn om dat dit jaar nog eens over te doen. Ik voel me goed en, vooral na de etappezege in de Dauphiné, ben ik ervan overtuigd dat ik kan meestrijen om een nieuw dagsucces. Ik wil mijn vormpiek voor de Olympische Spelen net na de Tour de France bereiken.”

Selectie flag-kz Astana-Premier Tech voor Tour de France 2021 (26 juni-18 juli)
flag-es Alex Aranburu
flag-za Stefan De Bod
flag-es Omar Fraile
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-kz Dmitriy Gruzdev
flag-ca Hugo Houle
flag-es Ion Izagirre
flag-kz Alexey Lutsenko

Dit artikel delen:

2 Reacties

Drossard Kudus 21 juni 2021 om 10:36

De Bod had ik niet gelijk verwacht, mooi dat hij erbij is

Shinzawai 21 juni 2021 om 10:56

Met vijf mannen die een etappe kunnen winnen, gaat de missie om een ritzege te behalen vast wel slagen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair